“Pludselig kommer der en stor skygge ind fra højre” | Golf.dk
Et par danske tilskuere stødte ind i Michael Jordan under Ryder Cup i 1997. Her får basketball-stjernen en tur i den amerikanske kaptajn Tom Kites buggy.

Foto: Getty Images

“Pludselig kommer der en stor skygge ind fra højre”

25/09 - 2018 | Henrik Søe

Når Ryder Cup i denne uge afvikles i Paris, kan man være sikker på, at der i VIP-loungerne kommer til at sidde et væld af kendisser. Allerede tirsdag dukkede de første store navne op for at spille en “kendis-match”, og på startlisten figurerede folk som John McEnroe, Michael Phelps,  Alessandro Del Piero og USA’s tidligere udenrigsminister Condoleeza Rice.

I 1997, da Ryder Cup for første gang blev spillet på det europæiske fastland, var der også kendisser på banen. Og det var faktisk muligt at komme helt tæt på de kendte på Valderrama. Det oplevede to danske tilskuere, som dengang havde taget turen til Sydspanien for blandt andet at opleve Thomas Bjørn i sin første Ryder Cup.

- Vi står ved putting green og hænger ind over hegnet, mens vi ser Tiger Woods varme op, da der lige pludselig kommer en stor skygge ind fra højre. Det viser sig at være Michael Jordan. Han råber “Hi Neighbor” til Tiger. De bor åbenbart ved siden af hinanden i Florida på det tidspunkt. Tiger Woods kommer over, og de står og snakker sammen. Og der står man som en lille dreng ved siden af de to, som på det tidspunkt var de to største sportsstjerner i verden, husker Martin Heiden Nielsen, der var på Valderrama i 1997.

Men det skulle blive større endnu. Martin Heiden Nielsen havde en kammerat med, som ikke var bleg for at tage kontakt med de kendte. Uanset om det så var verdens mest magtfulde mand.  

-  Senere lykkedes det os at løbe ind i George Bush, og min kammerat vil ikke misse muligheden for at trykke en præsident i hånden, så vi snakker lidt med ham om de forskellige spillere fra USA og Europa. Det ender med, at han siger “may the best team win”, fortæller Martin Heiden Nielsen.

Paul Ruston var en anden af de mange danske tilskuere på Valderrama i 1997. Han fik også en lille speciel souvenir med hjem fra en af de helt store:

-  Ved 7. tee kommer jeg hen til rebet, og der kommer Tiger Woods tilfældigvis gående. Jeg tænker, at jeg vil prøve at stikke labben op. Og så får jeg sgu en high five. Han var ikke ret gammel dengang, og så var han noget tyndere, end han er i dag, fortæller Paul Ruston.

En af Danmarks mest kendte forretningsfolk, Lars Larsen, havde også fundet vej til Valderrama. Og dynekongen tjente såmænd en lille skilling ved at sælge billetter på det sorte marked. Hvordan den historie hænger sammen, kan du læse i historien om Ryder Cup 1997 - fortalt af dem, der var der selv.

Du kan downloade den til en mobilvenlig version her.

Du kan læse den i ipaper her - med mulighed for at downloade som pdf og udskrive.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer