20-årig thailænder sikrede GolfSixes-titel i nervepirrende omspil | Golf.dk
Thailandske Khongwatmai hentede titlen hjem i den tredje udgave af GolfSixes, som i år løb af stablen i Portugal.

Foto: Luke Walker/Getty Images

20-årig thailænder sikrede GolfSixes-titel i nervepirrende omspil

08/06 - 2019 | Kasper Ørkild

To mod to. Ét slag hver. Tættest på pinden vinder 1,5 millioner kroner til deling. 

Sådan kom European Tour-turneringen GolfSixes ud i et vildt scenarie, da vinderne skulle findes mellem Thailand og England.

Her viste 20-årige Phachara Khongwatmai utrolige nerver, da han stokkede sit slag og sikrede titlen i selskab med den thailandske golflegende Thongchai Jaidee på 49 år.

Dermed kom Paul Waring og Tom Lewis til kort efter tre hullers omspil.

Turneringen spilles som greensome over seks huller, hvor der er to på hvert hold. Det vil sige, at hvert par vælger det bedste udslag og skiftes til at spille derfra.

Thailænderne kom helt lige ud på sjette og sidste hul med englænderne. Her havde begge duoer realistiske birdieputts på par 3-hullet, men både Tom Lewis og Phachara Khongwatmai missede chancen for at lukke matchen og undgå omspil.

Dermed blev samme hul spillet igen.

Denne gang fik Tom Lewis og den erfarne af thailænderne muligheden for at lave birdie på det 140 meter lange hul. 

Jaidee kom dog lige på højre side af hullet, og dermed stod Lewis igen med et putt for at vinde hele turneringen. Den blev dog også sat på højre side, og dermed stod matchen igen på omspil.

Tredje omspilshul var dog det sidste hul uanset hvad, da der blev spillet tættest på pinden. Dermed skulle putterne ikke frem for at afgøre duellen i Portugal.

Khongwatmai slog først og satte bolden tæt på hullet, og det slag kunne de tre mere erfarne medspillere i bolden ikke efterligne.

Spanierne Nacho Elvira og Jorge Campillo tog tredjepladsen efter en sikker sejr på 3-0 efter fire huller mod Italien.

Danskerne Joachim B. Hansen og Jeff Winther formåede ikke at få nogen point i gruppespillet og var dermed ude af GolfSixes efter førstedagen.

GolfSixes prøver hvert år nye idéer af. I år blev der for første gang i European Tours historie brugt en drone til at danne et tv-overblik over bane ved Cascais, mens der igen blev brugt et såkaldt “shot clock” ved turneringen.

Spillerne havde altså kun 30 sekunder til hvert slag på fjerde hul.

Danskerne Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen vandt den allerførste udgave af GolfSixes, da den løb af stablen for to år siden.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer