Debat | Golf.dk

Velkommen til debatten

Husk du skal være logget ind for at deltage i debatten på Golf.dk.

  •  3
    Spil på og ved Greens

    05/07 - 2018 | Jan Sørensen | Last answer: 09/07 - 2018

    Der er 3 mand der ligger på grenen og en mand udenfor. Ham der ligger udenfor er tættere på pinden end dem der er på grenen. Hvem skal spille først. Vi spiller her stabelford.

    • Spil hurtig-golf

      09/07 - 2018 | Bo Jørgensen

      Det mest almindelige i slagspil (herunder stableford) er at alle spiller ind på green, inden man fjerner flaget og begynder at putte. Det gør man for at holde hastigheden i spillet oppe. Husk at det i stableford ikke er forbundet med straf hvis man spiller udenfor tur så det er ikke en regel man bør tage særlig alvorligt. I steder bør man spille hurtig-golf, hvor man - hvis sikkerheden tillader det - spiller udenfor tur, hvis det fremmer hastigheden i spillet. På teestedet: Den der er først klar spiller først. Lad evt de kortest slående spille ud først, hvis de kan slå sikkert ud. Ude på banen: Hvis to spillere er nogenlunde lige langt fra hullet og begge kan spille uden at tilsidesætte sikkerheden, så spiller den som er først klar. Hvis der skal ledes efter en bold og du kan slå sikkert til din bold, så slå først indrn du hjælper til med at finde din spillepartners bold. Omkring Green: Det er normalt hurtigst hvis alle spiller ind på green, inden man begynder at putte. Der er dog ingen grund til at vente, hvis spilleren med hunøren, ikke umiddelbart er klar til at slå. Hvis en spiller slår fra bunker og stadigt er længst fra flaget, så tilbyd en spilpartner at putte/slå, imens første spiller ryder op i bunker og får flyttet sin vogn. Det gælder også hvis den første spiller stadigt er udenfor green. Løft flaget, men læg det ikke ned før alle er på green. Hvis en spiller slår ind på green og er længst væk, eller måske slår over green så tilbyd en anden spiller at tage et slag/put imens førnævnte spiller evt får flyttet sin vogn og når frem til sin bold. Kort sagt: Undgå spildtid på golfbanen...

    • Regel 10.2.b

      06/07 - 2018 | Kjartan Bjerre-Christensen

      Det er ham, som ligger længst væk, uanset om han er på green eller ej. Læs regel 10.2.b her: https://www.golf.dk/manualer/golfreglerne/2016/da/topic/regel-10

    • Jeg er ret sikker på det, det

      06/07 - 2018 | Ulrik Hedengran

      Jeg er ret sikker på det, det er ham der ligger uden for green, da han ses som værende længst væk, da han ikke er på green.

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  0
    Foursome

    26/06 - 2018 | Susan Carstensen

    Er der nogen der ved om man kan spille Foursome med en Pedro/Pedroline ?

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  2
    Lokal regel ang. el mast- og ledninger (in bounds / out of bounds)

    31/05 - 2018 | René Hansen | Last answer: 13/06 - 2018

    Vi har en lokal regel der lyder:

    "Hvis en bold rammer en elledning eller elmast, som er hævet over jorden, skal slaget annulleres og slås om uden straf (Regel 20-5). Hvis bolden ikke umiddelbart kan skaffes til veje, må den erstattes med en anden bold.:

    Her er kontekst:

    El-masten på det givne hul er "delvist" placeret out-of-bounds. Dvs. at selve mastefoden og tårnet står udenfor banen, mens ledningerne der går til masten, samt en eller flere af "armene", står ind over banens areal.

    I udslaget rammes masten og man enige i bolden om, at masten helt klart er blevet ramt, da flere høre lyden. Det er dog ikke umiddelbart er muligt, at afgøre præcis "hvilken" del af masten der er ramt. Det kan altså være gået begge veje og enten have ramt en del, der er in-bound, eller den del der er out-of-bounds. Bolden rammer ikke på en måde så den ryger tilbage in-bounds.

    Spørgsmålet er så. Er den lokale regel gældende i dette tilfælde, fordi man fra tee-stedet, ikke med rette har kunne afgøre hvilken del af master der er ramt, eller må man dømme bolden out-of-bounds?

    • Hvordan afgører du at reglen

      13/06 - 2018 | René Hansen

      Hvordan afgører du at reglen gælder? Er det fordi der i reglen ikke specifikt refererer til banens område? F.eks. her på den samme lokale regel fra Holsted Golfklub, går ordlyden nemlig mere præcist; http://www.holstedgolfklub.dk/18-hulsbanen/Lokalregler.aspx. "Hvis en bold i spil rammer el-ledninger eller el-master inden for banens område, skal slaget annulleres og slås om uden straf."

    • Intet "fordi"

      10/06 - 2018 | Niels Pein

      Det strengt logiske svar på spørgsmålet er: Ingen af delene. :-) Den lokale regel er gældende, så slaget skal annulleres og slås om. Ikke fordi det ikke kan afgøres hvilken del af masten der er ramt, men fordi den lokale regel gælder, uanset om masten rammes på et sted der er out of bounds.

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  1
    Regelspørgsmål.

    25/05 - 2018 | Preben Kjær Sørensen | Last answer: 31/05 - 2018

    A, B, C og D er i gang med en golfrunde, de spiller Stableford.

    På et tidspunkt ligger de alle fire på green. A putter, og hans bold rammer B´s bold. A sukker – 2 straffeslag -, hvortil B kommenterer med”, ”rolig, min bold er ikke i spil, da jeg har brugt alle mine slag, så jeg ikke kan få point på hullet”. C´s kommentar hertil, ”er du nu også helt sikker på det B?”

    Har B ret i, at hans bold ikke er i spil?

    • Det ville jeg ikke mene, da

      31/05 - 2018 | René Hansen

      Det ville jeg ikke mene, da den endnu ikke er løftet. Fra definitionen af "Bold i spil": https://www.danskgolfunion.dk/manualer/golfreglerne/2016/da/topic/definitioner >>> En bold er ”i spil”, så snart spilleren har udført et slag på teestedet. Den vedbliver at være i spil, indtil den er i hul, undtagen når den er tabt, out of bounds eller løftet, eller erstattet af en anden bold, uanset om denne erstatning er tilladt eller ej. En sådan erstatningsbold bliver bolden i spil. En bold i spil, som er blevet markeret men ikke løftet, forbliver i spil. En bold, som er blevet markeret, løftet og genplaceret, er på ny i spil, uanset om boldmarkeringsmærket er blevet fjernet eller ej. <<<

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  1
    Bold i grus og småsten skyllet fra vejen/stien

    06/05 - 2018 | Henrik Krebs Jensen | Last answer: 06/05 - 2018

    Bolden lander lægger sig til hvile på grus/sten/ral, der er skyllet ud på fairway / rough ved siden af stien/vejen.
    Veje og stier er i Lokale regler defineret som "Ikke flytbar forhindring" (Regel 24-2).
    Spørgsmål:
    1. Er der frit drop fra det udskyllede materiale, der klart ligger uden for stiens normale grænser, men i sammenhæng med / "forbundet" med det tilbageblevne materiale?
    2. Hvis Nej, må man så fjerne en eventuel sten, som bolden ligger op ad og generer slaget?

    • Nej og ja, men ...

      06/05 - 2018 | Niels Pein

      Der er ikke frit drop. Sådanne sten må fjernes. Det er løse naturgenstande. Hvis man derved kommer til at flytte bolden, så får man et straffeslag, og bolden skal genplaceres. Så hvis bolden ligger op ad stenen, så kan det godt være problematisk at fjerne den sten.

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
  •  2
    Spg. vedr. Turneringsbetingelser for Golf Sixes

    29/04 - 2018 | Jógvan Jespersen | Last answer: 03/05 - 2018

    Jeg har et spørgsmål vedrørende Pace of Play når det gælder putting. Som det er beskrevet i betingelserne omkring ’Pace of play’ og i afviklingen af hul 4 i turneringen.

    Hvis medspilleren for den spiller der skal slå det næste slag (i dette tilfælde et putt), læser puttelinjen imens spilleren løfter, renser og genplacere bolden, reparere nedslagsmærker samt fjerner løse naturgenstande fra puttelinjen. Må denne medspiller læse puttelinjen for spilleren, og uden at dette indgår i de 30 sekunder der er på Shot Clock?

    Min antagelse er at der ikke vil blive anvendt mere tid på afviklingen af spillet. De to spillere arbejder dog effektivt sammen, og udnytter deres tilladte tid inden for reglerne.

    Som jeg læser nedenstående, så gælder dette kun for spilleren der skal slå det næste slag, og ikke sin partner.

    4. hul: Shot Clock (30 sek. tidsgrænse for alle slag) Tidstagningen starter, når det er spillerens tur til at spille, og spilleren har mulighed for at spille. På green starter tidstagningen, når spilleren har haft fornøden tid til at løfte, rense og genplacere bolden, reparere nedslagsmærker samt fjerne løse naturgenstande fra puttelinjen. Tid brugt til at se på puttelinjen uanset hvorfra tæller med i den tilladte tid. Hvis en spiller overskrider tiden på 30 sek., får parret et strafslag (ekstra slag i scoren).

    https://www.danskgolfunion.dk/manualer/turneringshandbog/2018/da/topic/d...

    • Alt kan misforstås >D

      03/05 - 2018 | Jógvan Jespersen

      Jeg er også bevidst om hvad det menes, men vil blot sikre mig i forhold til hvad jeg anbefaler til to spillere der forventer at skulle deltage. Det vigtigste for turneringen, og på sigt, er at de unge mennesker ikke gror fast fordi hvert slag skal tage 2 min. Men tak for svar Niels.

    • Det vil være ok

      02/05 - 2018 | Niels Pein

      Jeg kan godt se, at formuleringen kan misforstås. Det er ikke sådan at uret tikker blot fordi man læser puttelinen. Tidstagningen starter som beskrevet, og så må man selv om hvad man bruger de resterende 30 sek. på, Læse puttelinie, læse notater, "line op" etc. Det vil være helt i orden at partneren læser linien, og så kan spilleren spare lidt tid. Spilleren kan f.eks. også læse puttelinien inden det bliver hans/hendes tur til at putte, og så vil det heller ikke tælle med i de 30 sek. Venlig hilsen, Niels Pein

    Deltag i debatten
    Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Sider