Øjeblikke af magi og frustrationer i WGC | Golf.dk

Øjeblikke af magi og frustrationer i WGC

23/02 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Fredag bragte lidt af hvert med sig i WGC – Mexico Championship. Dustin Johnson overtog førstepladsen med en runde i 68 slag. Han er den eneste spiller tilbage i feltet uden en bogey, og med en samlet score i -11 fører han med to slag ned til Matt Kuchar og Rory McIlroy. 

Nordireren, som ikke er sluttet uden for top-5 i løbet af 2019, lavede tre tidlige birdies, men på niende hul puttede han fre gange for at få bolden i hul fra mindre end fem meter.

Det var ikke engang det værste øjeblik under anden runde på Chapultepec Golf Club. Golfreglerne blev ændret ved årsskiftet med et mål om at gøre det hele mere simpelt og retfærdigt, men i de første par måneder, har der været en række eksempler på, at det stik modsatte er tilfældet.

Rickie Fowler gav et nyt bevis på det, da han indledte sin anden runde på 10. hul. Det var slemt nok i sig selv, at han shankede sit andetslag out of bounds, men da han droppede en ny bold i roughen, gjorde han det efter de gamle dropperegler – fra skulderhøjde – i stedet for den nye, og anatomisk udfordrende knæhøjde.

Det er svært at se en fordel ved at droppe fra en større afstand, end reglerne foreskriver, men det reddede ikke Fowler fra et slags straf.

- Jeg brugte den naturlige fremgangsmåde for, hvad jeg er vant til med et drop. Det har jeg gjort i 28 år. Så ja, jeg fik et ekstra slag, sagde han efter runden. Scoren på hullet blev en tripplebogey, og selvom Fowler var tilbage i par efter ni huller, nåede han også at indkassere to doublebogeys, inden dagen var omme. Han er nummer 39 i +2.

Der var også øjeblikke fredag, som vil blive husket af anderledes positive årsager. Tommy Fleetwood kommer i hvert fald sent til at glemme sin start på runden. De 72 deltagere producerede i fællesskab syv eagles under anden runde. Fleetwood stod for to af dem, og de blev leveret back-to-back.

Englænderen slog sit teeslag på det 317 yards lange første hul op til fem meter og sænkede puttet. På andet hul drivede han bolden 345 yards, op kort af green, og chippede bolden i hul fra 35 meter. Eagle-eagle, 2-2, en helt ubegribelig start på runden.

Fleetwood kom rundt i 65 slag og rykkede frem til en delt fjerdeplads med Sergio Garcia i -7. Hans ekstraordinære bedrift blev dog overskygget af manden, der er løbet med størstedelen af opmærksomheden i golf de seneste par årtier.

Tiger Woods har gennem det seneste års tid bevist, at han fortsat er i stand til at spille golf på højeste niveau, men han er ikke længere den længste fra tee, putteren leverer ikke længere med statsgaranti inden for halvanden meter, og i det hele taget har der været grund til at tvivle på, om den 43-årige krop stadig kan producere slag, andre gode spillere ikke er i stand til. 

Den tvivl blev gjort til skamme fredag. Woods sendte de sociale medier på den anden ende med et slag af ren magi på dagens sidste hul.

Tigeren sendte sit teeslag i bunkeren, 135 yards fra hullet, blokeret af et træ. Efter nøje overvejelser sigtede han langt venstre om green, svingede til, og med en finish, der for alt i verden nægtede køllehovedet at klappe i, kurvede han bolden 25 meter i luften – måske mere endnu – landede bolden venstre om flaget og spandt den tilbage til tre meter.

- Bolden sad lige præcis så langt nede i sandet, at jeg ikke troede, jeg kunne slå over træet. Så jeg besluttede mig for at gå rundt om.

- Jeg endte med at vælge et 9-jern, og så gik det op for mig, ”hold da op, jeg bliver virkelig nødt til at slice den her”. Så jeg åbnede op og skar bolden så meget som muligt, og det virkede efter hensigten, sagde Woods kort tid efter.

Puttet for birdie fandt ikke vej til hullet, men den 14-dobbelte majorvinder kom alligevel rundt fem under par, og med en total i -5 rykkede han frem til en delt ottendeplads. Han er seks slag fra førstepladsen og klart med i kampen for sin 19. sejr i et World Golf Championship.

De to danske deltagere er langt fra toppen af stillingen. Thorbjørn Olesen brugte 74 slag og dumpede ned til 56. pladsen i +4. Han er seks slag foran Lucas Bjerregaard på 68. pladsen. Den danske debutant brugte 76 slag for anden dag i træk. 

Der er intet cut i turneringen, så selvom Bjerregaard kun har tre spillere under sig i tabellen, får han to runder mere i Mexico Citys tynde luftlag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer