19-årig vinder for fjerde gang på LPGA | Golf.dk
Brooke Henderson vandt LPGA Tourens stop i Michigan med to slag.

Foto: Getty Images

19-årig vinder for fjerde gang på LPGA

18/06 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Lydia Ko er langt fra den eneste unge spiller, som imponerer på LPGA Touren: Brooke Henderson er bare 19 år, majorvinder og med søndagens sejr i Meijer LPGA Classic firedobbelt vinder. Ariya Jutanugarn, den 21-årige verdensétter, har vundet seks gange i løbet af de seneste 13 måneder. og så er der Emily Pedersen. 

Den 21-årige danskers meritter kan ikke måle sig med de jævnaldrende stjerners, men giv hende tid. Pedersen er kun fire turneringer inde i sin karriere i USA, og hun er ikke sluttet uden for top-25. 

I Meijer LPGA Classic blev det til 70 slag, +1, på finalerunden, og det gav et fald fra 11. pladsen til nummer 22 i den samlede stilling. Trods tilbagegangen tager hun et nyt skridt mod en fuld kategori blandt verdens bedste. Inden ugens turnering var Pedersen nummer 84 på pengelisten. Top-80 ved sæsonens afslutning modtager en stærk kategori til 2018.

Samlet sluttede Pedersen ni under par, otte slag fra førstepladsen. Henderson brugte 66 slag på Blythefield Country Club, som fik forkortet hul fem fra par fem til par tre halvvejs gennem turneringen på grund af oversvømmelse. I -17 vandt hun med to slag ned til Lexi Thompson og Michelle Wie, som stadig er uden sejr siden US Women's Open 2014.

Thompson førte ved dagens start, men efter en finalerunde i par kunne hun se endnu en sejr fordufte. Det er den 22-årige longhitters fjerde andenplads i sæsonen, der dog også tæller en sejr.

Therese O'Haras tredje klarede cut i 2017 kastede en 48. plads af sig. Tre birdies og tre bogeys gav en runde i par og en samlet score i -5. 

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer