| Golf.dk

Syv slag fra olympiske medaljer

Det var en holdkamp helt ind til benet, da Youth Olympic Games blev afsluttet mandag.

Begge scores talte på runden, og Anne Normann og Nicolai Højgaard rykkede flot frem, men ikke langt nok til at blande sig i medaljekampen.

De spillede deres finalerunde i samlet par. De præsterede stærkt på banens 5. hul. Par-5 hullet klarede de i otte slag.

De fik også scoret lavt på par-3 hullerne 9. og 13., og så sluttede de af med en 7’er på par-4 hullet 18.

Fodboldgolf blåstemples gennem aftale med Dansk Golf Union

Hvad har fodboldgolf og rigtig golf med hinanden at gøre?

Det er formentlig et spørgsmål, som kan give mange finurlige diskussioner i Golfdanmark.

Men nu er de to sportsgrene i hvert fald forenet inden for interessevaretagelse.

Dansk Golf Union og Dansk Fodboldgolfforening (DFGF) har netop indgået en associeringsaftale.

Tradition for velgørenhed.

Rigtig mange golfklubber er involveret i PINK CUP, hvor der samles penge ind til kampen mod brystkræft.

En af disse klubber er Trehøje Golfklub, der i sidste kampagneår indsamlede 184.000 kr, og derved blev klubben for 4. år i træk den mest indsamlende klub.

En del af disse penge indsamles i forbindelse med matchen ”Bare mænd støtter brysterne”, hvor kun mænd deltager.

Matchen afvikles af et lille udvalg, sammen med Trehøje pigerne.

Det hele startede for 9 år siden, og nu er det nok blevet en tradition, at vi spiller matchen.

Umulig at holde ude af top 10

Power Rankings: Lucas Bjerregaard var sit gamle velspillende selv - i hvert fald på tre af de fire runder - da han endnu en gang sluttede i toppen på European Tour under svære betingelser.

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.

Cappelens fremtid er i USA

Det er ikke så tit, 28-årige Sebastian Cappelen rejser til Danmark som golfspiller. En af de seneste gange var, da han stillede op ved Made in Denmark i 2016, men der kom et minde, der stadig er tæt på ham.

Han sluttede som nummer 26, men undervejs slog han et hole-in-one, og der var en speciel Garia golfcart som gevinst.

Og den cart har han stadig, og han bruge den næsten hver dag.

Danmark ned til 10. pladsen – stadig chance for medaljer

Anne Normann og Nicolai Højgaard var sat i bold med Thailand søndag i nationskonkurrencen ved Youth Olympic Games, og der fik de to 17-årige danskere en lektion i, hvordan man spiller foursome.

Seks birdies lavede Atthaya Thitikul og Vanchai Luangnitikul på vej mod en 68'er. På Hurlingham Club svarer det til -2. Det var den laveste score blandt de 32 lande, og den bragte Thailand alene på førstepladsen. 

Mere magi fra Pepperell udløser sæsonens anden sejr

En times tid inden Eddie Pepperell sikrede sig sæsonens og karrierens anden sejr på europatouren puttede Lucas Bjerregaard ud for en bogey, en runde i 73 slag og en delt niendeplads i Sky Sports British Masters.

Det var ikke i nærheden af sidste uges karrieredefinerende højdepunkt, men dog var det stadig et højdepunkt. Bjerregaards sæson startede med syv turneringer uden et top-60 resultat, men siden Volvo China Open sidst i april har frederikshavneren været flyvende.

Joachim blev søndagens bedste

Chancerne for et stort resultat så ud til at være løbet ud i sandet for Joachim B. Hansen, da han lørdag i Hainan Open brugte 77 slag og faldt ned til 46. pladsen. Det var dog for tidligt at afskrive den 28-årige dansker. Et døgn senere hentede han sæsonens niende top-10 placering på challengetouren.

Hansen håndterede flot blæsende betingelser på Sanya Luhuitou Club og lavede 12 pars og seks birdies. 66 slag var 11 bedre end tredje runde og et slag bedre end nogen anden i feltet søndag. Resultatet gav et spring helt frem til en delt 10. plads i -6.

Danmark åbner i 64 slag

Nicolai Højgaard blev nummer ni og Anne Normann 22 i de individuelle konkurrencer ved Youth Olympic Games, men de danske repræsentanter har stadig mulighed for i fællesskab at hente metal med hjem fra Buenos Aires.

Lørdag blev holdkonkurrencen indledt med four-balls, og det slap det danske par ganske fornuftigt fra. På Hurlingham Club holdt Normann og Højgaard bogeys fra kortet og var sammen om at producere seks birdies. Det gav 64 slag og en delt sjetteplads.

Bjerregaard rystede dårlig start af sig

Det var i sammenligning med fredag relativt stille vejr ved Sky Sports British Masters på Walton Heath lørdag.

Det gjorde betingelserne mere arbejdsomme.

Lucas Bjerregaard delte femtepladsen efter anden runde, men tredje runde startede han med tre bogeys på stribe, og så var toppen væk.

Men de sidste 15 huller spillede han i -3 så det blev til en total i par. Det var på vej mod at blive endnu bedre, men på 17. hul kom han i problemer.

Han missede green på par-3, og han endte med at få en dobbeltbogey.

Sider