Poke har fundet opskriften på succes | Golf.dk

Poke har fundet opskriften på succes

Ved at tage et skridt ad gangen og gøre tingene i sit eget tempo har Benjamin Poke støbt et solidt fundament for karrieren på europatouren

 

TEKST:

Mikkel Ring Christensen

FOTO:

Getty Images

Solbriller med spejleffekt giver på overfladen Benjamin Poke et hårdt udtryk. Det kunne ikke være længere fra sandheden. Han svinger blidt og rytmisk, taler blidt og reflekteret og tager skridt som forsøgte han ikke at gøre græsset fortræd. Hvis Tiger Woods intimiderer ved sin blotte tilstedeværelse, fysik og kølighed, så er Poke er i den anden ende af spektret med sin varme og sin åbenhed. 

På den måde giver det mening, at den snart 28-årige med hjemmeklub i CGC ikke har haft travlt med at nå toppen af europæisk golf. Han har taget et skridt ad gangen og er blevet bedre år for år. Det har været planen hele tiden, og det er en fremgangsmåde, der passer til hans temperament.

Fuldstændig smadret og træt, men det er jo på den gode måde.

Den første sæson på Nordic League førte en 55. plads med sig tilbage i 2014. Derefter er Poke sluttet som nummer 16, 17 og 27, inden han kvalificerede sig til challengetouren med en tredjeplads i 2018. I 2017 fik han en forsmag på challengetouren som del af Team Made in Denmark, og da han i år fik sin første fulde sæson et trin højere oppe i det europæiske hierarki, var han opgaven moden.

Poke blev nummer fire i Andalusien i juni, nummer tre i Made in Denmark Challenge i august og nummer seks i Kina sent i oktober. Samlet sluttede han som nummer 29 for året på challengetouren, og det var sådan, han kvalificerede sig til Final Stage.

Seks runders golf i noget nær total kontrol førte til en samlet score i -25 og en sejr på seks slag. Et systematisk arbejde gennem årene har gjort, at han var i balance og i stand til at præstere på forbilledlig vis, da døren til europatouren åbnede sig på klem.

Se video herunder, hvor Benjamin Poke fortæller om indholdet i sin bag

 

Poke slår kortere end gennemsnittet blandt professionelle spillere, men det har han accepteret. Rytme og sekvens er mere afgørende elementer for hans succes.

Under Q-School var der langt mellem missede fairways, og med en wedge i hånden var Poke dødbringende. 34 birdies blev det til i løbet af de 108 huller. Han gik seks runder i 60'erne og lavede kun en doublebogey. Det var en magtdemonstration i et felt, der talte 24 tidligere vindere på europatouren og en række af fremtidens stjerner. 

- Spillemæssigt ved jeg nu, at jeg har en opskrift på god golf og på at lægge en god strategi i forhold til mine styrker. Så det er klart noget, jeg kan bruge fremadrettet. Og mest af alt også mit mindset. Jeg var et sindssygt godt sted i hele Q-School forløbet, og det prøver vi selvfølgelig at tage med videre. Hvis man kan kopiere lidt af det, så er jeg sikker på, at der nok skal komme flere gode uger.

- Det er jo fedt, hvad sådan en uge kan give en. Alt sammen var jo vanvittige oplevelser og sindssygt mange gode ting, man kan tage med i banken til det videre forløb i karrieren, sage Poke, inden han tog flyveren mod sin debut i Sydafrika.

Inden Poke fik sit europatourkort, havde han kun spillet en enkelt turnering på europatouren - Made in Denmark 2015, som blev et misset cut. Til trods for den manglende erfaring på højeste niveau har hele hans karriere været forberedelse til dette øjeblik. Han har fremtiden foran sig. Han hviler i sig selv. Han er på vej mod endnu større ting. 

Fakta om Q-School 2019

  • Benjamin Poke blev den første dansker til at vinde europatourens Q-School. Turneringen har været spillet siden 1976.
  • Rasmus Højgaard er den første spiller født i dette årtusinde, som klarer sig gennem Q-School.
  • Kun England (6) og Frankrig (4) fik flere spillere gennem nåleøjet end Danmark.
  • 27 danskere deltog i årets Q-School.
  • 1.063 spillere deltog i løbet af de tre stages. Det er en ny rekord på europatouren.

 

Rasmus Højgaard om europatouren:

- Det tog lige lidt tid at få det sevet ind, at man nu skal derud og spille. Men som jeg har det lige nu, så prøver jeg bare lidt at forberede mig på, at det er der, jeg skal til at spille nu. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at det endte, som det gjorde. Men nu er det bare fokus på, at jeg skal ud og arbejde.

 

Benjamin Poke om 2019 (inden afrejse til Alfred Dunhill Championship):

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme ned og få de her to fantastiske oplevelser i Afrika, og når jeg så kommer hjem, så tror jeg, at jeg for alvor kan vende tingene og for alvor fejre hele året, men alle de gode oplevelser og den her afslutning, som har været helt vanvittig.

 

Vildt og voldsomt: Poke og Højgaard klarer sig gennem Q-School

 

 

Voldsomt. Det var et ord, Rasmus Højgaard flere gange brugte til at beskrive oplevelsen på Q-School, som udløste det femte kort til europatouren. ”Vildt og vanvittigt”. Sådan opsummerede Benjamin Poke ugen på Lumine Golf Club, hvor han sejrede med seks slag. De to oprykkere var stadig ved at komme sig over den seks runder lange prøvelse, da de blev fanget på telefon, inden afgangen til Sydafrika, inden indfrielsen af drengedrømmen, starten på europatour-karrieren.

 

Efter kun tre døgn hjemme blev det tid til at tage af sted igen. Lige akkurat tid nok til at sunde sig.

 

- En turnering som Q-School, der er så lang, sætter en masse tanker i gang, når man er ved at nå målet. Det er en voldsom turnering, og det er klart, at dagen inden finalerunden, der bliver man lidt nervøs, for man begynder at tænke hele næste dag igennem, sagde 18-årige Rasmus Højgaard og fortsatte.

 

Det er en voldsom turnering
 

-  Man skal være så meget på hele tiden, skal kunne træffe gode beslutninger hele tiden, være frisk. Og hvis man begynder at slappe lidt af, at tabe lidt af energien, tabe lidt her og der på de forskellige parametre, så går det hurtigt lige pludselig. Man skal hele tiden være på, og det er det, der gør det udmattende, måske ikke voldsomt meget fysisk, men mentalt bliver du fuldstændig drænet.

For vinderen var oplevelsen måske endnu mere intens. Efter sejren blev Poke omringet af medier, og siden han landede i Danmark har det ikke skortet på lykønskninger. 

- Jeg er jo vanvittigt glad, og efterfølgende har jeg været helt smadret. Fuldstændig smadret og træt, men det er jo på den gode måde.

- Det er en vild uge. Alle ved, hvor stor en betydning, det har, og hvor stor en betydning, det kan have for os, som kommer nedefra. Det kan jo ændre ens liv, og alt det ligger måske lidt i baghovedet. Jeg kunne godt mærke, jo længere jeg kom i ugen, at nu var det tættere og tættere på. Den sidste dag havde jeg det dårligt. Spændt og nervøs. Det gør ting ved kroppen, og man mister appetitten.

Nerverne holdt, og med den næstlaveste finalerunde i feltet cruisede Poke til sejren.

- Det er det største. Jeg har jo haft nogle sejre før, men lige nu er det den bedste og den vildeste ting, og endnu et skridt på rejsen, som man nu får lov til at forfølge og nyde, sagde han.

De to danskere har allerede taget hul på rookie-sæsonen.