Q-School marathon er kun første skridt på vejen | Golf.dk
Jeff Winther tjente 86.107 euro i 2017. Han var mere end 300.000 fra at slutte i top-100 på Race to Dubai.

Foto: Getty Images

Q-School marathon er kun første skridt på vejen

09/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Q-School – den værste uge i professionel golf. Starten går lørdag, og vanen tro venter der 108 hullers nervepirrende kamp, ikke om millioner men om en arbejdsplads. Der er drømmenes land, men langt størstedelen af de 156 deltagere vil ende med at tage skuffede – hvis ikke grædende – fra Lumine.

Seks danskere er med i kampen om at blive kollegaer med Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Thomas Bjørn, Lucas Bjerregaard og Lasse Jensen på næste års europatour.

Anders Hansen, Jeppe Huldahl og Morten Ørum Madsen er alle tidligere vindere og er direkte kvalificeret til Final Stage. Jeff Winther og Joachim B. Hansen trådte ind i kvalifikationens Second Stage, mens Frederik Dreier har været med hele vejen.

Kravet for en plads på europatouren er en placering i top-25, men selv de dygtige, som klarer sig gennem nåleøjet, bør lægge en dæmper på fejringen. Det ved Jeff Winther alt om. Den 29-årige sjællænder fik det 17. kort fra sidste års Q-School, hvilket blot udløste deltagelse i 15 turneringer. Den største turnering, Winther fik lov at spille med i, havde 2,5 millioner euro på højkant. Mindst 20 turneringer udbetalte et større beløb.

Derfor sluttede Winther blot på 184. pladsen på Race to Dubai, selvom han spillede fornuftigt og klarede 10 cuts. Danskerens eksempel går igen blandt kollegaerne fra Q-School. Af de 30, som fik et europatourkort med fra PGA Catalunya for et år siden, fik kun tre fornyet spilleretten- en ny negativ rekord.


I årets tre første turneringer blev Winther nummer 48, 14 og 23. Den fine start på sæsonen udløste samlet 30.873 euro. For en uge siden fik Thomas Bjørn 31.538 euro for en delt 42. plads i Rolex Series-turneringen Turkish Airlines Open. Sådanne turneringer var vinter og de fleste af de øvrige nye medlemmer ikke i nærheden af at komme ind i.

De samme vilkår venter næste uges nyudklækkede kuld dimmittender. En succesfuld Q-School ligner målet, men med et europatourkort i hånden er vejen mod en fast plads blandt de bedste først begyndt.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer