Tre vigtige huskeregler før et godt slag | Golf.dk

Tre vigtige huskeregler før et godt slag

22/03 - 2018 | Claes Meldal

Er du ofte ude for, at du er meget bedre på driving rangen end ude på banen? Se her, hvordan du gør dit forarbejde til at slå velovervejede og selvsikre slag.

Det er et velkendt fænomen, at man står på rangen og slår den ene skønhed efter den anden midt ud i anlægget som opvarmning til en golfrunde. Men når det så er blevet tid til at omsætte træningen til point ude på banen, begynder spillet (og selvtilliden) at krakelere. Hvad går der galt?

Morten Hedegaard, der er træner i Brønderslev Golfklub, har et godt tip til, hvordan du kan analysere, indkode og reagere på et golfslag, så du har større chancer for succes.

- Noget af det, jeg hører mest i lektioner, er, at spillet på banen er sværere end spillet på driving range. Det hænger nok sammen med, at vi har to forskellige indgangsvinkler til de to ting. På driving range reagerer vi på noget, vi træner på. Det kan være, at vi varmer op eller rammer bolden, og måske gør vi det samme mange gange i træk, siger Morten Hedegaard.

- På banen er der pludselig en konsekvens, og mange fylder hovedet med de ting, der IKKE skal ske. Og så er alle slag helt nye situationer, fortsætter han.

Morten Hedegaard anbefaler, at næste gang du træner eller spiller på banen, kan du prøve at bygge et slag op på følgende måde:

1. Analysér: Hvad skal der ske (længde, vind, bakker, forhindringer osv.)?
2. Indkod: Indkod din krop og dit sving i forhold til disse oplysninger, og sammensæt dem til en tanke eller følelse.
3. Reagér: Ryd dit hoved for tanker, og reagér på din svingtanke fra indkodningen.

I videoen over artiklen kan du se Morten Hedegaards bud på, hvordan du kan gå til opgaven fremover. Hvis du får indarbejdet disse pointer, skulle du have gode muligheder for at slå flere vellykkede golfslag i løbet af den nye golfsæson.

Rigtig god fornøjelse.

User Comments:

  • W

    07/04 - 2018 |

    W

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk