2019 - En blandet fornøjelse | Golf.dk
Det gjorde ondt at blive afskediget af Joachim B. Hansen (th), medgiver Thomas Søby. Men han har nu fundet en dygtig ny arbejdsgiver i skikkelse af Max Kieffer (tv)

Foto: Privat

2019 - En blandet fornøjelse

06/11 - 2019 | Thomas Søby

Ja så sluttede endnu en sæson på europatouren - ja for mit vedkommende i hvert fald. Turkish Airlines Open, Nedbank Golf Challenge samt DP World Tour Championship mangler stadig at blive afviklet, men dem er jeg desværre ikke en del af i år.

Og hvordan syntes jeg så sæsonen har været? Hmm, den har været meget blandet. På det resultatmæssige plan startede den meget positivt, og ikke mindst lovende - men omkring maj måned begyndte lakken så at krakelere, og hvorefter en lang stribe af missede cuts fulgte.

Jeg har heldigvis prøvet det før (eller hvad man nu siger), så det kan ikke længere komme som en overraskelse for mig. Men derfor irriterer det mig stadigvæk - og uanset hvor mange gange jeg så end måtte have prøvet det, så tror jeg ikke den følelse nogensinde ændrer sig. Blot fordi det er mig, som slæber skeerne - og ikke svinger dem - så er konkurrencementaliteten ikke spor anderledes hos mig. Ligesom spillerne, så stræber jeg også efter at præstere, levere og vinde. Alt andet end den indstilling ville være en falliterklæring fra min side. 

Jeg startede året ud på Joachim B. Hansens bag. JB og jeg fik en solid og stabil start på sæsonen med en masse klarede cuts, og var tilmed tæt på at snuppe sejren i Oman tilbage i starten af marts måned.

I maj, juni og juli rendte vi så desværre ind i stribe af missede cuts, og hvilket JB tog konsekvensen af og afsluttede vores samarbejde. Det kom som et chok for mig, og gjorde mig ked af det - det skal jeg gerne indrømme, for jeg nød virkelig at arbejde for JB.

Det har dog heldigvis ikke påvirket vores venskab efterfølgende, og ej heller min støtte til JB. Så da han var ved at vinde i Frankrig for nogle uger siden sad jeg ligesom så mange andre golfdanskere herhjemme, og råbte og skreg foran fjernsynet.

Der skulle heldigvis kun gå tre uger før jeg havde fundet mig en ny bag igen. Jeg snuppede fire turneringer med Joel Girrbach fra Schweiz, og hvorefter tyske Max Kieffers bag blev ledig. Jeg skyndte mig at søge jobbet - men det samme gjorde næsten 20 andre caddies også, så der var kamp om tjansen. I sidste ende var det heldigvis mig som trak det længste strå, og jeg har nu arbejdet for Max siden midten af september.

Og hvem er Max Kieffer så? Han er en 29-årig gut fra Düsseldorf som har spillet på europatouren siden 2013. Han har holdt sit kort alle syv sæsoner, så man må sige at det er en stabil herre jeg er landet hos. Han er en arbejdshest, og slår flere bolde og tilbringer flere timer på golfbanen end de fleste. 

Max har endnu ikke vundet på europatouren, men han har været tæt på i et par omgange. Tilbage i 2013 under Spanish Open var han bl.a. med i et maraton-omspil (9 huller) mod Raphael Jacquelin og Felipe Aguilar. Sidstnævnte blev skilt fra efter tre huller, og hvorefter Jacquelin og Kieffer fortsatte kampen. På niende omspilshul sænkede Franskmanden endnu en birdie, og snuppede dermed pokalen.

Tidligere i år under Oman Open førte Max efter 70 huller, men måtte i sidste ende tage til takke med en 2. plads, blot ét slag efter Kurt Kitayama.

Næste turnering for Max og jeg bliver Abu Dhabi HSBC Championship i midten af januar, så nu venter der altså 2 måneders vinterpause. Og hvad skal de så bruges på? Ja Max skal helt sikkert slå nogle tusinde bolde derhjemme, og samtidig holde den fysiske form vedlige i fitness lokalet. Jeg selv skal rundt i landet og afholde en håndfuld foredrag, og hvilket jeg glæder mig meget til. Og så skal jeg have fundet mig en juletjans et sted - der skal jo smør på brødet, som man siger.

I morgen starter både Turkish Airlines Open samt 2. stage af tourskolen nede i Alicante, og hvor Danmark har hhv. 2 og 12 spillere med; Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen / Nicolai Kristensen, Morten Ørum Madsen, Lasse Jensen, Mark Flindt Haastrup, Oliver Hundebøll, Nicolai Tinning, Peter Launer Bæk, Niklas Nørgaard Møller, Marcus Helligkilde, Andreas Hillersborg, Mathias Gladbjerg og Jeppe Pape Huldahl.

KOM SÅ BOYS!

Europatouren skal bombarderes med røde-hvide spillere næste år.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer