Velkommen til debatten

Hvis du vil oprette et helt nyt indlæg så klik på knappen ”Opret ny debat”.

Hvis du vil se alle kommentarer for et indlæg så klik på indlæggets overskrift.

 • 0
  Tørvetriller

  28/04 - 2017 | Leif Bruun

  Det er en dejlig fornemmelse at ramme bolden rent med driveren. Først lyden og så synet af bolden, der drøner derudaf midt op ad fairway.

  Men alle optimistiske forhåbninger bliver gjort til skamme, når man kommer ud og ser, at bolden ligger i et hul, fordi der mangler en tørv.

  Der er ellers gjort mange anstrengelser i reglementet for at give lempelse ved utilsigtede forhindringer. Men lige nøjagtig i denne situation - den mest indlysende af dem alle - gives der ingenting.

  Det er piv hamrende uretfærdigt!

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 0
  Åbne turneringer!

  27/04 - 2017 | Peter Nielsen

  Hvor kan man finde de forskellige klubbers åbne turneringer?

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 0
  Nogen der har brugt Golfbreaks.com

  26/04 - 2017 | Carsten Alstrøm

  Hej Alle

  Vi overvejer en golfrejse til mauritisu til sept. og derfor vil vi høre om der er nogen der har erfaring med firmaet Golfbreaks.com?

  På forhånd tak
  Carsten

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 4
  Lokalvolapyk

  20/04 - 2017 | Leif Bruun | Last answer: 26/04 - 2017

  De fleste klubber har deres egne lokale regler. Det kan fx være, hvis en motorvej krydser golfbanen. Så kan man ligesom blive nødt til at tage særlige forholdsregler. Nu sker det nok ikke så mange steder. Faktisk kender jeg ingen steder. Men alligevel.

  En bestemt lokalregel der går igen i stort set alle klubber er lempelse efter regel 24-2. Nu kan man så indvende, at det ikke er en lokalregel, når den gælder alle vegne. Men det er det, for det skriver klubberne på deres scorekort. Så derfor.
  Lokalreglen ser typisk således ud:
  Lempelse efter regel 24-2
  a. Alle veje og stier på banen er kunstige overfladebelægninger.
  b. Skilte, bænke, træer og buske er ikke flytbare forhindringer.

  Ja, hvad betyder det så? Da alle golfspillere har bestået eksamen i golfregler, kender de selvfølgelig regel 24-2. Eller gør de? Inden du svarer, så lad mig lige fortælle, at den fylder 2 stk. A-4 sider, er på over 500 ord og er skrevet i et juridisk svært sprog med masser af noter og henvisninger til andre regler.

  Nu er der heller ingen grund til at huske sådanne regler udenad, for alle golfspillere har regelbogen i baggen. Eller har de? Hvis de har, har den sikkert været gennemblødt så mange gange, at den er ulæselig. Men lad mig nøjes med at slå fast, at jeg i hvert fald aldrig har set nogen, stå og blafre med regelbogen på banen.
  Læser man videre i ovenstående lokalregel, bliver det lettere forståeligt. ”Alle veje og stier er kunstige overfladebelægninger”, står der. Det er godt nok noget forfærdelig sludder. Men forståeligt, det er det da. ”Skilte, bænke, træer og buske er ikke flytbare forhindringer”. Det sku’ da også lige mangle. Tænk, hvis alle og enhver gik rundt og flyttede på disse ting. Det er trods alt godt, at få det slået fast.

  Hvad er det så, man vil fortælle med denne lokalregel? Ja, det sjove er, at det ved de fleste spillere faktisk godt. Hvordan de ved det, må Guderne vide. Jeg tror i hvert fald ikke på, at det er ved at læse i regelbogen. Men lokalreglen betyder, at hvis nogen af ovennævnte ting er i vejen for ens fortsatte spil, har man ret til gratis at droppe fri.

  Kunne man så ikke bare have skrevet det på scorekortet? Eller når det gælder alle steder, kunne det vel bare have stået i regelbogen? Ja, se det er et par rigtig gode spørgsmål, som nok kun en rigtig regeltyrran kan svare på.

  • Gælder ikke alle steder

   26/04 - 2017 | Stig Bindner

   @John Kreiner Du skriver at der skal være en lokalregel for at man kan få lempelse for f.eks unormale overflade forhold (stier & veje etc.), det er mig bekendt ikke korrekt. I henhold til golfreglerne har man lempelse for unormale overflade forhold (veje & stier etc.). For at ændre på dette, skal der være en lokalregel som siger at (stier & veje etc.) er integrerede dele af banen - så skal bolden spilles som den ligger, med mindre man erklærer den uspillelig, og tager sin straf, hvis man ønsker at droppe.

  • Gælder alle steder.

   22/04 - 2017 | Karsten Sprogøe

   Golfreglernes definition på "forhindringer" er alt tilvirket, herunder vejes og stiers kunstige overfladebelægning og sider. Det er derfor ikke nødvendigt at skrive det i "lokale regler" da det allerede er defineret i golfreglerne. Hvis der skulle spilles fra veje eller stier, skulle der oprettes en lokalregel der bestemte, at disse var integrerede dele af banen.

  • Gælder ikke alle steder

   21/04 - 2017 | John Kreiner

   "når det gælder alle steder, kunne det vel bare have stået i regelbogen?", skriver du om den lokalregel, der giver ret til lempelse for veje og stier med kunstig overfladebelægning. Det kunne det selvfølgelig, men der er en grund til, at det ikke står i regelbogen. Golfreglerne siger nemlig, at man skal spille bolden, som den ligger, hvilket også gælder for veje og stier på banen - medmindre en lokalregel siger noget andet. Jeg må indrømme, at jeg ikke lige husker, at jeg har oplevet det herhjemme, men jeg har spillet en del i Skotland - hvor spillet og reglerne stammer fra - og her er det ikke ualmindeligt, at spille fra veje og stier med kunstig overfladebelægning. Det er selvfølgelig med lidt spænding i kroppen første gang man skal slå et langt jern fra en betonbelagt vej, som jeg har prøvet i Panmure Golf Club lidt syd for Carnoustie, men man lærer det. Så derfor skal der være en lokalregel, før der kan gives lempelse fra veje og stier med kunstig overfladebelægning.

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 0
  TPI – med mere

  12/04 - 2017 | Leif Bruun

  I mine år som golfspiller, har Jesper været min træner og rådgiver. Det har jeg været glad ved, for han har givet mig masser af gode råd, der mange gange har ændret truende nedture til dejlige golfoplevelser. Så ham har jeg stor tillid til.

  Men da han begyndte at snakke om at forøge mobiliteten i mine bevægelsesled, blev jeg alligevel lidt skeptisk. Det var et TPI-træningsprogram, jeg skulle købe, og træningen skulle foregå hjemme i min egen stue. Da lød han altså mere som en sælger, end som min rådgiver.
  Jeg syntes jo nok, at jeg til al rigelighed træner de bevægelser, der skal til for at gennemføre et golfsving. Desuden kunne jeg godt forudsige konens kommentar:
  - Når du endelig er hjemme fra golfbanen, skal du altså ikke lave golføvelser!
  Så det råd valgte jeg at overhøre.

  Men Jesper kender ikke min kone og fortsatte ufortrødent med at snakke om min manglende mobilitet og TPI. Og så dyrt var det jo heller ikke. Og det er da dumt, at have en rådgiver, hvis man i det mindste ikke afprøver hans råd. Så efter aftale mødte jeg ved aftenstide op i klubhuset. Jeg skulle screenes. Hvad det så end var. Det var jeg noget spændt på.
  Først skulle mobiliteten i mine led måles igennem:
  - Stræk lige armen og træk tommelfingeren tilbage, sagde Jesper.
  Det gjorde jeg så.
  - Træk tommelfingeren tilbage, gentog han.
  - Det er den sgu o’s, svarede jeg, og anstrengte mig yderligere.
  - Du må ikke bøje armen, kom han igen.

  Efterhånden som vi kom igennem de forskellige målinger, fik jeg en klar fornemmelse af, at jeg nok var temmelig stiv i det. Eller som konen ville have sagt det, når hun var i det humør:
  - Du har kun én legemsdel, der ikke er stiv!
  Hø, hø! Men den skulle nu ikke screenes.

  Derimod tog Jesper fat på et omfattende spørgeskema:
  - Har du ondt nogen steder, spurgte han.
  - Nej da! Jeg er frisk som en havørn, svarede jeg.

  Det afholdt nu ikke Jesper fra at fortsætte med at spørge til de enkelte legemsdele. Men jeg svarede frejdigt nej til det hele. Det vil sige, der var godt nok noget med, at jeg fik ondt i lænden, når jeg nærmede mig hul 16. Og når jeg bøjede armen på en bestemt måde, gjorde det ondt i skulderen. Men det er jo ikke noget, man går og tænker over, og desuden er jeg ikke nogen årsunge længere.
  Men Jesper noterede det hele ned. Også hvor gammel jeg er.
  - Sådan! sagde han. Nu har vi det hele. Nu trykker jeg på knappen til Amerika, så må vi se, hvad de siger.

  Og vupti, så kom svaret med mit TPI-handikap. Men det er altså ikke noget at skrive om, så det lader jeg være med.
  Men altså, jeg havde jo heller ikke forventet, at de meldte tilbage, at alt var i orden, og at jeg ikke behøvede at købe deres træningsprogram. Så meget kender jeg da til amerikanere. Så med Jesper ved min side accepterede jeg deres tilbud, og han trykkede atter én gang på knappen.

  Og det må man altså sige om de amerikanere. Effektive det er de. For vupti, sagde det igen, og så kom mit personligt udarbejdede træningsprogram. Med 16 forskellige øvelser, beskrevet med tekst, billeder og små videoklip:
  - Og det ligger allerede hjemme i din indbakke også, sagde Jesper.

  Det var så det. Det tog under en halv time. Så jeg nåede lige at drikke en fadøl, inden jeg kørte hjem.
  - Du lugter altid som et helt værtshus, når du kommer derovrefra, sagde konen.
  Vi sku’ ha’ frikadeller.

  Efter frikadellerne fik jeg kigget på mit nye træningsprogram. Det var lige til at gå til. Og øvelserne kunne sagtens lade sig gennemføre. Nåh ja, der var lidt småproblemer, men det var som sagt også lige efter frikadellerne.

  De næste par dage følte jeg mig lidt radbrækket, men det gik hurtigt over igen. Og øvelserne gik det bedre og bedre med. Efterhånden som de sad på rygraden, fandt jeg ud af, at de passede perfekt sammen med tv-avisen. Det var kun lige, når Bettina var vejrpige, jeg holdt en lille pause.
  - Jeg skal da lige se vejrudsigten, forklarede jeg konen.
  Hun syntes, for øvrigt, at det var vældig hyggeligt, at der var kommet lidt liv i stuen.

  Mine golfrunder fortsatte jeg også med, som jeg plejede. Faktisk tænkte jeg slet ikke over, at golf og træningsøvelser skulle have noget med hinanden at gøre. Først efter nogle uger. Jeg vil ikke påstå, at jeg var blevet en bedre golfspiller. Men det var ligesom blevet nemmere at svinge køllen. Jeg var også blevet opmærksom på hvor og hvornår det gjorde ondt i kroppen. Forstå det, hvem der kan. Men det betød faktisk, at det ikke gjorde ondt mere. Heller ikke op ad hul 16!

  Nu sidder jeg så her, hvor TPI-træningsprogrammet er afsluttet, og hvor jeg har lovet Jesper at lave en evaluering. Jamen, jeg må sige:
  - Jeg er blevet en bedre golfspiller. Det er blevet lettere for mig at spille en runde. Der er ikke noget, der gør ondt. Jeg er mere afslappet. Jeg er blevet yngre! Alt dette gør, at jeg har mere overskud til at koncentrere mig om selve spillet. Det er blevet sjovere.
  - Han er blevet gladere og mere viril, råber konen ude fra køkkenet.
  Vi skal hygge os. Det er lillekoneaften.

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 3
  Ligestillingskampen

  05/04 - 2017 | Leif Bruun | Last answer: 09/04 - 2017

  Ligestillingskampen har endnu ikke nået golfbanerne. Det er egentlig mærkeligt, for golfspillet er gennem handicapsystemet enestående ved, at alle uanset køn kan spille på lige fod mod hinanden. Dog med det ulige forhold, at kvinderne typisk spiller på en kortere bane og alligevel får tildelt flere slag end det modsatte køn.

  Der er mange piger, der slår længere end mig. Der er også mange mænd, der slår kortere end mig. Så det er ikke kønnet, der afgør, hvor langt man slår. Desuden er slaglængde kun en lille del af spillet. På alle andre områder er det følingen med bolden, der er afgørende. Og piger føler bedre end mænd. Det siger de i hvert fald selv. For øvrigt er det vel til at udligne disse forskelle, at vi har handikapsystemet.
  Jeg har ved flere lejligheder gjort kvindelige, golfspillende ligestillingsforkæmpere opmærksom på dette, men de mener ikke, det er noget problem!

  Så derfor kære mænd - op på barrikaderne og kræv jeres ret: Ligestilling på golfbanen.

  • Poul werner

   09/04 - 2017 | Jens Andersen

   respekt for andre uanset holding, det kan man nå langt med

  • Få alle tåberne over på din

   08/04 - 2017 | Poul Werner

   Få alle tåberne over på din side, og du kan blive valgt til hvad som helst.

  • Så spil EDS

   05/04 - 2017 | Jens Valentin Kristensen

   Spil EDS alle de gange du kan komme til det. Så vil du på et tidspunkt lave 30+ point, hver gang.

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Sider