21-årig amerikaner rykker til tops i US Open | Golf.dk
Med runder i 66, 74 og 65 slag har Matthew Wolff skabt sig et forspring på to slag inden søndagens afgørelse i US Open.

Foto: Getty Images

21-årig amerikaner rykker til tops i US Open

20/09 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Ulven kommer! Om det er tomme trusler, får vi at se søndag aften.

Matthew Wolff har lagt sig i spidsen for US Open og har mulighed for at vinde sin første major - i sin kun anden major.

Den første spillede 21-årige Wolff i august, hvor han sluttede på en delt fjerdeplads i PGA Championship. I US Open er han i position til at skrive historie. 

Wolff startede tredje runde med lyn og torden. Han var fem under par efter ni huller. På Winged Foot, en af de stolteste og mest berygtede baner i USA, gik Wolff ud i 30 slag, -5. Han ramte kun to fairways hele runden, men jernslagene, frembragt af det karakteristiske og utraditionelle sving, var i absolut særklasse. 

Han fortsatte i samme stil på de sidste ni huller, men uden at blive belønnet på greens. Wolff, som kan blive den første debutant til at vinde US Open siden Francis Ouimet i 1913, missede to birdieputts inden for tre meter og et fra fire på bag-ni. Scoren kunne have været endnu lavere, og det er skræmmende, når han skrev under på 65 slag, -5, en tangering af mesterskabets laveste runde.

Den score er særligt imponerende, da finalefeltet lørdag spillede banen til et gennemsnit på 73,63 slag. Der var kun syv scores under par på tredje runde.

Wolff går ind til finalerunden med en total i -5 og en tro på, at han kan gøre arbejdet færdigt.

- Jeg føler, jeg er klar til at vinde herude og vinde en major. Jeg har allerede vundet på PGA Touren, og jeg vidste, mit spil var et rigtig godt sted. Jeg har haft en rigtig god følelse og været fuld af selvtillid, og med mit mindset lige nu - hvordan jeg tænker på spillet - er rigtig godt. 

- Jeg tror virkelig på, at jeg kan gå ud og spille rigtig godt. Det er en major. Det er meget vigtigt, og ja, det er meget tidligt i min karriere, men som jeg sagde, føler jeg, at jeg har spillet til at vinde, sagde Wolff efter tredje runde.

Han har to slag ned til Bryson DeChambeau, som så usikker ud på de første huller men fik styr på spillet og kom rundt i par. 

Det modsatte var tilfældet for det andet medlem af lørdagens førerbold. Patrick Reed var et slag under par efter ni huller, men de sidste ni kostede seks bogeys og en doublebogey. Han faldt fra førstepladsen til en delt 11. plads i +3.

Et hul på otte slag er nok for stort til at lukke i løbet af 18 huller, men i +1 har Rory McIlroy måske en chance. Han får brug for hjælp fra de førende, men efter en 68’er lørdag er nordireren fremme på syvendepladsen.

For at få fat i sin femte major og sin anden US Open-sejr skal han forbi Hideki Matsuyama, Xander Schauffele og Harris English i par, Louis Oosthuizen i -1 og førerbolden i -3 og -5.

Wolff og DeChambeau har historie. Da Wolff vandt sin hidtil eneste sejr på PGA Touren med en eagle på sidste hul, henviste han DeChanbeau til andenpladsen. I juli løb DeChambeau med sejren i Rocket Mortgage Classic. Nummer to den uge? Wolff.

Der er noget meget større på spil søndag. Førerbolden går på banen allerede klokken 19.30 dansk tid.

Link til stillingen
 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk