| Golf.dk

Søren Hansen: - Juniorarbejde er ikke spildt arbejde

For et år siden gik Søren Hansen rundt og grublede over, hvorvidt han skulle fortsætte eller stoppe en af de mest succesfulde karrierer i dansk golfhistorie.

I dag befinder han sig i Fredericia, iført tyk sort sweater og fuldskæg og tilsyneladende enormt veltilpas sammen med 130 andre, der som ham arbejder med give golfens glæder videre til børn.

- Jeg synes, det er vildt fedt at være her. Også fordi, jeg får nogle af mine egne idéer bekræftet, siger Søren Hansen til Golf.dk.

Danske klubber i tænkeboks over fælles juniorudfordring

Godt 130 personer brugte i dag deres lørdag på at udveksle idéer og erfaringer omkring rekruttering og fastholdelse af juniorer.

Omtrent hver tredje af Danmarks 190 klubber var til stede på Trinity Hotel & Konferencecenter i Fredericia, hvor Dansk Golf Union afholdt sit landsseminar for ledere og trænere på juniorområdet.

Skovbo er årets Short Game-vinder

Skovbo Golfklub blev i dag hædret og belønnet for en imponerende Short Game-indsats i 2017.

Den sjællandske klub tog i 2017 det initiativ at have en Short Game-bane stående klar til fri afbenyttelse flere dage om ugen.

Det gav tydeligvis pote, da Skovbo vandt den landsdækkende konkurrence med omtrent dobbelt så mange point som nummer to, Brønderslev Golfklub.

Sejren medfører en check på 8.000 kroner, som klubben skal bruge i sit juniorarbejde.

Finalebrag venter men Kjeldsen sat tilbage

Et elegant, præcist birdieputt åbnede tredje runde for Søren Kjeldsen.

Men det var ikke et forvarsel på et stærk runde. Søren Kjeldsen sluttede stærkt på 18. hul med et eagleputt og en sikker birdie. De mellemliggende 16 huller spillede han i par med tre bogeys og tre birdies deraf på både 14. og 15., og han er i samlet -9 på 16. pladsen.

Håbet var naturligvis, at Søren Kjeldsen kunne gå ind til søndagens finalerunde med en god mulighed for at være en del af topstriden, men han er sat tilbage i det spil.

International post til DGU-formand

European Golf Association (EGA) har i dag udpeget formanden for Dansk Golf Union, Jim Staffensen, til at sidde i sin bestyrelse. Beslutningen er truffet på EGA’s generalforsamling.

Jim Staffensen får plads i den ti mand store Executive Committee, hvor han de næste to år skal repræsentere organisationens såkaldte North Zone, som omfatter de nordiske lande og en række østeuropæiske lande.

Årets rookie på nippet til at blive årets spiller

Sæsonen er tæt på perfekt for koreanske Sung Hyun Park.

Hun blev torsdag kåret til Louise Suggs Rolex Rookie of the Year, men hendes sæson er ikke nødvendigvis færdig med hæder.

Hun spillede sig fredag på førstepladsen i sæsonfinalen CME Group Tour Championship med en anden runde i 65 slag (-7) og er med en total i -12 tre slag foran Caroline Masson og Sarah Jane Smith.

Sung Hyun Park fører inden sæsonfinalen pengelisten og er i spil til at vinde Player of the Year. Meget bliver afgjort i weekenden finale, men Sung Hyun Park har ro med sig,

62’er bevis på rookies klasse

Det er en rookie med mange turneringer under bæltet, der fører The RSM Classic. 26-årige Austin Cook spillede særligt i 2015 flere turneringer på PGA Touren, men det var typisk via mandagskvalifikationer. Han spillede syv turneringer uden en kategori.

I 2017 spillede han sig via Web.com Tour til en rookieplads på PGA Tour.

Her viste han fredag, at han er klar til at spille sin chance for en fast plads på PGA Tour, for han spillede sin anden runde ved The RSM Classic med en bogeyfri 62’er. Samlet er han i -14 uden en eneste bogey.

Sider