Handicapregulering | Golf.dk

Handicapregulering

Kan der foretages handicapregulering i runder der spilles med et begrænset antal køller?
Bent Knudsen

User Comments:

  Tak for svaret

  11/09 - 2020 | Bent Knudsen

  Tak, Bo Jørgensen, dit svar lyder overbevisende.

  Nej, det kan man ikke...

  09/09 - 2020 |

  Nej, man kan ikke lave en tællende turnering, hvor det er et krav at man kun spiller med et begrænset antal køller... En af kravene til at en runde er tællende er at man har spillet runden i henhold til golfreglerne. Ifølge golfreglerne har du ret til at spille med 14 køller. Du behøver ikke spille med 14 køller, men du har ret til at gøre dette. Så for at en turnering kan være tællende så skal du have ret til at spille med 14 køller.

  Præcisering af spørgsmålet

  06/09 - 2020 | Bent Knudsen

  Tak for svaret fra Peter Cramer. Jeg burde have formuleret mit spørgsmål bedre. Det jeg søger svar på, er om det er muligt at regulere handicap i turneringer, hvor turneringsbestemmelserne fastsætter et reduceret antal jern/køller; fx at der kun må medbringes 3 jern/køller og en putter. I USGA’s Rules of Handicapping for det nye World Handicap System (WHS), paragraf 2.1a/1 – Scores Not Acceptable for Handicap Purposes, står der eksplicit at fx en ”3 Clubs and a Putter” turnering ikke kan bruges til handicapregulering. Se https://www.usga.org/content/usga/home-page/handicapping/roh/Content/rules/2%201%20Acceptability%20of%20Scores.htm?tocpath=II.%20Scores%20for%20Handicap%20Purposes%7CRule%202%3A%20Scores%20Acceptable%20for%20Handicap%20Purposes%7C_____1#2.1a Selvom det hedder WHS er der muligheder for forskelle mellem de enkelte lande. I Norge – som allerede har indført WHS – findes den samme regel som i USA, men dermed er det ikke givet at det kommer til at gælde i Danmark. For nuværende må vi holde os til DGU’s ”Ændringer i EGA Handicapsystemet fra 2019 til 2020". Se https://www.danskgolfunion.dk/manualer/ega-handicapsystem/ega.systemet.2020/da/topic/andringer-i-ega-handicapsystemet-fra-2019-til-2020 Her burde man kunne finde svar på spørgsmålet ved at søge på ”handicapbetingelser” og ”handicap conditions” (dokumentet indeholder afsnit på både engelsk og dansk). Men der står så vidt jeg kan se intet om ”3 jern/køller og en putter” eller lignende turneringer. Derfor mit spørgsmål.

  JA selvfølgelig...

  02/09 - 2020 |

  Der er kun et maksimum krav på 14 jern/køller, men intet minimumskrav..... Så kan du nøjes med en putter og 7 jern er det selvfølgelig også tællende.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk