60 slag giver Collins førstepladsen

Chad Collins har levet en stille tilværelse som professionel siden 2002, hvor tiden primært er blevet delt mellem Web.com Tour og PGA Tour. Den 38-årige amerikaners bedste resultat på PGA Touren er en  tredjeplads fra sidste års Valero Texas Open, så man skal være meget optaget af professionel golf for at genkende verdens nummer 392.

Emily springer højt

Therese O'Hara og Emily Pedersen havde en delt 33. plads som udgangspunkt efter første runde af Marathon Classic, men de to bevægede sig hver deres vej i stillingen fredag på Highland Meadows Golf Club.

O'Hara dumpede ned til +3, fire slag fra cuttet, med en 76'er, mens Pedersen sprang helt op i top-20. Fire birdies og en bogey gav den 21-årige en 68'er, -3, og med den rykkede hun til 18. pladsen i -5.

Årets tredje sejr inden for rækkevidde

Det var en stor skuffelse, da kvalifikationen til LPGA Tour fejlede i slutningen af 2016, så Nanna Koerstz Madsen måtte tage et skridt tilbage og arbejde sig gennem Symetra Tour, men det kan ende som en fordel for den 22-årige dansker. 

Pladsen på udviklingstouren har gjort hende til en af de dominerende spillere, og det har givet en ovenud positiv introduktion til golf på den anden side af Atlanten. To gange har Koerstz Madsen vundet allerede, og nu nærmer hun sig hastigt den tredje sejr, der ville sende hende på LPGA med øjeblikkelig virkning.

Spieth har hjemme i front

Siden starten på The Masters 2015 har Jordan Spieth ført efter 12 runder i majors. Den 23-årige amerikaner har vundet to af de fire vigtigste trofæer i golf, og han er godt på vej mod det tredje led i en karriere grand slam.

Spieth startede fredagen i The Open Championship på en delt førsteplads med Brooks Koepka og Matt Kuchar, men han kan gå i seng med et to slags forspring. 

Hjelm og Ørum Madsen i top-10

Der er 210.000 euro at spille om på Golf PGA France du Vaudreuil, og det ser ud til, at en god portion af den pose penge kan komme i lommerne på danskere. Seks stykker var til start i Le Vaudreuil Golf Challenge, og efter cuttet sorterede spillerne med en score værre end +1 fra, stod en håndfuld stadig tilbage.

Niklas Nørgaard Møller blev sendt hjem efter runder i 72 og 74, men i den anden ende af tabellen kigger et par andre danskere frem. Morten Ørum Madsen forbedrede sig med to slag i forhold til første runde, og en 67'er fik ham frem til -6 og en delt sjetteplads.

Slaget er ikke tabt trods ærgerlig afslutning

Danmarks to verdensmestre ligger side om side halvvejs gennem The Open Championship, men begge kan kigge tilbage på anden runde med en smule skuffelse. Thorbjørn Olesen spillede godt men kunne se en masse gode birdiechancer trille forbi hullet. Søren Kjeldsen fik en forrygende start fredag, men mod slutningen af runden dumpede han ned gennem stillingen.

McIlroy tilbage i topstriden

Sergio Garcia har aldrig været bleg for at lufte sine frustrationer, når det ikke går hans vej på banen, men få måneder efter hans første majorsejr og en uge inden han skal giftes kunne man have forventet, han havde en smule overskud til at rumme den mentale udfordring, der er golf.

De siger noget om de krævende betingelser på Royal Birkdale, at spanieren tabte besindelsen og tæskede sit jern ind i en gorse busk med det resultat, at han fik skadet sin skulder. Ikke desto mindre kom han rundt i en af dagens få scores under par (69) og rykkede til +2, sikkert inde for cuttet.

Olesen videre til weekenden

I skrivende stund er kun otte spillere under par på anden runde af The Open på Royal Birkdale, og gennemsnitsscoren ligger lige under 75. Vinden har godt fat og gør det besværligt at kontrollere bolden. Det ser ud til at blive værre i eftermiddag, og det kommer til at hjælpe Thorbjørn Olesen.

Den 27-årige dansker kom rundt i 72 slag, +2, og det er også hans samlede score i forhold til par. Dagen startede perfekt med birdie på første hul, og han stjal et slag mere på femte. Derefter fulgte en doublebogey, og på bagni løb han ind i tre bogeys på stribe. 

Allenby lader køllerne tale

I 2001 vandt Robert Allenby sin fjerde og seneste sejr på PGA Touren. Siden har den 46-årige australier været tæt på mange gange, men i de senere år er har det været småt med højdepunkter. I takt med at det gode spil er forsvundet, har Allenby fundet andre måder at skabe overskrifter.

Karrieren kan få tiltrængt vind i sejlene

Havde Therese O'Hara ikke klaret sig gennem LPGA Tourens Q-School, havde hun sandsynligvis ikke været professionel golfspiller i dag. Tilværelsen som spiller i kanten af de store tours er et hårdt slid for at få pengene til at række, og et nyt år på Symetra Tour virkede ikke tiltrækkende på den amerikansk bosatte dansker.

Sider