Debat | Golf.dk

Velkommen til debatten

Husk du skal være logget ind for at deltage i debatten på Golf.dk.

 • 0
  Håbløse golf.dk og golfbox.dk

  02/09 - 2020 | Thyge Thygesen

  Ingen andre hjemmesider af de, som jeg bruger, er så håbløse som golf.dk og golfbox.dk,
  Konstant skal man opleve lange ventetider, hvis man overhovedet kommer igennem. Der ud over skal man opleve at blive pissesur sur over alle de talløse sponsorlinks, man skal have med, inden man får log-in til at stå stille, så man kan ramme det. Jeg skal ikke trætte evt. læsere med de nørdede detaljer GolfBox så har fyldt administratordelen med i stedet for noget vi almindelige golfere, f.eks. i underklubberne kan have glæde af.
  Een ting skal dog roses: Spillerscoreindtastningen på s.golfbox.dk. Det har lettet underklubadministratoren meget.

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 4
  Handicapregulering

  26/08 - 2020 | Bent Knudsen | Last answer: 11/09 - 2020

  Kan der foretages handicapregulering i runder der spilles med et begrænset antal køller?
  Bent Knudsen

  • Tak for svaret

   11/09 - 2020 | Bent Knudsen

   Tak, Bo Jørgensen, dit svar lyder overbevisende.

  • Nej, det kan man ikke...

   09/09 - 2020 | Bo Jørgensen

   Nej, man kan ikke lave en tællende turnering, hvor det er et krav at man kun spiller med et begrænset antal køller... En af kravene til at en runde er tællende er at man har spillet runden i henhold til golfreglerne. Ifølge golfreglerne har du ret til at spille med 14 køller. Du behøver ikke spille med 14 køller, men du har ret til at gøre dette. Så for at en turnering kan være tællende så skal du have ret til at spille med 14 køller.

  • Præcisering af spørgsmålet

   06/09 - 2020 | Bent Knudsen

   Tak for svaret fra Peter Cramer. Jeg burde have formuleret mit spørgsmål bedre. Det jeg søger svar på, er om det er muligt at regulere handicap i turneringer, hvor turneringsbestemmelserne fastsætter et reduceret antal jern/køller; fx at der kun må medbringes 3 jern/køller og en putter. I USGA’s Rules of Handicapping for det nye World Handicap System (WHS), paragraf 2.1a/1 – Scores Not Acceptable for Handicap Purposes, står der eksplicit at fx en ”3 Clubs and a Putter” turnering ikke kan bruges til handicapregulering. Se https://www.usga.org/content/usga/home-page/handicapping/roh/Content/rules/2%201%20Acceptability%20of%20Scores.htm?tocpath=II.%20Scores%20for%20Handicap%20Purposes%7CRule%202%3A%20Scores%20Acceptable%20for%20Handicap%20Purposes%7C_____1#2.1a Selvom det hedder WHS er der muligheder for forskelle mellem de enkelte lande. I Norge – som allerede har indført WHS – findes den samme regel som i USA, men dermed er det ikke givet at det kommer til at gælde i Danmark. For nuværende må vi holde os til DGU’s ”Ændringer i EGA Handicapsystemet fra 2019 til 2020". Se https://www.danskgolfunion.dk/manualer/ega-handicapsystem/ega.systemet.2020/da/topic/andringer-i-ega-handicapsystemet-fra-2019-til-2020 Her burde man kunne finde svar på spørgsmålet ved at søge på ”handicapbetingelser” og ”handicap conditions” (dokumentet indeholder afsnit på både engelsk og dansk). Men der står så vidt jeg kan se intet om ”3 jern/køller og en putter” eller lignende turneringer. Derfor mit spørgsmål.

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 2
  Spillere der ikke møder op! Golfetik før og efter en runde!

  19/07 - 2020 | Lars Fallesen | Last answer: 09/10 - 2020

  Vigtigheden af at logge sig af en tid, hvis ikke man agter at spille har jeg erfaret på bitter vis 2 gange her i min sommerferie. Først på Ø land, hvor jeg ser en spiller med samme hcp som mig, stå alene på en tid. Jeg pakker mad, øl, vand og kører 35 km til Brovst. Ankommer 20 minutter før. Spilleren har bekræftet, så jeg betaler min greenfee og går ud for st finde min golfmakker for dagen. Han er ikke at finde nogensteder, men er så nok gået med en tidligere bold? Jeg går 9 huller alene, før jeg irriteret vender hjemover. I dag på Jammerbugt i Fjerritslev forsøger jeg så igen! En lokal spiller står alene på en tid 10.00. Jeg hopper på tiden 08.30, pakker igen lidt godter til runden, forlader sommerhuset, ankommer, betaler greenfee og venter på min golfmakker for dagen. Han viste sig ALDRIG. Jeg spiller de 18 huller og vender forarget hjem til sommerhytten igen.
  Når jeg i min sommerferie hopper på en tid, hvor en spiller står alene, så er det jo netop for at møde andre mennesker, og samtidigt tænker jeg også at det må være rart for modparten at kunne gå en runde sammen med en ligesindet, fremfor at spille 18 huller alene! Til historien skal også siges at jeg aldrig havde taget afsted og betalt de 2 x greenfee for at spiller de 2x18 huller alene. Så havde jeg valgt at bruge min ferie på noget andet. Håber at klubberne Fremover vil informere ekstra om vigtigheden at at logge sig af en tid, især i sommersæsonen, hvor turister som jeg søger singlebolde at spille en runde med

  • ærgerligt..

   09/10 - 2020 | Lisbeth Brahe

   Men meddelelser virker ikke, hvis man ikke er på telefonen hele tiden! - det er jeg IKKE men - jeg har (næsten) kun gode erfaringer med, at andre har meldt sig på.. der hvor det er træls er, at man har booket tid, og ser der er rimeligt ledigt - og der så er mange der er gået ud - uden at booke.. så bliver der presset, og så går jeg hellere hjem, end at gide at vente en hel runde..

  • Brug meddelelser

   18/08 - 2020 | Carsten Nielsen

   Hej Lars - jeg vil anbefale at du benytter meddelelser (i golfbox) til lige at spørge din medspiller om det er OK at du melder dig på. Hvis der bliver svaret bekræftende, så er du rimelig sikker. Der er mange, der har et anstrengt forhold til fremmede der bare melder sig på "deres" tid

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 3
  søger anbefaling af golfbane i midt/vest jylland?

  20/04 - 2020 | Jesper Schrøder | Last answer: 15/05 - 2020

  hej.
  vi er 4 der skal på golf tur i det jyske. vi har 4 dage derovre, og vil gerne spille forskellige baner. vi har pt booket silkeborg, vejle og holstebro. vi mangler derfor at få udfyldt den sidste dag med en fantastisk golfbane.
  vi har lejet et hus omkring esbjerg, så derfor ville det være fantastisk hvis der fandtes en bane i maks 1-1,5 times kørsel derfra. esbjerg golfklub var egentligt tiltænkt som sidste spillerunde, men pt har de lukket for greenfee. derfor søger vi andre alternativer.
  anbefalinger modtages med "kyshånd".
  håber i kan hjælpe :)
  jesper

  • tak for jeres input.

   15/05 - 2020 | Jesper Schrøder

   tak for jeres input. altid rart med lidt lokal kendskab, når man selv er lidt på "udebane" :)

  • Skærbæk Mølle Glofklub Ølgod

   23/04 - 2020 | Erik Bach-Andersen

   Skøn bane med varierede huller og dejlig natur. Banen er relativ kort, men sværhedsgraden ligger i at mange huller har smalle fairways og hazarder man skal styre uden om. Du skal ikke forvente at lave en god score første gang du spiller banen :-) Green-fee er overkommelige 275kr. PS: Dette ER min hjemklub, så jeg er måske lidt forudindtaget

  • Henne

   23/04 - 2020 | Erik Bach-Andersen

   Henne golfklub er en spændende og anderledes oplevelse. Den er meget åben, med relativt brede fairways. En del huller er pænt lange. Hvis der ikke er meget vind er banen overkommelig, men som regel er der en del vind og det kan give udfordringer. PS: Min egen hjemklub er IKKE Henne !

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 2
  Lidt vel mange banners på golf.dk

  27/03 - 2020 | Steen Vingaard Larsen (H) | Last answer: 20/05 - 2020

  Er det kun mig eller er der kommet lige i overkanten af banner reklamer på Golf.dk? Nogen gange er det lidt svært at finde rundt i de redaktioneller og interessante artikler og nyheder med alle de banners, der hopper og popper op alle vegne. Forstår godt at det er en væsentlig indtægts kilde, men hvis det bliver overdrevet - som jeg synes det er - kan det ende det med at nogen danske golfspillere begynder at fravælge denne ellers super gode hjemmeside og finder andre golf nyheds medier. Så mit råd råd er - kig lidt på siden og jeres banner strategi inden det tager totalt overhånd.

  Mvh.
  Steen Vingaard

  • Mere end enig...

   20/05 - 2020 | Rune Pedersen

   Som overskriften siger, jeg er meget mere end enig i denne betragtning. Det er direkte beskæmmende, svært forvirrende og på godt jysk "røv-trælst..!" Måske DGU skulle overveje at sætte klubbernes medlemskontingent en smule op, så ikke de følte sig nødsaget til at overøse deres elektroniske besøgende, med skidt og l***....

  • Enig

   23/04 - 2020 | Erik Bach-Andersen

   Jeg er enig med Steen. Reklameindtægter fra banners er OK, men den måde det er implementeret på på golf.dk er direkte forstyrrende. Hvis den besøgende føler sig generet af banners opnår i den modsatte effekt af det i ønsker.

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
 • 1
  Lukning af golfbaner m/faciliteter

  18/03 - 2020 | Flemming Nissen | Last answer: 22/03 - 2020

  At DGU anbefaler lukning af klubhuse og andre områder, hvor flere end 10 personer kunne tænkes at ville mødes og stå tæt, synes jeg er ok.

  Men at lukke golfbanen frem til den 30. Marts er direkte skudt over målet.
  Det er tilladt for en gruppe på 9 personer at gå en tur på golfbanen, når gruppen iagttager myndighedernes anbefalinger om at holde afstand.
  Tror man da ikke, at 4 mennesker, som har booket en spilletid, kan finde ud af at holde afstand - både inden de går hen til 1. Tee, mens der trees ud og endelig fremdeles ude på banen.
  Blandt golfspillerne findes mange enlige, sunde og raske ældre mennesker (65+), som netop er sunde og raske, fordi de hver dag glæder sig til at komme på golfbanen.
  Lukning af golfbanerne tjener Ikke til denne gruppe menneskers velbefindende, snarere tværtimod - glæde afløses af mismod, der sagtens kan medføre, at der opstår en anden slags sygdom.
  Jeg er meget enig med alle de tiltag, som regeringen og myndighederne har taget. Men myndighederne opfordrer også mennesker til at gå ud i friske luft og opholde sig ude så meget man lyster, derfor synes jeg at lukningen af golfbaner (spillestedet), er skudt over målet.
  Med venlig hilsen
  Flemming Nissen, 100-322

  • Lukning af golfbaner.

   22/03 - 2020 | Per Buch

   Jeg giver Flemming 100 % ret i at det er fuldstændigt skudt over målet at lukke golfbaner. Vi er 4 i vores familie der går ture hver dag, det er ikke anderledes når vi spiller 4 sammen når vi spiller golf, der er heldigvis i hvert fald et fornuftig menneske (ejeren af Søhøjlandet golfklub) som har åbnet sin bane, så der spiller jeg i morgen sammen med 3 venner. Og til DGU, se at vågne op og giv tilladelse til at der kan blive spillet golf på Danske baner igen. Jeg har desværre ikke de store forventninger. Per Buch 112-2417

  Deltag i debatten
  Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Sider

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk