17-årig amatør i førerbold | Golf.dk
Hye-Jin Choi er amatør, men US Women's Open er ikke første gang, hun kigger frem i en professionel turnering. i starten af året sluttede sydkoreaneren på syvendepladsen ISPS Handa Women's Australian Open.

Foto: Getty Images

17-årig amatør i førerbold

16/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Fire af de seneste 10 udgaver af US Women's Open er blevet vundet af amerikanere. De andre seks har Sydkorea taget sig af, og sådan kan det også meget vel ende i den 71. udgave af damernes største major. Ni sydkoreanere er i top-10, men det er kinesiske Shanshan Feng, som fører an for tredje dag i træk.

Med en runde i 71 slag, -1, på Trump National Gof Club rykkede Feng til -9, og det giver et enkelt slags forspring. På andenpladsen finder man Amy Yang og Hye-Jin Choi som endnu ikke er professionel. Den 17-årige nummer to på amatørernes verdensrangliste spillede tredje runde i 70 slag, og med en samlet score i -8 sikrede hun sig en plads i søndagens førerbold.

I 1967 vandt amatøren Catherine Lacoste turneringen, og 50 år senere har Choi muligheden for at blive den anden vinder af turneringen, som kan modtage trofæet men ikke pengepræmien.

Choi lavede bogey på første hul, men derfra var der kun pars og tre birdies. Efter runden lod hun ikke til at være tynget af at være med fremme i den største turnering i damegolf.

- Det er svært at sige, præcis hvordan jeg har det, for jeg fik ikke den bedste start, så jeg var ikke helt sikker, men senere fik jeg bedre føling med mit spil, og det hjalp mig til at slutte på den måde, sagde Choi på sit pressemøde efter en bagni i 34 slag, -2.

To slag længere tilbage indtager Sung Hyun Park fjerdepladsen i -6, og i -5 deler Mirim Lee femtepladsen med den nyslåede nummer ét i verden, So Yeon Ryu, og Jeongeun Lee.

Europas bedste bud på en vinder er Carlota Ciganda. Spanieren spillede tredje runde i par og starter finalen på ottendepladsen, seks slag fra Feng.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer