Instruktion: Tænker du for meget? | Golf.dk

Instruktion: Tænker du for meget?

07/07 - 2016 | Claes Meldal

Hvis du tænker tilbage på de tidspunkter, hvor du har spillet din bedste golf, er der en god chance for, at du bare har ladet tingene ske. Du har ikke tænkt så meget bag teknikken bag slagene, men har stillet dig op til bolden, følt dig tryg ved slaget - og derefter bare slået til den.

I skærende kontrast hertil har du sikkert også prøvet at have alle mulige tekniske tanker rumsterende i hovedet før og under et slag, og den slags er normalt gift for golfsvinget. Det giver mening at indøve tekniske detaljer på drivingrangen, ikke ude på banen. Derfor gælder det om at tømme hovedet for tanker, så du har bedst mulige betingelser for at slå et godt og selvsikkert golfslag.

Og hvordan gør man så det? Casper Thomsen, der fra 2009 til 2011 var mentaltræner for DGU's landshold, har et effektivt tip, som du kan bruge til formålet. Han forklarer, at den såkaldte "Back-Hit-Stop"-metode, hvor du afleder hjernen til at fokusere på konkrete faser i golfsvinget, er perfekt til at fokusere på det væsentlige - nemlig at slå til bolden på den måde, som din krop er vant til.

Se Casper Thomsens mentaltip i videoen ovenfor - og god fornøjelse med at prøve det af ude på golfbanen.
 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk