| Golf.dk

Fejlfri Molinari vinder The Open efter afsindig finale

The Open Championship har nået sin konklusion, nummer 147 i rækken og uden tvivl en af de mest sindsoprivende.

Der var overflod af store navne nær toppen af stillingen søndag- den slags navne man normalt kun kan drømme om at se i kamp om det samme majortrofæ. Med Tiger Woods og spillets to mest lovende talenter siden Tiger Woods, Rory McIlroy og Jordan Spieth, var det allerede en hårdtslående cocktail, men der blev hevet flere luksusflasker ned fra hylden og tilføjet blandingen.

Frankie - den bedste i verden lige nu

I USA er der nogle golfjournalister, der kalder ham Frankie Molinari.

Det lyder som en person i en Martin Scorcese film. En type, du ikke har lyst til at møde i en mørk gyde, hvis du skylder nogen penge.

Sådan er Francesco Molinari næppe i virkeligheden. Men du har helt sikkert ikke lyst til at møde ham på 1. tee, hvis der er penge på højkant.

Den yngste af Molinari-brødrene er klodens varmeste spiller og en stille dræber. Intet kan aflæses af hans ansigtmimik.

Par bringer Olesen nær top-10

Thorbjørn Olesens syvende Open Championship er overstået, men slutplaceringen ligger endnu ikke fast. Der er alle muligheder for, at det vil ende med den 28-åriges tredje top-10 placering i en major og hans bedste resultat nogensinde i The Open.

I 2012 sluttede Olesen på niendepladsen og efter en søndagsrunde i par er han nummer 12 i den 147. udgave på Carnoustie.

Rød-hvide favoritter sejrede i Danish Senior Amateur Championship

For en uge siden vandt Mchael Flindt det svenske seniormesterskab, og torsdag til lørdag skulle spilleren fra Simon´s så forsøge at præstere en double med sejren i Danish Senior Amateur Championship. 

- Mesterskabet stod over 54 huller på The Scandinavians flotte bane med cut efter andendagen. Hurtige fairways og greens krævede det bedste af spillerne, skriver Henrik Johansen til Golf.dk

Danmarks bedste amatører får chance på europatouren

En håndfuld af europatourens danske fuldtidsmedlemmer stiller til start i næste uges Porsche European Open, men der er flere gode grunde til at vende bilen sydover mod Hamborg og Green Eagle Golf Course.

Supertvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard har modtaget invitationer til at spille med i samme turnering som majorvinderne Charl Schwartzel og Patrick Reed.

Der skulle ikke være nogen grund til at tro, de to 17-årige fra Gyttegaard vil falde igennem i kamp mod den professionelle elite.

Tre amerikanere deler førstepladsen

I juni forsvarede Brooks Koepka US Open, og søndag for en anden ung amerikaner mulighed for at vinde The Open Championship for andet år i træk. 

Jordan Spieth har været langt fra sit bedste i 2018, og han åbnede den 147. udgave af The Open på Carnoustie med en runde over par. Han spillede sig frem til 11. pladsen med en 67'er fredag, og lørdag rykkede han helt til tops.

Tiger melder sig ind kampen

Der er gået mere end et årti, siden Tiger Woods senest vandt en major, og næsten ni år siden han kørte ind i en brandhane og fik sit privatliv på forsiderne af alverdens aviser.

Siden har Woods været både verdens nummer ét og langtidsskadet, men i majors har han ikke haft dét, som tidligere skilte han fra alle de andre.

Fysisk lader den 42-årige til at være bedre stillet end i årevis, men mentalt har han stadig noget at bevise på den største scene. 

Rose blæser til angreb

I et hav af unge stjerner er Justin Rose let at overse, men den snart 38-årige englænder er i gang med en ganske glimrende sæson. Han er ikke sluttet uden for top-10 siden The Players Championship, et stræk på fire turneringer som inkluderer en sejr, og både sæsonen og karrieren kan blive en hel del bedre denne uge på Carnoustie.

Fredag havde Rose brug for en birdie på hul 18 blot for at klare cuttet i den 147. udgave af The Open, men tidligt lørdag susede han op gennem feltet.

Højgaard faldt med æren i behold

Træerne vokser som bekendt sjældent ind i himlen. Det måtte den nykårede individuelle europamester Nicolai Højgaard desværre også sande, da han fredag løb ind i en spillemæssig blindgyde og til slut måtte se drømmen om at klare cuttet i The Open Championship smuldre mellem hænderne.

Spieth i stærkt forsvar af titlen

Inden starten på The Open afleverede Jordan Spieth The Claret Jug Tilbage. Siden sejren på Birkdale har amerikaneren ikke vundet en eneste titel. Det er den længste sejrstørke i karrieren som professionel og helt tilbage til de tidlige juniorår.

Et af de store problemer har været putteren, der tidligere var Spieths måske største force. Det har ikke alt sammen været skidt. Der var en tredjeplads i The Masters i April, men siden har resultaterne været beskedne.

Sider