Anders overvejer skolebænken | Golf.dk
For anden gang er solen ved at gå ned over Anders Hansens karriere, men i denne omgang er det ikke hans egen beslutning.

Foto: Getty Images

Anders overvejer skolebænken

21/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

I de to år, siden Anders Hansen sagde farvel til livet som professionel golfspiller på fuld tid, har den 47-årige dansker spillet 12 turneringer på europatouren. Det har været muligt gennem en placering som nummer 26 på europatourens Career Money List, hvor top-40 hidtil har været tildelt kategori 12 og haft mulighed for at spille stort set alle regulære turneringer.

Til starten af sidste sæson blev der indført et mindstekrav på fem spillede turneringer for at beholde kategorien fremadrettet, men denne sæson er kriterierne igen blevet ændret. Nu gælder kategori 12 kun en enkelt sæson, og for Hansen er den blevet brugt i 2017.

Derfor står den dobbelte vinder af europatourens flagskibsturnering uden spillemuligheder i 2018, og det er nok blandt årsagerne til, at han har nu har spillet fem turneringer i træk.

- Jeg har ikke nogen kategori til næste år. Det er en lang forklaring, men det har været lange fem uger, og jeg er træk, sagde han efter sin tredje runde i Andalucía Valderrama Masters i par 71.

Resultatet giver en samlet score i -2 og en delt syvendeplads, inden de afgørende 18 huller på den drilske bane i Sotogrande, men spillet lod en del tilbage at ønske.

- Scoren kunne have været meget værre. Jeg formåede at holde meget godt sammen på det i starten, hvor det var rigtig skidt, og der skal man bare glæde sig over, at det gik godt. Det kunne have været meget mere, for det var rigtig skidt. Vi er glade og tilfredse.

Der er lovet høj sol til Hansens andet farvel, men karrierestoppet er ikke hugget i sten.

- Det er et dejligt sted at slutte af, men nu må vi se, om jeg tager på tourskolen. Det ved jeg ikke endnu.

En anden mulighed for at sikre sig en kategori, er at vinde turneringen. Hansen går ind til finalerunden seks slag fra Sergio Garcia på førstepladsen.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer