“Jeg ligner jo klokkeren fra Notre Dame” | Golf.dk

“Jeg ligner jo klokkeren fra Notre Dame”

29/10 - 2016 | Henrik Søe

Hvor andre bruger sommeren til at slappe af og lade op, har Brian Lykke haft travlt. Det er først her i sensommeren, at han for alvor har fået tid til at speede op for golfspillet. Så nu skal han have sin første lektion.

For at få det hele til at passe ind denne fredag eftermiddag, har Brian Lykke taget sine to døtre og familiens hund med ud i Hedeland Golfklub. Hunden får lov at blive ved bilen, mens pigerne med interesse kigger på farmands nye mærkelige projekt. De begynder med at sortere træningsboldene, så de gule og hvide bolde ligger i fine farvekoordinerede rækker.

- Har du ellers nogen skavanker - ud over dåbsattesten, spørger Hedelands pro Jeppe Brinch Sørensen, der har fået æren af at give Brian Lykke den første lektion.

- Ikke det store udover lidt bøvl med ryggen, siger Brian Lykke, der stiller sig op og slår et par slag, mens han bliver filmet.

De første par slag er hæderlige, men så kommer der først en toppet jordfræser efterfulgt af en skævert.

- Hvorfor skal den ud i skoven far?, lyder det fra børnene, da bolden sejler ud mod træerne i højre side af driving range.

- Nej, træerne vokser ikke ind himlen, Men du skal nu nok komme efter det, siger træneren, der bruger sin mobiltelefon til at optage svinget, så Brian med egne øjne kan se, hvordan det ser ud i virkeligheden.

I den første lektion bliver der fokuseret på opstillingen, og videoen afslører, at han runder ryggen og falder lidt for meget sammen.

- Jeg ligner jo klokkeren fra Notre Dame, siger Brian, som dog ret hurtigt får rettet ryggen og stillet sig op i en positur, som ser fornuftig ud.

- Det er faktisk noget, jeg har øvet meget som skuespiller, det med at holde mig rank. Men det er svært, når man samtidig skal koncentrere sig om andre ting, konstaterer han.

Som dem på tv

Selv om dessinerne er få, og instruktionerne holdes simple, er der meget at tænke på, når man som nybegynder skal sætte kroppens bevægelser sammen til et golfsving og samtidig huske på, hvad træneren lige har sagt.

- Og med tiden skal vi også have din højre fod til at følge med, så du kommer til at ligne dem fra tv”, siger træneren.

Der bliver snakket lidt om vidden i svinget og uden at bruge synderligt mange kræfter slår Brian Lykke pludselig et slag, som har den helt rigtige swush-lyd og når en del meter længere ud, end han hidtil har prøvet.

Det kommer bag på Brian, der bliver stående og klør sig lidt i nakken, mens han spejder ud over rangen.

- Det var lidt vildt at opleve, at der ikke skulle mere til. Her kunne jeg virkelig mærke, at golf en tekniksport. Fodbold forekommer mig langt mere intuitivt, men der bruger man selvfølgelig også kun de dele af kroppen, som man er født med, siger han og løfter 7-jernet.

En hund efter lyse bukser

Da lektionen er overstået, er det tid til at evaluere, og træner Jeppe er ganske fortrøstningsfuld på Brians fremtid som golfspiller.

- Jeg synes det ser fornuftigt ud. Mange, der begynder på golf i en senere alder, har svært ved at få længde på slagene. Men Brian har masser af fart i køllen, og det kommer ham helt sikkert til gode senere. Der er stadig mange ting at få styr på, men det skal nok komme, siger træneren.

Trods lidt panderynker over alle de tekniske brikker, der skal passe sammen, er Brian også selv optimistisk.

- Det er svært, men jeg tror fuldt og fast på, at jeg med tiden nok skal blive en habil golfspiller, siger han, da vi forlader klubhuset og går ud mod parkeringspladsen.

Dansk Golfs udsendte skal direkte til fødselsdagsfest og har i sommerens anledning taget lyse bukser på. Brian Lykkes hund kommer springende og siger goddag med et par mudrede forpoter.

- Det må du altså virkelig undskylde, siger Brian Lykkes ældste datter på vegne af den sprælske Cocker Spaniel.  

Brian Lykke er heller ikke helt stolt af situationen og beklager den manglende opdragelse af hunden. Men komikeren i ham kommer alligevel frem:

- I det mindste er det positivt, at du ikke har lyse bukser på...

Brian Lykke vil i de næste par måneder intensivere træningen, og vi aftaler, at Dansk Golf i nærmeste fremtid sætter kaninen stævne til en ny runde for at se, om Brian også har fået styr på puttning og det korte spil.

Og om klokkeren fra Notre Dame har fået rettet ryggen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:23,777
 • Unique Visitor:7,644
 • Registered Users:153,241
 • Unregistered Users:30,783
 • Blocked Users:12,332
 • Published Nodes:14,361
 • Unpublished Nodes:245
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.228.220.31
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,399
  • This week:23,782
  • This month:23,782
  • This year:23,782

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk