Tæt på at opgive golfen | Golf.dk
 • Du er her:
 • Hjem
 • Debat
 • Tæt på at opgive golfen

Tæt på at opgive golfen

Jeg skal lige finde et sted at få afløb. Jeg har været medlem i en golfklub nu i 2 1/2 år, og jo mere jeg spiller, jo dårligere bliver mit spil. Jeg er gået fra hcp 36 til på et tidspunkt 15 (maj i år) nu på 16,6. Mine drives og transportslag er i reglen rimelige.
Men der stoppe det så, for jo tættere jeg kommer greenen, jo værre bliver det. Typisk 3-10 m fra greenen bruger jeg 3-4 slag inden jeg holer.
Med andre ord: Jeg har aldeles ingen føling med chips, putts osv. Står foran bolden, som om det er første gang nogensinde og har ingen idé om, hvilket jern jeg skal vælge. Skal jeg flyve den ind eller hoppe den? Og det ender op i noget lort.
Har så prøvet en såkaldt chipper. 3-4 m for langt eller for kort.
Den føling havde jeg for et år siden. Huller jeg spillede sidste år med en bogey er blevet til dobbelt-bogeys eller værre. Gennemsnitligt 10-12 slag mere på en runde end da mit handicap var på ca 23 og stigende antal huller med 1 point (mellem 7 og 10) og det samme "hadehul" bliver til en streg 8 af 10 gange.
Er tæt på at opgive spillet, da jeg snart ikke orker mere, at komme ind som nr chok i en tre- eller fir-bold (er sket de sidste 15-20 gange.)
Og jeg gider ærligt talt ikke at køre deprimeret hjem og så betale mellem 5- og 6000 om året for det.
Har nogen her oplevet sådan en længervarende krise? Tænker jo, at normen er, at det man gentager og gentager, det bliver man bedre til. Det gælder åbenbart ikke i golfspillet.

User Comments:

  Hcp regulering

  15/11 - 2019 | Kristian Nørby List

  En mulighed er jo også at du bliver reguleret op i hcp gennem din klub, hvis du kan fremvise scorekort der viser at dit hcp ikke passer?

  Kender det, men...

  04/11 - 2019 | Peter Hasselbalch

  Kører selv i en bakkedal lige nu. Spillet i 3 år, er 58 og ligger på 29.9. Har læst bogen "Spillet mellem ørerne" som er virkelig god (gjorde meget for mig). Handler netop om at få koblet de negative tanker og alle "nu skal jeg huske..."-tankerne væk. Den giv gode fif til den mentale træning. Bogen er dansk og koster et par hundrede. (Jeg har ingen forbindelse til forfatter eller forlag) Ps. Jeg er ikke blevet meget bedre, men jeg nyder nu spillet og er sikker på at jeg snart spiller til mit hcp igen.

  Et råd, der muligvis endda kan bruges :)

  25/10 - 2019 | Niels Pein

  Hej Jan. Først og fremmest er det fint at komme ned i 16,6 på 2 ½ år. Dermed kan det også forventes, at det vil gå lidt baglæns i perioder. Jeg har et råd, men jeg aner ikke om du kan bruge det. Jeg er ikke træner, hverken mentaltræner eller svingteknik, men jeg har spillet golf længe, og har oplevet lignende langvarige nedture ved et aspekt af spillet, både på egen krop og blandt familie og venner. Og jeg har haft held med at prøve denne lille mentale øvelse, som til at begynde med bedst kan udføres, hvis du spiller alene, eller spiller en hyggerunde hvor resultatet er ligegyldigt: - Næste gang du står over for det, der går galt, så skal du forsøge om du kan udelukke alle tanker om at du vil opnå et godt resultat, og helst også alle tanker om teknik. Lad helt være med at tænke på opstilling, håndled, gennemsving eller hvad man nu kan finde på af tekniske ting, og vær fuldstændig ligeglad med resultatet. Bare gå efter at få vippet bolden ind til hullet ud fra 100% føling, og hvis du flækker den ned i søen bagved, så betyder det intet overhovedet. Det er sværere end det lyder, men hvis det lykkes dig at "koble hjernen fra", og være helt kold overfor om det går galt, så kan det være du pludselig slår nogle fantastiske slag/indspil/lange putts/what-ever. Og når du så har gjort det tilstrækkeligt mange gange, så begynder selvtilliden at vende tilbage, og du begynder måske at kunne bruge metoden i turneringer, hvor det ellers kan være nærmest umuligt at ignorere vigtigheden af de slag man slår. Med lidt held er problemet løst i løbet af noget tid, og så kan du igen begynde at tænke på teknik, hvis der nu skulle være noget ved svinget du kan forbedre. Som sagt (skrevet); jeg aner ikke om du kan bruge det, men jeg tænker det er et forsøg værd. Golf er en sport hvor nærmest uforklarlige nedture forekommer, og det mentale betyder mere end man umiddelbart skulle tro.

  Tak for dine opløftende ord,

  25/10 - 2019 | Jan Pedersen

  Tak for dine opløftende ord, Erling. Jeg prøver også at sige til mig selv, at jeg jo er nået et stykke. Men jeg kan åbenbart ikke "spille op til det" Vi kender nok alle til at skulle præstere. Måske det, der rumsterer i baghovedet. Jeg lavede 43 point tilbage i maj og 41, 14 dage efter. Det var nok lige rigeligt på én gang at miste 5-6 slag.

  Ro på nu

  23/10 - 2019 | Erling Torben Mørk

  Hej Jan Det gælder først og fremmest om at bevare roen og tro på dig selv og lade være med mentalt at male dig selv ind i et hjørne, hvor det negative dominerer. Det tror jeg, de fleste af os kender alt for godt. Også, at der er ups and downs, specielt når man stadig er så forholdsvis urutineret som dig. At det korte spil har enorm betydning, ved vi jo alle. Også, at det kan være svært at få styr på indspil og putting. Læs bare artiklen her i golf.dk om Joachim B. Hansens alt for lange putt. Så det sker også for pro’erne. Jeg er 72 og har spillet golf i 3 1/2 år og er med møje og besvær og et nærmest uendeligt antal runder nået ned på et handicap på 34,9, som jeg faktisk er godt tilfreds med. Det betyder også, at jeg er vildt imponeret over, at du efter så kort tid er kommer så langt ned i handicap. Det skal du være stolt over, og det gode spil kommer med garanti igen, bare du har lidt tålmodighed.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk