10 år efter sejren – ”El Pato” er stadig med i The Masters | Golf.dk
De laver dem ikke som Ángel Cabrera længere. Heldigvis er den 49-årige argentiner med det flydende, kraftfulde sving stadig at finde i feltet, når det går løs ved den 83. udgave af The Masters.

Foto: Getty Images

10 år efter sejren – ”El Pato” er stadig med i The Masters

07/04 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Siden 1968 havde Argentina ventet - følt at The Masters skyldte nationen en grøn jakke. Roberto De Vicenzo fandt de perfekte ord til at beskrive sit livs skuffelse. ”What a stupid I am”, sagde han efter at have skrevet under på en for høj score under finalerunden, hvillket kostede ham et omspil mod Bob Goalby.

De Vicenzo fik aldrig sin sejr i årets første major, men 41 år senere, i 2009, gjorde Ángel Cabrera sit for at rette op på traumet.

To år forinden havde den 39-årige tidligere caddie vundet US Open foran Tiger Woods, og i den 73. udgave af The Masters henviste han igen spillets største stjerne til en sekundær placering.

Med følelserne uden på tøjet og et sving lige dele naturligt og kraftfuldt charmerede Cabrera publikum langs fairways og hjemme i stuerne. Han talte ikke et ord engelsk, men med kropssprog og mimik gjorde han sig forståelig for enhver. På et af de mest eksklusive og elitære stykker land i verden, var det Cabreras folkelighed, der vandt masser af hjerter. 

Efter sejren i US Open lagde ”El Pato” smøgerne på hylden (Han sagde, at de utallige Marlboros gav ham den nødvendige ro til at køre sejren hjem), så tilbage til at hjælpe ham i The Masters var der kun de store, argentinske bøffer. Det var nok. Med runder i 68-68-69 spillede han sig i førerbold, og efter en intens finale, hvor både Woods og Phil Mickelson nåede at blande sig i kampen om sejren, endte Cabrera i omspil med et par andre amerikanere - Kenny Perry og Chad Campbell.

Campbell var første mand til at forlade scenen, da han missede et kort putt for par. Det var ellers Cabrera, som fandt problemer fra tee med et drive ud blandt træerne i højre side af 18. hul. Han ramte et af træerne i andetslaget, og kun med hiv og sving fik han reddet en par fra 100 meter.

48-årige Perry var klar over, at det var en af de sidste chancer i karrieren for at vinde en major, men det skulle ikke være. De to tilbageværende spillere fortsatte til 10. hul, og der missede Perry venstre om green, og det resulterede i en bogey. Cabrera fik par, og dermed blev argentineren svøbt i grønt.

Har du fem timer i overskud, ligger hele finalerunden på Youtube via linket her.

Cabrera var aldrig et af golfens største navne. Det blev kun til en enkelt uge i verdens top-10, og udover sine to majors vandt han kun én turnering på PGA Touren og tre på europatouren. Det til trods er der noget ved Augusta National, der får det bedste frem i ”El Pato”.

Sejren i 2009 var Cabreras fjerde top-10 placering i The Masters. Senere, i 2011, blev han nummmer syv, og fire år efter sin sejr trak han det korteste strå i omspil mod Adam Scott. Så sent som 2015 og 2016 hentede han top-25 placeringer.

Til september kan Cabrera slutte sig til seniortouren, når han fylder 50. Mens han venter på, at tiden går, har han spillet lidt på Web.com Touren, lidt på den sydamerikanske tour, et par gange på europatouren og enkelte optrædener på PGA Touren. En verdensranglisteplacering som nummer 1551 fortæller noget om, hvordan det er gået i de turneringer. 

Alligevel er det ikke utænkeligt, at vi for Cabrera at se fremme nær første side af leaderboardet i næste uge, hans 20. udgave af The Masters, for kendskab til banens finurligheder er en nøgle til succes på Augusta National. Man kan kun håbe, for med Cabrera - den evige underdog – nær toppen, bliver The Masters altid en hel del sjovere.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,275,419
 • Unique Visitor:181,604
 • Registered Users:167,730
 • Unregistered Users:31,359
 • Blocked Users:12,462
 • Published Nodes:16,405
 • Unpublished Nodes:322
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.206.12.76
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:15,292
  • This week:124,861
  • This month:424,159
  • This year:3,276,100

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk