Garcia gør det igen | Golf.dk

Foto: Getty Images

Garcia gør det igen

22/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Afslutningen på Andalucía Valderrama Masters blev en neglebidende gyser. Turneringens vært, Sergio Garcia, gik ind til finalerunden på førstepladsen i årets eneste spanske turnering på europatouren, men fredagens albatrosskytte, Joost Luiten gjorde alt i sin magt for at spolere festen for det forventningsfulde publikum på banen i Sotogrande.

Sammen med Daniel Brooks (-7) havde hollænderen (-6) fået plads i Garcias førerbold, og selvom indehaveren af den grønne jakke var tre under par for de første 15 huller, så var det dér på det modbydeligt svære par tre hul, Luiten med dagens femte birdie formåede at lukke hullet til den førende.

Da Garcia sejrede i den seneste udgave af turneringen tilbage i 2011, blev han den første spanier til at vinde en slagspilsturnering på Valderrama. Seks år senere gjorde han det igen. 

Luiten lavede bogey på hul 16, begge spillere hentede slag på hul 17, og efter otte top-5 placeringer i karrieren på banen vidste den 37-årige udmærket, hvad der skulle til for at få den sejrsgivende par på hul 18.

Sejren er Garcias tredje i 2017 og den sjette i karrieren hjemme i Spanien, men det er den første titel siden et par begivenheder, der har vendt op og ned på tilværelsen for denne uges nummer 11 på verdensranglisten.

- Tilskuerne var utrolige. Fantastisk at så mange kom ud og bakkede op. Det var virkelig en gave. 

- Jeg vil gerne dedikere denne sejr til min kone, Angela, og vores lille dreng, som kommer til marts næste år.

Kort tid før tilskuerne brød ud i jubel over Garcias tap-in for par, underskrev Anders Hansen sit måske sidste scorekort på europatouren. Det blev et, han sagtens kan være stolt af, for med en 70'er,  hans tredje runde under par denne uge, sluttede han på en fornem sjetteplads.

Det fik den 47-årige dansker 65.000 euro for, men efter kun syv spillede turneringer i 2017 var det ikke nær nok til at tilbagevinde en kategori til næste års spilleplan. Sådan en har han de seneste sæsoner haft via sin 26. plads på listen over karriereindtjening, men en ændring medlemskriterierne betyder, at Hansen ikke længere har den mulighed. 

Døren står på klem for en tur på Q-School, potentielt hans første besøg siden 1998, men den beslutning bliver først truffet om et par dage, når der er pustet ud efter fem spillede turneringer i træk.

Med en sejr og to andenpladser hører Valderrama til Søren Kjeldsens absolutte favoritter. Også han nåede op og blande sig i top-10 i løbet af finalerunden, men han satte slag til på bagni for at slutte både runden og turneringen i par. Det gav en delt 18. plads, et yderst respektabelt resultat i sin første turnering efter karrierens længste skadespause.

Med birdies på hul 16 og 17 kom også Lasse Jensen rundt i par for dagen. Den stærke afslutning var vigtig for den 33-årige. Godt nok gik han ind til turneringen med vished om, at han også i 2018 vil være europatourspiller, da han havde et sikkerhedsnet via den nye Access List. Alligevel var det afgørende, at han med sin 36. plads kun tabte en enkelt placering på Race to Dubai, hvor han startede ugen på 99. pladsen. Det giver en stærkere ranking og adgang til flere og større turneringer, når den nye sæson begynder.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer