Bjerregaard tre slag fra førstepladsen | Golf.dk
Lucas Bjerregaard lavede fem birdies på torsdagens runde i Sydafrika.

Foto: Getty Images

Bjerregaard tre slag fra førstepladsen

09/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

For mindre end to måneder siden var Lucas Bjerregaard i fare for at miste sin plads på europatouren. Nu er han med fremme i den store Nedbank Golf Championship og på sikker kurs mod næste uges DP World Tour Championship i Dubai.

Det var naturligvis sejren i Portugal, som vendte op og ned på det hele for den 26-årige nordjyde, og på Gary Player Country Club kan nummer otte i europatourens opgørelse over driving distance måske være på vej til et nyt højdepunkt i den unge karriere.

Torsdag lavede Bjerregaard to birdies på sine sidste tre huller for at spille sig frem på en delt 10. plads i -2. Derfra er der kun tre slag op til Bernd Wiesberger på førstepladsen.

Af de 72 deltagere er fire danske. Tre af dem er blandt 32 spillere under par efter de første 18 huller. Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen fik begge et godt udgangspunkt for at jagte førstepræmien på 1.079.290 euro med runder i -1.

Til gengæld ser den tidligere vinder Thomas Bjørn allerede ud til at være uden muligheder for at gentage triumfen fra 2013. Trods en birdie på sidste hul løb den danske Ryder Cup-kaptajns score op i 79 slag, og han er næstsidst i feltet.

Så slemt gik det ikke Tommy Fleetwood, men den førende spiller på Race to Dubai har et godt stykke vej til toppen. Han har brug for så stort et forspring som muligt til næste uge, hvor Justin Rose - den for tiden måske bedste spiller i verden – stiller op for med en målsætning om at bytte andenpladsen ud med den samlede sejr for sæsonen.

En runde i 73 slag giver en delt 39. plads. Der skal en del mere til, før han kan føle sig sikker på at holde den olympiske guldvinder bag sig.

I front er Wiesberger et enkelt slag foran Scott Jamieson, Julian Suri, Victor Dubuisson og Branden Grace. Af de fire er Grace eneste mand sikker på at slutte i top-60 på Race to Dubai og kvalificere sig til næste uges sæsonfinale. 

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer