Debat | Page 5 | Golf.dk

Velkommen til debatten

Husk du skal være logget ind for at deltage i debatten på Golf.dk.

  •  1
    Almindelig uhøflighed

    17/07 - 2017 | Leif Bruun | Last answer: 18/07 - 2017

    Jeg var ved at gøre klar til mit drive på 13’ende teested, da modstanderens mobiltelefon igangsatte en eller anden støjende popmelodi.

    Da han tog telefonen frem, troede jeg, det var for at slukke den. Men nej, han besvarede opkaldet, ved omhyggeligt at fortælle, hvor han befandt sig, at han var midt i en vigtig hulspilsmatch, hvor han var 2 op, og at han ikke kunne snakke lige nu. Derefter blev der brugt lang tid på at finde frem til, hvornår modparten måtte ringe igen:
    - En to tre hullers tid, oplyste min modstander, mens han grinede til mig.

    Efter samtalen skulle jeg så sættes ind i, at det var en flink nabo, der ville hjælpe ham med at save brande.

    Der er nok nogen, der vil mene, at jeg er ude af takt med tidens tand. Men her mener jeg helt klart, at reglerne burde være udformet, så støjende mobiltelefoner m.m. medførte 2 strafslag alternativt tab af hul. Besvarelse af opkaldet burde simpelthen medføre diskvalifikation.

    • Check punkt 14

      18/07 - 2017 | Michael Hansen

      Check punk 14 i din klubs turneringsbetingleser - https://www.oddergolf.dk/klubben/turneringer-2017/turneringsbetingelser/ Det er de betingelser du har valgt at tilmelde dig turnerignen på. Vil du ændre dem, må du påvirke din klub.

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  1
    Spørgsmål foursome

    14/07 - 2017 | Morten Blume | Last answer: 14/07 - 2017

    Spiller a driver, herefter slår spiller b ind på green. På green finder man ud af at b har slået til forkert bold.

    Man går tilbage og finder rigtige bold, hvem skal nu slå?? A eller B

    • Slagspil: B skal slå det næste slag

      14/07 - 2017 | Sidse Pein-Lorenzen

      Slaget til en forkert bold tæller ikke, B skal slå til den rigtige bold og siden skal lægge 2 straffeslag til deres score. I hulspil er det direkte til næste tee, hullet er tabt. mvh Sidse

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  2
    Sommer greenfee!

    12/07 - 2017 | Morten Jensen | Last answer: 13/07 - 2017

    Er der nogen som har set en oversigt over klubber med sommer-greenfee anno 2017??

    Der var en sidste år på det her site.

    • Hej Jens, tak for ordene -

      13/07 - 2017 | Morten Jensen

      Hej Jens, tak for ordene - mystisk, at Golf dk ikke laver en liste i år - den var ret lang sidste år.

    • brug facebook

      12/07 - 2017 | Jens Andersen

      Hej morten har set en række opslag på facebook. jeg kan nævne: - Birkemosen fri greenfee uge 31 -Brundtlande fri greenfee uge 30 - Kelles Fri greenfee uge 31 - Ikast 100 hele juli som jeg lige kan huske vh jens

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  3
    Links

    12/07 - 2017 | Lars Bak | Last answer: 12/07 - 2017

    Tjekker i aldrig de "Links" i opretter til diverse turneringer
    der er fejl så godt som hver uge!!
    Mvh Lars

    • Fint at bede om feedback

      12/07 - 2017 | Kjartan Bjerre-Christensen

      men så skal I også læse jeres mails. Jeg gjorde opmærksom på samme problem via redaktion@golf.dk i fredags, men a) linket blev ikke rettet og b) jeg har ikke modtaget en 'tak for input' kvittering fra den som læser mailboksen......

    • Links

      12/07 - 2017 | Lars Bak

      Lige nu åbner "Travelers Championsship" som er en gammel turnering, når jeg klikker på "John Deere" er det min PC der er noget i vejen med? Mvh Lars

    • Links

      12/07 - 2017 | Andreas Hartø

      Hej Lars. Vi er kede af, at du oplever fejl i vores links. Vi gør hvad vi kan for, at de er rigtige hver uge. Hvis du oplever fejl, så må du meget gerne kontakte os, så vi kan få det rettet. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men vi gør som sagt hvad vi kan. Andreas / DGU

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  0
    Enhver golfspiller ved det

    10/07 - 2017 | Leif Bruun

    - vand tiltrækker golfbolde som ved magisk kraft.

    - Faktisk burde alle vandhuller i nærheden af golfbaner fyldes op.
    Det er i hvert fald den tanke, der farer gennem hovedet på Bent lige nu, hvor han oplever den magiske kraft med alle sanser. De 2 første bolde er røget i søen, og nu står han klar med den 3.

    Bent koncentrerer sig. Alt hvad han kan. Ikke løfte hovedet. Venstre arm strakt. Der er garanteret ikke en eneste muskel i hele kroppen, der ikke er strakt til det yderste. Faktisk er han ret meget overkoncentreret.

    Det, der især tirrer ham, er de 3 medspillere, der står bagved. Bevares, de opfører sig helt efter etiketten. De står i passende afstand og venter. Uden at sige et ord. Men det er måden, de er stille på. Bent kan levende forestille sig, hvordan de står og godter sig, kigger på hinanden og griner i skægget. Især Georg, ham har Bent det ikke så nemt med.

    Resultatet giver næsten sig selv. Det bliver ellers et flot sving. Det eneste, Bent glemmer, er, hvad træneren ellers har sagt så mange gange:
    - Først bolden. Så tørven.

    Desværre sker det omvendt. Tyngdeloven gør sin ret. Bolden plumper i - midt ude i søen - til alle de andre, der uden tvivl også ligger der.
    I et kort sekund går Bent i sort. Så tager han fat i kølleskaftet i begge ender, og hamrer det ned over knæet, så det knækker helt sammen.
    Det gør mere ondt, end Bent vil lade sig mærke med, så i yderligere frustration kaster han den sammenkrøllede kølle efter bolden.
    - Det koster 2 strafslag, konstaterer Georg tørt.

    Bent er ude af stand til at sige noget. I stedet tager han bag’en - i top og bund - og kyler samme vej som alle boldene og den sammenkrøllede kølle, snurrer rundt på hælen og går som en tordensky op mod klubhuset.

    Det er for meget for de 3 øvrige, nu griner de højlydt.
    - Vi ka’ vel konstatere, at han har opgivet at gennemføre, siger Georg så højt, at han er sikker på, at Bent kan høre det, og noterer omhyggeligt på Bents scorekort.
    Så fortsætter de rundt om søen og op til deres bolde, der alle er kommet fint over vandet og ligger på greenen og venter. Det vil sige, Georgs har været for kort og er trillet i bunkeren.

    Bunkere er det værste Georg ved. Det er sket nogle gange i dag.

    Da de har færdigspillet hullet og er ved at sætte flaget på plads, får de øje på Bent, der kommer gående tilbage fra klubhuset.
    - Jeg har ellers annulleret dit scorekort, råber Georg.

    Bunkeren kostede ham 2 ekstra slag.

    Bent ligner stadig en tordensky og siger ikke noget, men fortsætter den vrede march direkte ud i søen - fisker bag’en op af vandet og slæber den i land.
    - Det er dit 10. slag, hvis du vil være med igen, råber Georg.

    Bent svarer ikke, men åbner lommen på bag’en og fisker bilnøglerne frem. For anden gang tager han bag’en i top og bund, kyler den tilbage i søen, drejer rundt på hælen og går - stadig lignende en tordensky - tilbage igen.

    Georg har ikke flere kommentarer - førend bagefter i klubhuset naturligvis.

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  4
    Spørgsmål vedr. Regel 18.5

    07/07 - 2017 | Ernst Lund | Last answer: 13/07 - 2017

    I følge Regel 18.5 skal en bold i hvile genplaceres, hvis den bliver flyttet af en bold i bevægelse efter et slag.
    Da jeg går ud fra, at der er tænkt over frasen "efter et slag", vil jeg udlede, at hvis en bold i hvile bliver flyttet af en anden bold, (der ikke har status af udstyr,) uden at det er efter et slag, så skal den ikke genplaceres - selvom det virker ulogisk.

    Som det fremgår af nedenstående 2 konstruerede eksempler, kan dette både være en fordel og en ulempe for spilleren.

    Eksempel 1:
    Bedstefar har spillet sin bold på green i 2 slag. Bedstefars bold ligger på det lave plateau tæt på hullet. Junior har spillet sin bold ind på det høje plateau nær bakken ned til det lave plateau. Junior har været hurtigt fremme og har markeret, løftet og genplaceret sin bold og står og venter på, at bedstefar skal komme op og markere sin bold. Inden bedstefar når frem, har et vindpust sat juniors bold i bevægelse. Den triller ned og rammer bedstefars bold, der derved flyttes og lander i hullet.
    I flg. decision 19-5/1.5 er bedstefars bold ikke ramt af en bold i bevægelse efter et slag og så er der mig bekendt ikke noget i reglerne der siger at bedstefars bold skal genplaceres, ergo har bedstefar spillet i hul med 2 slag.

    Eksempel 2:
    Bedstefars bold ligger på en skrænt ned til en vandhazard. Junior dropper efter en regel en bold højere oppe på skrænten. Juniors bold rammer bedstefars bold, der ruller i vandhazarden, mens juniors bold bliver standset. Juniors bold mister sin status af udstyr i det øjeblik han slipper den, så hverken regel 18.3, 18.3 eller 18.4 kan anvendes.
    Så nu skal bedstefar spille sin sin bold efter vandhazardreglerne.

    Mit spørgsmål til de regelkyndige er nu, om jeg har fortolket reglerne korrekt, eller om der en regel eller en decision, jeg har overset.

    • Status

      13/07 - 2017 | Sidse Pein-Lorenzen

      En bold kan godt være i spil og være outside agency samtidig. Som i dette tilfælde. mvh Sidse

    • Hej Niels og Kristian, jeg

      12/07 - 2017 | Ernst Lund

      Hej Niels og Kristian, jeg siger mange tak for jeres svar. Jeg kan dog ikke se at B's bold er ramt af en outside agency. I definitionen på bold i spil står bl. a.: "En bold, der er blevet markeret, løftet og genplaceret, er på ny i spil, uanset om boldmarkeringsmærket er blevet fjernet eller ej". En bold kan vel ikke samtidig være en bold i spil og en outside agency?

    • Svar

      12/07 - 2017 | Niels Pein

      Eks. 1: B's bold er flyttet af en outside agency (R. 18-1) og skal genplaceres. J's bold er ikke længere i bevægelse efter et slag (D. 19-5/1.5 er korrekt angivet). Eks. 2: B's bold skal genplaceres, uanset om J's bold blot anses for en outside agency (R. 18-1) eller for medslagspillers udstyr (R 18-4).

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Sider