Slutspurt giver Rose sejren i HSBC Champions | Golf.dk
Sejren er nummer otte for Justin Rose på PGA Touren og nummer 10 på europatouren.

Foto: Getty Images

Slutspurt giver Rose sejren i HSBC Champions

29/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Verdens bedste golfspiller hedder Dustin Johnson. Hans senste sejr på PGA Touren kom for blot to måneder siden. Han har tidligere vundet på Sheshan Golf Club. Han gik ind til finalerunden med et forspring på seks slag. En ny triumf i HSBC Champions virkede uundgåelig.

Sådan gik det ikke. 

Johnson, som fredag lavede ni birdies på vej mod en 63'er, formåede ikke at producere en eneste søndag. Til gengæld løb han ind i fem bogeys, og dermed var forfølgerne inviteret ind i kampen om sejren.

Brooks Koepka nåede at have førstepladsen. Henrik Stenson blandede sig. Det var den olympiske guldvinder, Justin Rose, som endte med at løbe med sejren.

Englænderens chancer så ikke for gode ud efter bogeys på hul otte og ni, men han satte turboen til på de sidste ni huller med fem birdies for en runde i 67 slag. Det fik hans samlede score til -14, og det viste sig at række til en to-slags sejr ned til de tre konkurrenter.

Det er Roses første trofæ siden guldmedaljen i Rio. Han ser ud til at rykke fra nummer 13 til seks på verdensranglisten. Sejren giver også 1,4 millioner euro.

- Det her er virkelig, virkelig tilfredsstillende. Alle spillere sætter en stor ære i at vinde, og jeg har vundet alle år siden 2010. Jeg var fuldstændig klar over, at dette år var ved at løbe ud i sandet. 

- At vinde en WGC er bare fantastisk. De tæller for så meget på begge tours. Det er en utrolig start på min sæson 2018, og den giver mig også en chance på Race to Dubai, sagde Rose til europatouren.

Thorbjørn Olesen får omkring 60.000 euro for sin delte 31. plads. Den eneste danske deltager gik finalerunden i 73 slag med to bogeys og en birdie.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer