Mine driverslag bliver bare ikke længere. | Golf.dk
  • Du er her:
  • Hjem
  • Debat
  • Mine driverslag bliver bare ikke længere.

Mine driverslag bliver bare ikke længere.

Jeg er 58 år.
Jeg har gennem 5-7 år spillet pay and play golf sporadisk. Nu ville jeg så være mere seriøs og meldte mig ind i en golfklub for tre mdr siden.
Det jeg gennem tiden har lært er ved selvstudier.
Mht til mine slaglængder er jeg næsten ikke (til min store frustration) nået et skridt videre, så jeg ind imellem har haft lyst til at enten sælge al udstyret eller i hvert
fald pakke det det langt væk for en tid.
Jeg har prøvet at sige til mig selv, at jeg bare skal acceptere det som det er, men kan alligevel ikke, når jeg ser, hvor nemt andre har ved det.
Kan nævne driver ca 150-170 m, 5ér jern sølle 100-120 m, hybrid næsten ikke længere osv.
Står jeg ved siden af nogen med et noget lavere handicap (kan jeg næsten regne ud) ved rangen, får de det til at se SÅ legende let ud at sende bolden ud på 250 m eller mere med driveren. og næsten det samme med jernene, mens jeg med alt jeg har i mig bare ikke når længere end den nævnte afstand.
Jeg har prøvet ALT, jeg er blevet fortalt. Grip, benstilling, sving med hoften osv, har set utallige klip på youtube.
Så er det jeg tænker: Er der nogen, der har et medfødt talent mens andre bare ikke har (som f eks fodboldspillere), eller kan de fleste lære det?

User Comments:

    Nemlig! held og lykke med det

    28/09 - 2017 | Mads Drøschler

    Nemlig! held og lykke med det :)

Tak. Det der kunne jeg

27/09 - 2017 | Jan Pedersen

Tak. Det der kunne jeg virkelig bruge til noget. Jeg har selv gjort mig de samme tanker mht centrifugalkraften. Altså ligesom en blide, man brugte i middelalderen. En selvudløsende mekanisme. Altså derfor det ser så let ud, når andre mestrer det. Dvs, du mener, at idet man får et løst grip, så vil håndleddene også automatisk få et svirp idet man rammer bolden? Ved nærmere eftertanke, kan jeg godt fornemme, at jeg nærmest holder krampagtigt på grippet. Jeg er ret god til at chippe og har tænkt på, hvorfor jeg ikke kan omsætte det løse hold på grippet i et sving. Men det vil jeg helt sikkert prøve. Også det du nævner, at man bare skal tænke på, at bolden ligger i vejen for mit sving.

Jeps, det er en klassiker,

27/09 - 2017 | Mads Drøschler

Jeps, det er en klassiker, prøvesving uden bold føles frit og lækkert, er bolden der, ryger fokus, man er typisk bekymret for om man nu overhovedet rammer den, og hvor mon den lander? Så man bliver deffensiv, kort, hurtigt agressivt tilbagetræk, og så stopper det hele lige før bolden bliver ramt og man står med et afstumpet gennemsving. Det er nemt at sige, og så fandens svært at efterleve, MEN! - sving igennem bolden, og afslut svinget efter bolden er ramt, prøv på trænings anlægget at øve at du slår "igennem" bolden, altså IKKE, slår PÅ bolden, men at den bare er "i vejen", lige som når du står og laver mærkbart bedre sving uden bolden. Du skal ikke forstille dig du slår TIL bolden, som man slår et søm i en planke, du skal fokusere på at du svinger, og så er der tilfældigvis en bold i vejen, den er ikke farlig, og det er ikke vigtigt du rammer bolden, det sker helt automatisk hvis du svinger som i dine lækre prøvesving. Prøv også at tage rigtigt meget af farten i dit prøve sving, og sving så roligt og langsomt du kan, gør nu præcis det samme med dit værktøj der rammer bolden. Dine lækre prøvesving har med garanti også et helt andet release punkt som ligger mærkbart senere i svinget, og hvis det går rigtigt godt, har du fornemmelsen af at release sker 1 meter efter bolden er ramt, rent praktisk er det ikke det der sker, men det er den fornemmelse du skal forsøge at indarbejde, når der bliver placeret en bold foran dig, for så vil du opdage at bolden faktisk bliver "hevet" afsted, og ikke "skubbet" afsted, kan du hive en bold afsted vil du få mærkbart længere drives, med nøjagtigt samme sving hastighed, det er næsten garanteret. Din højre arm er jo bukket på vej tilbage, den skal forblive bukket når bolden er ramt, og du skal føle den først retter sig helt ud, når bolden er ramt, altså efter, og hold den så strakt så længe som muligt efter, det er det modsatte af at rette den ud før bolden rammes, og så folder armene ind i træffet eller hvis det er helt slemt, før bolden er ramt, så ryger 80% af energien ud af vinduet. I pool, støder man til en bold, det er typisk det der sker for en der ikke rammer golfbolden optimalt, også. En katapult, svinger med fart i starten og sløver ned og udløser sidste led med ALT farten ophobet, og svinger en stor tung sten flere hundrede meter, selvom det led der er tættest på vognen, står helt stille! Så golf svinget er jo som katapulten, og selve slaget kommer "senere" altså du er allerede igang med at slå igennem og hænder er en anelse FORAN bolden, du er på vej fremad, og så kommer skeen luntende bagefter dig og dit sind, i en accelrerende bevægelse frem mod bolden når din krop er langt forbi bolden. Så skal du bare se løjer! :)

Nej, ikke nær så slemt, som

27/09 - 2017 | Jan Pedersen

Nej, ikke nær så slemt, som det har været. Det afhjalp jeg ved at få hoftedrej og et lidt længere backswing på. Det pudsige ved det er, at jeg kan stå og lave "øvelser uden bold" med alt dertil hørende, hvis man kan sige det sådan. Når bolden så først ligger der, kan jeg mærke, at der er noget, der bokerer mit naturlige sving, at det ikke bliver gjort "færdigt". Kølle eller jern stopper ganske enkelt alt for hurtigt i "i cirklen" efter impact. Hov, min kommentar blev lidt fejlplaceret.

De fleste kan lære at få mere

27/09 - 2017 | Mads Drøschler

De fleste kan lære at få mere længde på over tid. Jeg vil forslå at du går til din lokale PRO og booker et par lektioner. Der kan være 1 million grunde til at du ikke slår længere, men ét er sikkert, det er IKKE fordi du er en vatarm, det er udelukkende teknikken der står til hindring mellem dig og drives der går 50 meter længere og det er næsten sikkert at det først kommer når du begynder at slappe af, og IKKE bruger krafter, men lader værktøjet arbejde for dig i stedet for at du prøver at arbejde med værktøjet. Et par grunde til at de går knap så langt kan være: - for tidlig release, altså at du kaster en fiskestang på toppen, man skal først release og svinge meget meget meeeeeget sent i forhold til hvad du sikkert gør nu. - Rammer dem konsekvent i hælen og bunden af face, det promoter også en slice, og de bliver skræmmende korte uanset hvor hårdt man slår dem. - Dine håndled er meeeeget stive i det, og du prøver at styrre dem frem, det dræber fart. - Dit grip er alt for stramt, løsne det og hold som du ville holde om en baby. Der er også andre faktorer der gør sig gældende, men det er en start. Vigtigst af alt, mind dig selv om at du ikke må bruge muskler, og mærk efter i kroppen om du kan mærke enten hænder, arme eller krop prøver at tvinge noget rundt, og hvis ja, let trykket, og find ind på sving banen over tid. Golf slaget er en øvelse i forsinkelse, man går igennem med den nedre krop først, derefter kommer overkroppen igennem svinget, og så kommer armene, og til sidst, kommer selve golfkøllen. Det er ikke den anden vej. Slicer du bolden kraftigt?

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer