Olesen forsvarer i Tyrkiet | Golf.dk
Thorbjørn og Bjørn forbereder sig til ugens Turkish Airlines Open.

Foto: Getty Images

Olesen forsvarer i Tyrkiet

01/11 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I Thorbjørn Olesens rookiesæson på europatouren var målsætningen at vinde to gange. Den enorme portion selvtillid var ikke ubegrundet. Året inden var Olesen blevet sat i bold med Andreas Hartø og Rory McIlroy, da den allerede etableret stjerne gæstede challengetouren, og da nordireren blev spurgt på Twitter, hvem det næste store navn i golf ville blive, kom svaret prompte: Thorbjorn Olesen. McIlroy var kun én stemme i et stort kor, som lovpriste danskerens evner i de førte år af den professionelle karriere.

Det var ikke langt fra, at Olesen nåede sit mål for 2011. Tre gange sluttede han på andenpladsen. I april året efter kom så den første sejr i den lille turnering Sicilian Open. Siden har den snart 28-årige dansker hentet sejre i Perth, i den store Alfred Dunhill Links Championship og i Turkish Airlines Open, hvor han denne uge forsvarer.

I året siden sejren på Regnum Carya Golf & Spa Resort har Olesen vundet VM sammen med Søren Kjeldsen og GolfSixes sammen med Lucas Bjerregaard, to turneringer som hverken talte til verdensranglisten eller Race to Dubai.

Med små otte millioner euro i officielle præmiepenge og nogle store sponsorkontrakter oven i hatten nyder Olesen en karriere, langt størstedelen af kollegaerne ville give en arm for. Han nåede sin fjerde sejr i en yngre alder end vennen Thomas Bjørn, så det kan sagtens ende med, at Olesen overgår Danmarks mest vindende spiller gennem tiderne.

Derfor vil spørgsmålet for nogen virke vanvittigt, men... Har Olesen opnået nok?

Om to uger er det fire år siden, han blev skubbet ud af verdens top-50. Siden er han ikke vendt tilbage. Han har ikke deltaget i The Masters siden 2014, og som nummer 87 i verden er der lang vej til deltagelse i næste års udgave. Ud af de seneste 12 majors har han deltaget i fire, misset to cuts og er ikke sluttet bedre end nummer 44.

Olesens bedste er på niveau med de bedste, men det er for sjældent, alle dele af spillet klikker på samme tid til at leve op til de skyhøje forventninger fra karrierens første år. Det er grunden til, at Thomas Pieters og Rafa Cabrera Bello spillede med i den seneste Ryder Cup (tre sejre hver i karrieren), mens Olesen måtte se til fra sidelinjen.

Og det var fra sidelinjen, for Darren Clarke havde inviteret danskeren med på flyet til USA. Det er endnu et eksempel på, at der forventes meget af Olesen. Han bliver set som en fremtidig Ryder Cup-spiller, men på ugens verdensrangliste er 25 europæere højere rangeret. 2017 har budt på fire top-10 placeringer. Det kommer til at kræve mange flere i de resterende 10 måneder af kvalifikationen, hvis han skal med på Bjørns hold i Paris. Måske kommer der en denne uge i Antalya.

- Jeg føler mig ret komfortabel her. Selvfølgelig kender jeg banen godt, har en masse gode minder. Så jeg vil bare prøve at minde mig selv om alle de gode minder og alle de gode slag, sagde han på sit pressemøde inden turneringen.

Torsdag har Olesen fået starttid klokken 10.55 dansk tid. Han skal følges med Bernd Wiesberger og Tyrrell Hatton. Feltet tæller også Søren Kjeldsen og Lucas Bjerregaard samt Thomas Bjørn, som spiller med på en invitation.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer