Årets spiller får opbakning fra landsmænd i Blue Bay LPGA | Golf.dk
Ariya Jutanugarn hart allerede rundet 10 sejre på LPGA Touren, men i det sydlige Kina er hun med fremme og i kamp om nummer 11 i rækken.

Foto: Getty Images

Årets spiller får opbakning fra landsmænd i Blue Bay LPGA

07/11 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Sydkorea har længe domineret LPGA Touren, men nu er en ny asiatisk supermagt ved at udvikle sig i kvindegolfen. Thailand har taget sig af fem turneringssejre i 2018, kun tre færre end USA og fem efter Sydkorea.

Ariya Jutanugarn er den bærende kraft i Thailands invasion af LPGA. For anden gang ud af de seneste tre sæsoner er hun netop blevet kåret til årets spiller; hun har allerede vundet pengelisten; hun er garanteret prisen for flest top-10 placeringer.

Jutanugarn har vundet tre gange i 2018 inklusiv US Women's Open. Storesøster Moriya har løftet et enkelt trofo, og det samme har Thidapa Suwannapura. 

Det lader ikke til, at Thailands kvinder har spist sig mætte i succes. Efter første runde af Blue Bay LPGA er alle tre i top-5, og på en mangedelt fjerdeplads i -2 finder man også landsmændene Benyapa Niphatsophon og Pannarat Thanapolboonyaras.

Suwannapura er helt i front i -4, mens Ariya Jutanugarn til fulde levede op til hæderen som årets spiller med en runde i -3, som giver hende andenpladsen.

Ifølge Jutanugarn er det ikke tilfældigt, at Thailand er begyndt at sætte et tydeligt præg på den professionelle golfscene. 

- Vi har alle spillet golf siden vi var ret unge, og lige nu vokser golf hurtigt i Thailand. Mange begynder at spille når de er helt små. Vi har inspiration fra fremragende spillere. For mig var det Virada (Nirapathpongporn red.), da hun spillede på LPGA, og Kiradech (Aphibarnrat), han spiller på PGA Touren nu, sagde verdens nummer ét på sit pressemøde efter runden.

Danmark har ikke været helt så imponerende på LPGA i 2018, men Nicole Broch Larsen fik alligevel tilspillet sig en plads blandt de 81 deltagere i ugens turnering på Jian Lake Blue Bay Golf Club.

På 14. hul lavede den 25-årige fra Hillerød doublebogey og kom seks over par for dagen. De sidste fire huller kastede dagens to eneste birdies af sig, og med en total i +4 er Broch Larsen delt nummer 59.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer