Debat | Page 4 | Golf.dk

Velkommen til debatten

Husk du skal være logget ind for at deltage i debatten på Golf.dk.

  •  2
    regelspørgsmål i vandhasar

    30/09 - 2017 | Flemming Perret-Gentil | Last answer: 05/10 - 2017

    en virkelig hændelse..på par 3 hul, med en ø green med gangbro ud til greenen. Der bliver slået ud fra teested, rammer trækanten forand green, hvorved bolden flyver hen på broen og lægger sig.
    spørgsmål: ligger bolden i vandhasar eller ligger den på broer/stien. lokalregel:stierne er en del af banen og bolden skal spilles som den ligger..

    er der nogen der kanhjælpe . er bolden i vandhasaren, eller er den på stien/ broen????

    • Hazard

      05/10 - 2017 | Sidse Pein-Lorenzen

      Bolden er i vandhazarden, hvis den berører eller er indenfor hazardmarkeringen. Grænserne går opad og nedad, så broen er i vandhazarden. Som Niels skriver, må man grounde på broen, hvis man vælger at spille bolden, som den ligger. Mvh Sidse

    • Jeg vil mene, at den er i

      02/10 - 2017 | Niels Truelsen

      Jeg vil mene, at den er i hazarden, men der må groundes på broen, hvis man vælger at spille den. Ellers skal man droppe efter reglerne for den farve (gul?) som er angivet for hazarden

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  5
    Mine driverslag bliver bare ikke længere.

    27/09 - 2017 | Jan Pedersen | Last answer: 28/09 - 2017

    Jeg er 58 år.
    Jeg har gennem 5-7 år spillet pay and play golf sporadisk. Nu ville jeg så være mere seriøs og meldte mig ind i en golfklub for tre mdr siden.
    Det jeg gennem tiden har lært er ved selvstudier.
    Mht til mine slaglængder er jeg næsten ikke (til min store frustration) nået et skridt videre, så jeg ind imellem har haft lyst til at enten sælge al udstyret eller i hvert
    fald pakke det det langt væk for en tid.
    Jeg har prøvet at sige til mig selv, at jeg bare skal acceptere det som det er, men kan alligevel ikke, når jeg ser, hvor nemt andre har ved det.
    Kan nævne driver ca 150-170 m, 5ér jern sølle 100-120 m, hybrid næsten ikke længere osv.
    Står jeg ved siden af nogen med et noget lavere handicap (kan jeg næsten regne ud) ved rangen, får de det til at se SÅ legende let ud at sende bolden ud på 250 m eller mere med driveren. og næsten det samme med jernene, mens jeg med alt jeg har i mig bare ikke når længere end den nævnte afstand.
    Jeg har prøvet ALT, jeg er blevet fortalt. Grip, benstilling, sving med hoften osv, har set utallige klip på youtube.
    Så er det jeg tænker: Er der nogen, der har et medfødt talent mens andre bare ikke har (som f eks fodboldspillere), eller kan de fleste lære det?

    • Nemlig! held og lykke med det

      28/09 - 2017 | Mads Drøschler

      Nemlig! held og lykke med det :)

    • Tak. Det der kunne jeg

      27/09 - 2017 | Jan Pedersen

      Tak. Det der kunne jeg virkelig bruge til noget. Jeg har selv gjort mig de samme tanker mht centrifugalkraften. Altså ligesom en blide, man brugte i middelalderen. En selvudløsende mekanisme. Altså derfor det ser så let ud, når andre mestrer det. Dvs, du mener, at idet man får et løst grip, så vil håndleddene også automatisk få et svirp idet man rammer bolden? Ved nærmere eftertanke, kan jeg godt fornemme, at jeg nærmest holder krampagtigt på grippet. Jeg er ret god til at chippe og har tænkt på, hvorfor jeg ikke kan omsætte det løse hold på grippet i et sving. Men det vil jeg helt sikkert prøve. Også det du nævner, at man bare skal tænke på, at bolden ligger i vejen for mit sving.

    • Jeps, det er en klassiker,

      27/09 - 2017 | Mads Drøschler

      Jeps, det er en klassiker, prøvesving uden bold føles frit og lækkert, er bolden der, ryger fokus, man er typisk bekymret for om man nu overhovedet rammer den, og hvor mon den lander? Så man bliver deffensiv, kort, hurtigt agressivt tilbagetræk, og så stopper det hele lige før bolden bliver ramt og man står med et afstumpet gennemsving. Det er nemt at sige, og så fandens svært at efterleve, MEN! - sving igennem bolden, og afslut svinget efter bolden er ramt, prøv på trænings anlægget at øve at du slår "igennem" bolden, altså IKKE, slår PÅ bolden, men at den bare er "i vejen", lige som når du står og laver mærkbart bedre sving uden bolden. Du skal ikke forstille dig du slår TIL bolden, som man slår et søm i en planke, du skal fokusere på at du svinger, og så er der tilfældigvis en bold i vejen, den er ikke farlig, og det er ikke vigtigt du rammer bolden, det sker helt automatisk hvis du svinger som i dine lækre prøvesving. Prøv også at tage rigtigt meget af farten i dit prøve sving, og sving så roligt og langsomt du kan, gør nu præcis det samme med dit værktøj der rammer bolden. Dine lækre prøvesving har med garanti også et helt andet release punkt som ligger mærkbart senere i svinget, og hvis det går rigtigt godt, har du fornemmelsen af at release sker 1 meter efter bolden er ramt, rent praktisk er det ikke det der sker, men det er den fornemmelse du skal forsøge at indarbejde, når der bliver placeret en bold foran dig, for så vil du opdage at bolden faktisk bliver "hevet" afsted, og ikke "skubbet" afsted, kan du hive en bold afsted vil du få mærkbart længere drives, med nøjagtigt samme sving hastighed, det er næsten garanteret. Din højre arm er jo bukket på vej tilbage, den skal forblive bukket når bolden er ramt, og du skal føle den først retter sig helt ud, når bolden er ramt, altså efter, og hold den så strakt så længe som muligt efter, det er det modsatte af at rette den ud før bolden rammes, og så folder armene ind i træffet eller hvis det er helt slemt, før bolden er ramt, så ryger 80% af energien ud af vinduet. I pool, støder man til en bold, det er typisk det der sker for en der ikke rammer golfbolden optimalt, også. En katapult, svinger med fart i starten og sløver ned og udløser sidste led med ALT farten ophobet, og svinger en stor tung sten flere hundrede meter, selvom det led der er tættest på vognen, står helt stille! Så golf svinget er jo som katapulten, og selve slaget kommer "senere" altså du er allerede igang med at slå igennem og hænder er en anelse FORAN bolden, du er på vej fremad, og så kommer skeen luntende bagefter dig og dit sind, i en accelrerende bevægelse frem mod bolden når din krop er langt forbi bolden. Så skal du bare se løjer! :)

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  0
    Greengrænse

    25/09 - 2017 | Niels Truelsen

    Hvor går greenens grænse?

    Tåbeligt spørgsmål vil nogle måske synes, men efter at have spillet golf i mere end 45 år, så faldt spm. mig ind en morgen, hvor der lige var klippet greens og greenkeeperen ikke lige havde ramt den "gamle" kant, men kørt lidt indenfor.
    Er det sidste klipning?
    Eller er det den gamle kant??
    Og hvad hvis der er to gamle kanter???
    Hvad hvis der pludselig køres for langt ud og det tydeligt kan ses på græssets farve (gulligt), at den gamle kant er overdkredet udad????

    Kan ikke finde nogen definition, ved ikke om der findes en dessision- håber Sisse eller Niels Pein har et brugbart svar.

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  0
    Idiotgørelse

    25/09 - 2017 | Leif Bruun

    Reklame- og medieverdenens
    idiotgørelse af menneskeheden
    er fuldført.
    Helt uden at nogen opdagede det!

    Ovenstående var den tanke, jeg fik, da jeg på Golf.dk læste, at stadig flere læser Golf-bladet.

    I den Seniorklub jeg kender til, er der stort set ingen, der læser bladet, selv om vi alle får det tilsendt. Vi går bare rundt og råhygger os på golfbanen – helt uden at vide, hvad der står i vores ’medlemsblad’!

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  0
    Efter aber

    13/09 - 2017 | Leif Bruun

    Ny undersøgelse har vist, at golfspillere er nærmere beslægtet med aberne end ikke-golfspillere. Følgende karakteristika, der især er typiske for golfspillere, er med til at dokumentere dette:
    • Færdes i naturen i al slags vejr.
    • Er meget søgende, især græsmarker og skovbunde studeres i det uendelige.
    • Spiser bananer i rå mængder.
    • Runde og abetrinde.
    • Kommunikerer kortfattet med store kropsbevægelser og ofte med abelignende skrig.
    • Underlægger sig blindt førerflokkens mange gange tåbelige og komplicerede adfærdsmønstre.
    • Selvhøjtidelighed i en grad, så det gør selvironi til en by i Rusland.
    • Visuel dokumentation: http://www.leifbr.dk/dok/efter_aber.jpg

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  3
    Bold bevæger sig på green

    08/09 - 2017 | Menno Maat | Last answer: 22/09 - 2017

    En spiller har slået sin bold på green og ligger i 2. Spilleren markerer sin bold, rengør den og placerer den igen. Uden at han er i nærheden af bolden begynder den at rulle og ender i hullet. Hvad er reglen her?

    • Meget tænkt :-)

      22/09 - 2017 | Sidse Pein-Lorenzen

      Når bolden hænger over hullet, er det en anden sag, end det første spørgsmål i tråden, for her er det Regel 16-2, der gælder. Din situation burde aldrig opstå, for hænger bolden over hullet, så venter man 10 sekunder og slår derefter bolden i hul. Hvorfor skulle man have behov for at løfte og rense? Men som nedenstående Decision siger, renser man sin ”hængende” bold og ruller den derefter i hul, har man holet bolden med det foregående slag, men man skal lægge et straffeslag til efter Regel 16-2. http://www.usga.org/rules/rules-and-decisions.html#!decision-16,d16-2-0.5 mvh Sidse

    • Et tænkt situation for sjov.

      21/09 - 2017 | Harry Dalsø

      Jeg putter bolden hænger nærmest ind over hullet. 1. Jeg vil markere bolden for at rengøre den, lægger mit markerings mærke bag bolden og inden jeg tager bolden falder den i hul. 2. Jeg vil markere bolden for at rengøre den, lægger mit markerings mærke bag bolden og tager bolden op og tørrer bolden af, jeg lægger bolden tilbage tager mit markerings mærke op og træder et skridt tilbage hvorefter bolden falder i hul. Kommer disse 2 situationer ind under Regel 20-4, Decision 20-4/1? .

    • Reglerne siger, at bolden er i hul...

      08/09 - 2017 | Sidse Pein-Lorenzen

      ,,,og spilleren får i denne situation en 2'er på hullet. (Regel 20-4, Decision 20-4/1) Mvh Sidse

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Sider