En enkelt dansker lever i håbet | Golf.dk
Morten Ørum Madsen løste billet til sæsonfinalen.

Foto: Getty Images

En enkelt dansker lever i håbet

30/10 - 2017 | Claes Meldal

Power Rankings: Det var langt fra hans bedste præstation i år, men Morten Ørum Madsen løste alligevel billet til sæsonfinalen – modsat flere af hans danske Challenge Tour-kolleger.

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.

1. Joachim B. Hansen
Sidste uge: 5
Seneste resultat: Nr. 7 i Ras Al Khaimah, 2017 Golf Challenge (Challenge Tour)
Joachim B. Hansen skulle lave et hav af birdies for at klemme sig med i Challenge Tourens sæsonfinale, og dem fik han. Desværre var der også ti bogeys på kortet, og det var tre for mange til at komme i omspil om sejren. Hansen må nu via tourskolen for at prøve at sikre sig arbejdstilladelse på European Tour næste år.

2. Jeff Winther
Sidste uge: Bobler
Seneste resultat: Nr. 12 i Ras Al Khaimah, 2017 Golf Challenge (Challenge Tour)
Golf kan være en grusom sport. For at vinde en turnering skal du holde et højt niveau over fire dage – og for at tabe en turnering skal du bare spille ét dårligt hul. Jeff Winther lå med rigtig gode sejrschancer frem til 12. hul i finalerunden, hvor en firedobbelt bogey – en snemand – satte Winther godt og grundigt tilbage. Han sluttede på 12. pladsen og går ligeledes glip af sæsonfinalen.

3. Thorbjørn Olesen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 31 i WGC – HSBC Champions (European Tour)
Det blev aldrig Thorbjørn Olesens turnering i Shanghai. Han startede med to runder på det jævne, men formåede dog at avancere med en runde i 69 slag på Moving Day. Desværre var krudtet vådt i finalerunden, hvor det kun blev til en enkelt birdie, men Olesen begrænsede skaderne til en runde i +1 og sluttede dermed på en 31. plads.

4. Morten Ørum Madsen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 64 i Ras Al Khaimah, 2017 Golf Challenge (Challenge Tour)
Morten Ørum Madsen fastholdt sin plads i sæsonfinalen med en samlet 39. plads på Challenge Tourens rangliste, hvor top 45 bliver inviteret. Men Madsens præstation på den relativt nemme bane i Emiraterne gav ikke umiddelbart nogen fingerpeg om, at han kan levere en toppræstation og sikre sig et sensationelt European Tour-kort i sidste øjeblik. Men den teoretiske mulighed er absolut stadig til stede.

5. Anders Hansen
Sidste uge: 1
Seneste resultat: Nr. 6 i Andalucia Valderrama Masters (European Tour)
Anders Hansens måske sidste European Tour-turnering viste med al tydelighed, at han har et internationalt niveau, som få andre spillere kan matche – især i hans alder. Hansen flyttede bolden flot rundt på Valderrama og holdt fast hele vejen til mål. Blot syv bogeys på den ekstremt svære bane var en af hovedårsagerne til, at han formåede at besætte sjettepladsen. Nu kan Hansen gå i tænkeboks og finde ud af, om han skal give den professionelle golf et sidste skud på tourskolen og se, om han kan sikre sig et kort til næste års tour. Hvis han stopper nu, må man i den grad medgive, at legen er god.

 

Boblere
Ingen

User Comments:

  • LPGA

    01/11 - 2017 | Flemming Nissen

    Nicole Broch Larsen blev, så vidt jeg husker, nr. 28 i weekendens turnering. Hvorfor er hun ikke nævnt i Power Rankings? Nicole præsterer i et stærkt felt!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer