Joachim fører Q-School | Golf.dk
Joachim B. Hansen er ni slag fri af 21. pladsen, kravet for avancement til Final Stage.

Foto: Getty Images

Joachim fører Q-School

05/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

For en uge siden fandt Joachim B. Hansen formen i Ras Al Khaimah Golf Challenge og fik en delt syvendeplads med fra den sidste ordinære turnering på challengetouren. Det var ikke nok til at komme med til finaleturneringen, men det gav en god optakt til denne uges Second Stage af europatourens Q-School.

Der er Hansen i kamp på Las Colinas syd for Alicante, og efter tre runder er han ikke alene på kurs mod Final Stage, han har også sejren inden for rækkevidde. Søndag spillede han banen i 67 slag, og det var nok til at lukke hullet på fem slag op til sydafrikanske Jacques Kruyswijk. De to går ind til finalerunden på en delt førsteplads i -13 med et enkelt slag ned til skotten David Law.

Feltets anden dansker er i den modsatte ende af stillingen. Nicolai Kristensen er +10 på 70. pladsen.

Det ser ikke meget lysere ud for Martin Ovesen, den eneste danske deltager på Campo de Golf El Saler. Efter sin tredje runde i træk over par er han på 49. pladsen i +6 med seks slag op til en delt 20. plads. 21 spillere når Final Stage.

På Desert Springs Golf Club i Almería er målet top-22, men efter en skidt danskerdag er der langt til det mål, -5 som tingene står efter 54 huller.

Både Peter Launer Bæk og Mark Haastrup var inde i varmen ved dagens start, men amatøren Bæk brugte 76 slag og faldt ned til nummer 43 i -2, og Haastrups score i 78 gav et fald til nummer 50 i -1.

Christian Glöet er i par på 55. pladsen, og Keen Bernberg næstsidst trods en fornuftig tredje runde i par.

Vinden drillede på Panoramica Golf & Sport Resort, så tredje runde er udsat til mandag. Der skal Jeff Winther ud at forsvare sin syvendeplads i stillingen, mens de fem øvrige danske deltagere skal avancere for at holde liv i drømmen om et europatourkort.

Stillingen Panoramica
Stillingen Desert Springs
Stillingen El Saler
Stillingen Las Colinas  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer