| Golf.dk

Olesen holder sig nær toppen

Forholdene kunne dårligt have været meget mere forskellige, men resultatet fredag blev det samme for Thorbjørn Olesen som på første runde.

Knastørre, støvede fairways blev afløst af tung silende regn, som præsenterede en helt ny udfordring. Roughen blev tung og saftig og greens endnu langsommere end vanligt på linksbaner.

Carnoustie viste tænder, men Olesen undgik at blive bidt. Han var bogeyfri og to under par efter ni huller, men den krævende afslutning blev gav et mere blandet resultat med tre bogeys og to birdies. Samlet gav det 70 slag, -1 for anden dag i træk.

Udstyr

Vi hjælper dig med at få et overblik over det bedste golfudstyr

Udstyr

Vi hjælper dig med at få et overblik over det bedste golfudstyr

The Scandinavian: - Made in Denmark passer ikke til os

Made in Denmark skal til København-området inden for de næste fem år.

Det er et ønske, som turneringens promoter, Flemming Astrup, har formuleret klart og tydeligt, efter det for tre uger siden blev offentliggjort, at Made in Denmark fortsætter som minimum indtil 2023.

Og skal turneringen til hovedstaden, så er The Scandinavian en af de klubber, der hurtigst bliver nævnt som en mulighed. Den har nemlig 36 huller af højeste standard og en beliggenhed lige nord for København.

Men det kommer tilsyneladende ikke til at ske.

Ugens golf på tv - The Open dagen lang

The Open er verdens ældste golfturnering. Mange vil også mene, det er den vigtigste.

Thorbjørn Olesen og Nicolai Højgaard er med i år som Danmarks repræsentanter. Du kan følge dem og alle sportens største stjerner fra tidligt torsdag morgen til sent søndag aften.

Torsdag:

07.30: The Open Championship (major) - Viasat Golf

23.00: Barbasol Championship (PGA Tour) - C More Golf

Fredag:

07.30: The Open Championship (major) - Viasat Golf

23.00: Barbasol Championship (PGA Tour) - C More Golf

Den første af forhåbentlig mange major-dage

For det utrænede øje var det svært at se, men givetvis var der nervøsitet i spil, da den kun 17-årige Nicolai Højgaard torsdag morgen tog hul på sin debut i The Open Championship. Heldigvis lod han sig ikke påvirke synderligt, tværtimod bevarede han roen og løste udfordringerne som en erfaren professionel de gange, hvor præcisionen glippede. Til slut kunne han signere for en runde i ét slag over par, hvilket holder drømmen om at klare cuttet i live.

Tiger kiler sig ind mellem danskerne

Carnoustie har ry for at være den hårdeste test blandt Open-banerne, men torsdag var ”Car-nasty” mere drilsk end direkte ondsindet. 31 spillere var under par ved konklusionen på første runde, og blandt dem finder man Thorbjørn Olesen.

Han er godt placeret på 18. pladsen i -1 med fire slag op til førende Kevin Kisner.

Skuffende dansk start på challengetouren

Danmark har sat et tydeligt præg på challengetouren i 2018, og i de seneste måneder er det ikke kun Joachim B. Hansen, som har været at finde nær toppen i de forskellige turneringer.

Ugens turnering ser dog ikke ud til at skulle blive et rød-hvidt højdepunkt. Efter de første 18 huller af Le Vaudreuil Golf Challenge er der langt til toppen for de fem danske deltagere. Faktisk er de alle på den forkerte side af cutgrænsen.

Olesen i klubhuset under par

En god dag fik en kedelig afslutning for Danmarks bedste golfspiller, Thorbjørn Olesen. Efter at have matchet spillemakkeren Rory McIlroy slag for slag hele vejen til hul 18, måtte vinderen af Italian Open putte tre gange for en runde i 70 slag.

Olesen så ud til at have godt styr på sit spil dagen igennem, og selv når det drilske underlag ikke belønnede gode slag, holdt verdens nummer 64 hovedet koldt. På hul 16 slog han et perfekt teeslag til den hævede green, men bolden slog uheldigt ned, så farten ikke blev taget af.

Lokale spillere vinder Hillerød Pokalen

Det blev de lokale klubhelte, der løb med førstepladserne til Hillerød Pokalen 2018.

Hos damerne blev det Fie Kjærgaard Olsen, der hentede sejren. Efter runder i 69, 69 og 70 var hun den eneste spiller samlet under par. Hun vandt med tre slag ned til Anna Høybye Schmidt.

Hos herrerne leverede Nicolai Nøhr Madsen en fabelagtig sidste runde i 64 slag med i alt otte birdies. Det var klart turneringens bedste runde, og den betød, at Madsen sluttede 11 under par og syv slag bedre end Jens Kristian Thysted på andenpladsen.

Sider