Prima aus Österreich | Golf.dk

Prima aus Österreich

Drømmebanen: Dansk Golf kendte intet til banen på forhånd, men fik en oplevelse i særklasse. Smukke og varierede huller, vanvittigt flot landskab – og sindssygt hurtige og svære greens.

TEKST:

Peter Bugge

FOTO:

PR

Sacher Torte, alpint skiløb – og Mozart. Østrig er kendt for mange fine ting, men golf er ikke en af dem. Prøv eksempelvis at sige golf og Østrig i samme sætning. De fleste vil nok være blanke, nogle stykker tænke Made in Denmark-vinderen Bernd Wiesberger, mens de største golfnørder kommer på stortalentet Matthias Schwab. Men der er med garanti ikke ret mange, der kan nævne en østrigsk golfbane.

Og det er en skam, for alpelandet lægger dale og bjergsider til mange rigtig gode baner. En af de bedste – det har de faktisk papir på – er Golfclub Murhof lige nord for Graz i den sydøstligste del af landet.

De første slag på banen blev slået på banen for 45 år siden, en maj-dag i 1964. Siden har gruppen, der ejer banen ekspanderet voldsomt, og ejer nu flere anlæg rundt om i landet. Men Murhof Golf Club er fortsat flagskibet i samlingen.

Banen er anlagt i en dal, hvor de træklædte skråninger som et amfiteater agerer tavse tilskuere – deres applaus består som oftest af en stille hvislen; der er stort set ingen vind, de dage vi spiller på banen. Men en stiv kuling ville nok også have været i overkanten – oveni alle de andre forhindringer, vi skal overkomme på vejen rundt.

Banen er en typisk parkbane, hvor de fleste af hullerne er omgivet af masser af træer i mange forskellige sorter. Der er to søer på anlægget, men vandet er reelt kun i spil på 3-4 huller, og par 5-hullerne er i den lettere ende.

Det lyder jo ganske let. Men så er der lige par 4-hullerne. De fleste af dem er ganske lange og fyldt med udfordringer som for eksempelvis store træer midt i fairways og strategisk placerede bunkers. Og så selvfølgelig greens… De er uden sammenligning de hurtigste, jeg nogensinde har spillet på, måske fordi, der et par dage før har været afviklet en afdeling European Senior Tour på banen. Oven i hatten er green ultrakuperede og svære at læse – især hvis man som jeg ofte skal spille ind fra en af siderne eller chippe lidt ude fra. Banen er også ganske lang – 5917 meter fra gul tee

Banen er i super god stand og hullerne er flotte og meget afvekslende. Og specielt et af dem vil altid stå mejslet ind i min erindring. Nemlig 14. – et 458 meter langt par 5-hul, der bugter sig rundt om den største sø. Det er simpelthen et af de flotteste par 5-huller, jeg har spillet.

Er der virkelig ingen hår i suppen? De er godt nok svære at finde – men det skulle da lige være, at nogle af hullerne ligger lidt for tæt på hinanden.

Før golfspillerne rykkede ind i området, var her stutteri. Og det gamle hovedhus er i dag et stort og hyggeligt klubhus, hvor man fra terrassen har flot udsigt over anlægget. Og det, der minder om gamle staldbygninger, rummer i dag et hotel med glimrende, luksuriøse værelser, som varmt kan anbefales.

Golfclub Murhof er de sidste tre år blevet kåret til Østrigs bedste golfresort. Nu kender vi ikke så mange andre resorts i Østrig, men de skal godt nok være gode, hvis ikke prisen går til Murhof igen.

 

Golfclub Murhof

 

Land: Østrig

Arkitekt: Bernhard von Limburg

Greenfee: 72 Euro (Hverdage,) 82 Euro (weekend og helligdage)

Handicapbegrænsning: 45

I nærheden: Murhof ligger i delstaten Styria, som har mere end 20 golfbaner. Der er kun en kort køretur ind til Graz, Østrigs næststørste by. Masser af god mad, historie og seværdigheder.

Derfor skal du spille den

 

  • Blærerøvsværdi: 3 ud af 5 stjerner

De færreste af dine golfvenner har hørt om banen. Men der er jo også altid en vis charme at kunne være først med de gode historier.

 

  • Tilgængelighed: 2 ud af 5

Nærmeste lufthavn er Graz, hvortil man desværre ikke kan flyve direkte. I bil er der godt 12 timers kørsel. Og Murhof ligger ikke lige på ruten, hvis sommerferien går sydpå – men er en omvej værd. 

 

  • Skønhedsværdi: 4 ud af 5

Banen er på alle sider omgivet af bakker og bjerge. Den har en del år på bagen, og har vokset sig smuk og varieret – med masser af træer. Både fairways og greens er i ypperste stand.

 

  • Sværhedsgrad: 3 ud af 5

Har du en af de gode dage med putteren, kan du komme fornuftigt rundt. Hvis ikke, så glem alt om scoren og bare nyd de fantastiske omgivelser.

 

Se mere på banens hjemmeside

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk