Golfsportens nye dille | Golf.dk

Golfsportens nye dille

Simulatorgolf i Danmark er det nye sort. Indendørs tilbud popper i disse måneder op i danske golfklubber og hos private aktører. Det gør det muligt at spille golf året rundt på trods af det danske vintervejr.

TEKST:

Mads Rotbøl

FOTO:

David Ebbesen (Illustration)/kasper kristoffersen/getty images

Det er en råkold og regnfuld novemberdag af den slags, det sene danske efterår byder på flest af. En fire-bold bevæger sig dovent og i ly af paraplyer væk fra et nærliggende teested, mens jeg drejer ind på den grusbelagte p-plads et halvt hundrede meter nede af vejen forbi klubhuset i Fredericia Golfklub.

Der virker søvnigt som i enhver anden snart vinterramt dansk golfklub på denne tid af året. Men skinnet bedrager. 

- Der er ikke blevet så stille her i november som der plejer at gøre, der er mere liv i huset, og det er jo lige præcis det, vi gerne ville, fortæller Martin Libak, som på ottende år er golfmanager i Fredericia Golfklub.

Årsagen skal findes i en af sidebygningerne til banens klubhus. På 240 kvadratmeter, som blandt andet tidligere rummede medlemmernes bagskabe, har klubben i oktober måned i 2020 åbnet et indendørs golfcenter med fire Trackman-simulatorer.  

Herinde er der et mindre mylder af mennesker på sådan en ellers trist torsdag formiddag. Et mylder, som står i skærende kontrast til virkeligheden udenfor centrets døre. Der er både medlemmer, der får instruktion af klubbens pro Jan Frej Pedersen og medlemmer, der er i gang med at spille en runde i simulatoren.

Det er virkelig fedt, jeg kunne sagtens få hele dagen til at gå herinde, lyder det fra en spiller, i en bås vi går forbi, mens Martin Libak er i gang med en lille kommenteret gennemgang af faciliteterne.

- Det er bare kommet virkelig, virkelig godt i gang, og vi har været booket fra morgen til aften stort set hver dag, siden vi åbnede, lyder det fra Libak.

- Vores træner har lavet nogle træningshold herovre, og på dem har vi solgt 115 pladser på fire til seks ugers forløb, det er vi vildt imponerede over.

Klubbens træner har også en stor finger med i etableringen af centeret. For Jan Frej Pedersen er ud over fuldtidsjobbet i Fredericia også tilknyttet det danske paragolf (golfspillere med fysiske eller udviklingsmæssige handicap, red.) landshold, og det var egentlig et ønske om at skabe nogle gode træningsbetingelser om vinteren for de danske paragolfspillere, der blev trædestenen til det setup, som vi besøger i dag.

 

Den amerikanske tourspiller Ryan Palmer spiller simulatorgolf i forbindelse med en event i anledning af en turnering på PGA Tour.

 

For efter et grundigt og vedholdende arbejde fra blandt andre Martin Libak, og med støtte fra forskellige fonde, private sponsorer og Fredericia Kommune kombineret med en vandskade og deraf medfølgende forsikringssum til udbetaling, blev vejen banet for den nødvendige kapital til projektet, som har gjort, at klubbens medlemmer ikke har skullet have en eneste kontingentkrone op af lommen i forbindelse med etableringen. Og i øvrigt heller ikke her, hvor det nu er kommet i gang.

- Vi vidste godt, at det ville blive svært at få igennem i klubben, fordi der altid vil være nogle medlemmer, som tænker, det kommer jeg aldrig til at bruge, og det vil jeg ikke have så meget som en krone af min kontingentpenge til at gå til, fortæller Martin Libak, mens vi nu har sat os til rette omkring et bord i selve klubhuset.

- Så det ville aldrig nogensinde lykkes at få det igennem med fuld finansiering på en generalforsamling, derfor var det en god måde, vi gjorde det på for vores klub.

- At jeg så efterfølgende har oplevet nogle af de her meget store kritikere bruge faciliteterne derovre, og også være meget glade for det, det har så bare været en ekstra bonus, lyder det med et grin hen over bordet.

Og historien fra Fredericia, selvom den selvfølgelig er unik, er også et billede på en tendens, som i disse uger og måneder skyller ind over Golfdanmark. Hvor simulatorgolf i vinterhalvåret er blevet et varmt emne.

- Det er som om, der er sket nogle ting i år, som gør, at vi skal rykke på det her, lyder vurderingen fra dansk golfs indre i Idrættens Hus i Brøndby via udviklingschef i Dansk Golf Union, Jonas Meyer.

- Der er ingen tvivl om, at det vokser lige nu. Vi har kendskab til en del klubber, som arbejder på at få Trackman simulatorer derude, og derfor vil vi selvfølgelig også gerne på forkant med det her, lyder det videre.

Og det kommer lige nu, fordi flere og flere klubber, efter nogle lidt stramme økonomiske år på bagkant af finanskrisen, står i en mere stabil finansiel situation og begynder at investere igen i både baneprojekter og klubudvidelser. 

- Opgang i golfbranchen sætter også skub i den her slags investeringer, som er fede for medlemmerne, siger Jonas Meyer.

Der er både tale om klubber, som selv investerer i et setup a la det i Fredericia. Eksempelvis Silkeborg Ry Golfklub, Vejle Golf Club og Golf Club Harekær, som ligeledes har gjort det op til denne vinter. Så er der også klubber, som kobler sig på et delvist kommercielt setup sammen med det danske firma Teebox, der stiller en færdig løsning til rådighed gratis ude i klubberne, som de enkelte spillere så lejer sig ind på. Det er eksempelvis tilfældet i Viborg Golfklub og Grenaa Golfklub. Endelig er der også kommet flere og flere rent kommercielle spillere på det danske simulatormarked, som ikke har en tilknytning til en golfklub.

Det er en god måde for golfbranchen som helhed at skabe et helårsprodukt

I forbindelse med, at DGU afholder det første DM i simulatorgolf denne vinter, har unionen forsøgt at få sig et overblik over, hvor mange simulatorgolf-faciliteter der findes rundt omkring i Danmark, og samler man alle aktører, både klubber og private og dem indimellem, så findes der cirka 50 steder rundt omkring i hele landet. Og flere er på vej.

- Vi er vilde med det i DGU, lyder den korte og skarpe analyse fra udviklingschefen, som ser masser af gode perspektiver i e-golfen.

- Det er en god måde for golfbranchen som helhed at skabe et helårsprodukt, og så synes vi jo også, der er en dejlig stor kobling mellem simulatoren og det spil, som vi holder rigtig meget af udenfor, hvor jeg måske synes, at de andre e-sportsprojekter, der findes i andre sportsgrene, i større grad foregår på en skærm eller en x-box, så er det her alligevel relativt tæt på den rigtige vare, så det gør det også alt andet lettere for os at sige, at det vil vi gerne ind og skubbe bagpå.

Og der er også en spirende interesse blandt de danske golfspillere. Knap 1200 valgte at deltage i en lille spørgeskemaundersøgelse, som vi her på Dansk Golf søsatte på Golf.dk i forbindelse med denne artikel, og ud af alle de mange besvarelser svarede 87 procent, at de allerede har prøvet at spille simulatorgolf. Og stillet overfor nogle forskellige udsagn svarede halvdelen af de adspurgte, at: ’Simulatorgolf er en fed måde at forlænge golfsæsonen på, når det er koldt og mørkt udenfor.’

Og det er også netop den potentielle forlængelse af golfsæsonen, som Fredericia Golfklub har skelet til, hvor der ifølge golfmanager Martin Libak er to hovedkategorier af brugere, som man lige nu skal forsøge at ramme.

- Den ene er, at man kan tage fire øl fra grænsen, som jeg plejer at sige, og så gå ind og se, hvad der sker med golfbolden i dag, og hvem der skal have håneretten, og den anden er ligesom de par stykker, vi så derovre lige før, der var i gang med at træne seriøst. Hvis man er en ambitiøs golfspiller, der gerne vil have noget feedback, så er simulatoren helt optimal.

Og på sigt arbejdes der også med at lave deciderede turneringer på simulator for klubbens medlemmer for at dyrke fællesskabet på tværs af alder og golfniveau. For at strække golfsæsonen, som jo i langt de fleste klubber mere eller mindre slutter ved indgangen til november og så første begynder igen til marts eller april, ud over hele året. Og Libak har da også hentet inspiration udenfor det klassiske golfklubmiljø til at arbejde med rammerne. I Egtved helt præcist.

  • DM i simulatorgolf er, som navnet antyder, en jagt på at finde Danmarksmesteren i simulatorgolf for damer og herrer. DM’erne bliver afviklet i slagspil uden handicap gennem en selvstændig kvalifikationsrunde med cut og to efterfølgende finalerunder. Den samlede score i de to finalerunder afgør, hvem der kåres til Danmarks dygtigste simulatorspiller i henholdsvis dame- og herrerækken.
  • SimulatorTour U25 er en turnering, hvor ungdommen skal prøve kræfter med tre forskellige niveauinddelte rækker. Der indgår to runder i hver række, hvor spilformatet er tilpasset den enkelte målgruppe. SimulatorTour for U25 er ligesom DM'erne en landsdækkende turnering, hvor vi finder Danmarks bedste ungdomsspiller i de respektive rækker.
  • Turneringerne er lige nu sat i bero på grund af coronarestriktioner.

- Hos Lars Vegas Golf, hvor de har fået en super sjov ide med at indrette sig på en tankstation. Og de gange hvor jeg var derude, havde de virkelig gang i dem, fortæller han.

Så Dansk Golf sætter kursen mod vest, og efter en halv times tid kan jeg trille ind på p-pladsen foran den lokale Circle K tankstation i Egtved. Lars Hansen tager imod og byder indenfor i de lokaler, som tidligere husede en bilhandel og nu altså huser et par Trackman-simulatorer, en lille puttegreen og et hyggeligt loungeområde. Og lad os bare få navnet af vejen med det samme.

- Det er lidt bonderøvsagtigt, erkender han, men:

- Det er noget, du husker, og hvis du kommer omkring det, så griner du også lige af det, og jeg har kun fået positiv respons på det.

Han driver, sammen med sin kone Anni, tankstationen ved siden af og en bed & breakfast i nærheden, og det var egentlig planen, at han ville lave en udendørs driving range i Egtved efter amerikansk forbillede. Det viste sig at være for dyrt og for besværligt, så i stedet investerede han for et års tid siden i en Trackman og åbnede for indendørs spil her i lokalerne i Egtved, som i dag drives sammen med en flok venner. Der kom 300 til åbent hus, og siden har det lille center haft en lind strøm af gæster og har netop udvidet med Trackman nummer to.

- Det er ren convenience, fortæller Lars Hansen, da jeg spørger ham om, hvorfor han tror simulatorgolf er i vækst.

- Folk kan presse golf ind på kortere tid, man får hakket nogle slag af og slipper for at lede efter boldene, så det går hurtigt.

En time koster 200 kr. Det halve, hvis man er medlem. Og endnu billigere, hvis man køber klippekort. Han mener selv, at han konkurrerer mere med biografer og bowlinghaller end med golfklubber. Hos ham skal det være hyggeligt, og der er mulighed for at købe mad og drikkevarer på tanken, mens man spiller. Til eksempel steg burgersalget fra tankstationen med 30 procent på den første Trackman, som han selv formulerer det, mens han fortsat viser faciliteterne frem.

- Det sociale aspekt betyder rigtig meget her, det SKAL simpelthen være hyggeligt, som det også fremgår af vores ordensregler, griner han, mens han peger mig i retning at et billede på infoskærmen, der viser ham side om side med Højgaard-brødrene, som også har fået øjnene op for det lille center i Egtved.

Eller det var vist mest deres far, som Lars kender privat, men ikke desto mindre har de været forbi at træne et par gange.

Ejeren er selv bidt af en gal golfbold gennem 30 år, og det er tydeligt, at han elsker at fortælle om sit projekt. 

Og derfor havde han heller ikke noget imod at give Martin Libak fra Fredericia gode råd med på vejen, da han af flere omgange kiggede forbi.

- Jeg var helt åben omkring mit koncept, han kunne og kan stadig bare ringe, jeg vil gerne hjælpe ham ud fra devisen, jo flere han får med, jo flere får jeg med, jeg ser et kæmpe potentiale i det her.

- Og lige præcis det koncept, vi har, er jo en smule anderledes, end det de har i klubberne, hvor der skal tages hensyn til træneren, elitespillerne og de forskellige klubber i klubben. 

Og så har Lars Hansen også med glæde noteret sig, at DGU vil afvikle det første danmarksmesterskab i simulatorgolf. Et mesterskab, som selvfølgelig også kan spilles hos Lars Vegas Golf i Egtved. Selv barsler han med et ’Lars Vegas Open’ med en præmiesum på 10.000 kr.

- Så skal folk nok komme ud af busken, som han formulerer det.

- Og generelt håber jeg på en masse samarbejde, både med enkelte klubber og med DGU, også på grund af hvor vi er, og det vejr vi lever med og den lange mørke vinter, det er jo skabt til simulatorgolf det her land.

Hos Dansk Golf Union anerkender man også fordelene ved de private aktører på markedet.

- Noget af det, der er fantastisk ved simulatorgolf, er fleksibiliteten, du kan dyrke det når som helst, hvor som helst og med hvem som helst, lyder det fra Jonas Meyer i DGU.

- Og det er klart, kan vi få et produktionsapparat op og stå, nogle simulatorer op og stå rundt omkring i landet, så kan det også give mulighed for, at der kommer flere ud og prøver den del og kunne blive glade for golf.

Og det er også nogle af de kvaliteter, som har skubbet på udviklingen i Fredericia. Her er det især den yngre målgruppe af golfspillere, man også gerne vil ramme med et nyt indendørs golfcenter, som har åbent fra kl. 6 om morgenen til kl. 22 om aftenen. Martin Libak er selv far til tre mindre børn og kender alt til de udfordringer, det kan give i forhold til eksempelvis at passe en fast torsdagsaftale om golf i herreklubben fra 14-22.

- Vi ser allerede en del yngre og selvstændige, som bruger vores center i ydertiderne, eksempelvis mødes nogle kl. 6 om morgenen og spiller et par timer, og så tager de ud og passer deres daglige arbejde, og jeg har da også selv været ude nogle aftener, med en god ven for at spille et par timer, efter ungerne var puttet i seng.

- Så får man lige stillet den værste golfsult, og konen er stadig nogenlunde glad derhjemme.

 

Søren Kjeldsen mener, at simulatorgolf har et stort potentiale.

 

Og også her i Fredericia, ser man frem til, at DGU udvikler på turneringsdelen i det virtuelle univers, så der kan arbejdes med at målrette turneringer til de forskellige medlemsgrupper. Også de unge.

- Golfklubber er generelt rigtig dårlige til at skabe fællesskaber for unge, som ikke er en del af elitetrupperne, så det skal vi forsøge at gøre noget ved, for det er tit en frafaldsårsag i golfsporten, og vi kunne godt tænke os at få nogle flere aktiviteter på tværs af de yngre mennesker, lyder det fra Libak.

Og så er det måske lige tid til at sætte et komma. For er du kommet så langt i denne artikel, så er det ikke mange kritikere af simulatorgolf, der har fundet vej til spalterne. Og det er heller ikke sikkert, at der findes mange direkte modstandere derude, men helt sikkert en stor del som for hvem golf indenfor aldrig bliver det store hit. For at vende tilbage til vores spørgeskemaundersøgelse på Golf.dk, hvor næsten 1200 golfspillere gav deres besyv med omkring dette emne, så var der her 31 procent af svarene, der på trods af fordelene ved at forlænge sæsonen indendørs stadig ’mangler motionselementet og den friske luft’. Og der er også mange, der peger på, at selv om teknologien i den seneste udgave af Trackman-softwaren er blevet virkelig god, så mangler der stadig noget på at gøre puttedelen realistisk i en simulator.

Og sådan skal det også være, lyder det fra DGU og Jonas Meyer, selv om han ikke har noget negativt at sige om de tendenser, vi ser lige nu i en lang række klubber.

- Der er folk, for hvem naturoplevelsen og gåturen er så central, at simulatorgolf aldrig bliver for dem, men der er også en stor gruppe, som får en stor glæde ud af simulatorgolfen, og der mener vi ikke, det er enten eller, det kan sagtens være et både og.

Hos Lars Hansen i Egtved er indehaveren af Lars Vegas Golf sikker på, at han er med til at trække helt nye bekendtskaber ind i sporten.

- Der er bare en barriere ved at starte bilen og køre ud i en golfklub, det er ligesom en større beslutning, men hos mig er det ligesom at gå i biografen, man kommer herned, og det er helt uforpligtende, lyder analysen.

- Og mange af dem vi oplever, de kommer igen, og så kan jeg jo se, at nogen af dem lige pludselig har fået deres eget udstyr, jamen så er de jo allerede i gang, nu er barrieren rykket ned, og de starter helt sikkert i en golfklub på et tidspunkt, så det er en indgang for specielt de unge.

I DGU er man også sikker på, at det her kun bliver større. 

- Ser vi ti år frem, vil det bare blive mere og mere tilgængeligt, fordi klubberne kan se en værdi i at have simulatorgolfen som en del af deres pakke, lyder det fra Jonas Meyer.

Men dog stadig kun som lillebror til spillet, som foregår under fri himmel.

- Vi ser det først og fremmest som et supplement til den golf, vi alle kender, men på sigt kan der måske også opstå nogle spilformer i en simulator, som kun fungerer der, ligesom der er fede ting, der fungerer udenfor og som måske ikke er så velegnet til en simulator, så vi føler, det går fint hånd i hånd.

Og vi slutter selvfølgelig, hvor vi startede. Hos Martin Libak på kontoret i Fredericia. Selv om de kun har været i gang med deres indendørs simulatoraktiviteter i en lille måneds tid, og jeg lidt undskyldende beklager, at mit spørgsmål om at vurdere succesraten måske er lidt omsonst så kort efter åbning, så er Libak hurtig på aftrækkeren:

- Overhovedet ikke, jeg har faktisk allerede overvejet, hvordan vi kan bygge det større, smiler han og tilføjer:

- Og måske udvide med andre aktiviteter, det giver i hvert fald blod på tanden med sådan en start.

Der er ikke blevet så stille her i november som der plejer at gøre, der er mere liv i huset

Det mener golfspillerne om simulatorgolf

Vi spurgte danske golfspillere om deres forhold til simulatorgolf gennem et spørgeskema på Golf.dk. I alt 1188 gav deres besyv med. Langt størstedelen af de adspurgte har allerede prøvet kræfter med indendørs golf, og generelt er der en stor opbakning til den spilform, som mange klubber i disse måneder og år forsøger at indfase som en del af pakken i en dansk golfklub.

Her er nogle af de svar, som I gav:

Har du prøvet at spille simulatorgolf?

Ja: 87 procent

Nej: 13 procent

Hvor mange gange?

0 gange: 13 procent

1 til 5 gange: 33 procent

6 til 20 gange: 27 procent

21 til 50 gange: 14 procent

Flere end 50 gange: 13 procent

Hvilket af følgende udsagn passer bedst på din holdning til simulatorgolf?

’Det bliver aldrig noget for mig. Golf skal spilles i det fri og ikke på en computer’: 8 procent

’Jeg skal måske prøve det en enkelt gang eller to, men jeg tror ikke, det er noget for mig’: 3 procent

’Simulatorgolf er sikkert et godt supplement til at spille golf udendørs, men jeg mangler stadig motionselementet og den friske luft’: 31 procent

’Simulatorgolf er en fed måde at forlænge golfsæsonen på, når det er er koldt og mørkt udenfor’: 50 procent

’Jeg synes, det er et rigtig fedt tiltag, og jeg kan se mig selv spille simulatorgolf året rundt’: 4 procent

Der var også 4 procent af deltagerne, der valgt at give en ’åben’ besvarelse på dette spørgsmål. Her er en samling af de udsagn, som kom: 

’Super til træning og måling af slag’

’Detaljerne omkring puttingen er for urealistiske’

’Et udmærket alternativ, puttedelen er dog et minus’

’Hyggeligt en lørdag, når det regner, sammen med vennerne og et par øl’

’Et godt alternativ ved dårligt vejr’

’Super fedt som vintertræning’

’Det er en sjov gimmick, men frisk luft er at foretrække’

’Golf skal spilles i det fri, og putting er totalt håbløst’

’Jeg ville ønske, jeg kunne spille simulatorgolf oftere. Det er ikke kun sjovt, men også en god måde at forbedre mit spil’

’Jeg synes det er sjovt, og jeg er med i en turnering HVER uge + spiller også næsten hver uge for sjov’

’Sjovt, men puttingen er for langt fra virkeligheden’

’Kan aldrig erstatte rigtig golf’

’Synes det er et fantastisk supplement, og så får jeg mere teknisk undervisning med hjælp fra Trackman’

’Hyggeligt når det er møgvejr’

’Da jeg spiller for hyggen og samværet, er det dejligt at kunne mødes på denne måde og hygge med golfen’

’Det er super, den fanger ikke min slice'

’Rigtig god træning for at holde svinget året rundt’

’Simulatorgolf er et computerspil for sjov og hygge og hverken et supplement eller at sammenligne med ’rigtig’ golf’

Er du medlem af en golfklub med simulatorgolf?

Ja: 40 procent

Nej: 60 procent

Hvis ikke ville du så støtte, at klubben etablerede simulatorgolf?

Ja: 68 procent

Nej: 13 procent

Ved ikke: 19 procent

 

Trackman i Vedbæk er førende på verdensplan indenfor golfradarer.

 

DM er kimen til meget mere

I vinteren 2020-21 kåres Danmarks bedste simulator-golfspillere når Dansk Golf Union finder Danmarksmesteren for damer, herrer og U25-spillere. Formen er en vaskeægte verdenspremiere, og tanken er, at mesterskabet skal være trædesten til at udvikle et meget mere omfattende turneringtilbud til simulatorgolf i Danmark.

- Jeg synes, det er et fantastisk initiativ, lyder der fra Danmarks mangeårige europatour-spiller Søren Kjeldsen, mens han står og betragter sønnen Emil slå et slag i Trackman-simulatoren i kælderen under Trackmans danske hovedkvarter i Vedbæk.

- Jeg kan kun se, det blive kæmpe stort, lyder det videre fra den 45-årige nordjyde med fire turneringssejre på højeste europæiske niveau under bæltet, når talen falder på simulatorgolf og især det seneste Danmarksmesterskab i DGU’s portefølje.

Han har taget sine to teenagesønner med i simulatoren til ære for et reporterhold fra TV 2 SPORT, som skal lave en historie om det nye DM i simulatorgolf, hvor hele familien Kjeldsen skal dyste mod hinanden og resten af Golfdanmark.

- Vi spiller med hinanden udenfor om sommeren, når far er hjemme, men at vi nu også kan gøre det om vinteren er super fedt, det er jo trods alt der, han mest er hjemme, så det er fedt, at vi nu kan få testet hinandens niveau og se, hvor vi er hver især, lyder det fra 17-årige Emil Kjeldsen, mens lillebror Mads på 13 år får lov at udrede det indbyrdes niveau blandt de tre medlemmer af familien Kjeldsen:

- Hvis jeg har en god dag, kan jeg godt komme tæt på Emil, men hvis han har god dag, så kan han komme tæt på far, så det kan gå alle veje, vil jeg sige, lyder vurderingen.

Og det bliver altså i et helt unikt format, at familien Kjeldsen i denne vinter krydser klinger.

- Det er en verdenspremiere, der er ikke andre lande, der har prøvet at gøre, som vi gør nu og i samme grad med Trackman, så vi håber og tror på, at det kan blive rigtig godt, lyder det fra Jonas Meyer, som er udviklingschef i Dansk Golf Union.

Jeg kan sagtens se for mig, at der opstår en hel indendørs golfverden, så du har indendørs turneringer på europatouren, på PGA Touren og alle mulige andre steder

Og optimismen er gengældt hos direktøren for den danske golfradar-virksomhed, som især under Corona-nedlukningen, i foråret sidste år, oplevede en helt uset interesse for at få installeret simulatorer rundt omkring i hele verden.

- Det går rigtig stærkt for øjeblikket, indendørs golf har så mange fordele lige i øjeblikket under denne sundhedskrise, og fordi kvaliteten og teknologien er blevet så god, så nu tager det altså fra, lyder det fra Klaus Eldrup-Jørgensen.

Og i golfunionen ser man et kæmpe potentiale i den forholds nye turneringsform.

- Nu afprøver vi det her med Trackman og får nogle værdifulde erfaringer med, hvordan man afvikler sådan noget, og så er det klart planen, at det skal rulles ud i alle de store målgrupper i dansk golf, så vi kan tilbyde noget på alle hylder, som vi også kan udenfor, så jeg ser store potentialer i det fra både indendørs danmarksturneringer, til handicapturneringer, til herreklubber, dameklubber, seniorklubber og få lavet fede muligheder for alle målgrupper, lyder det fra Jonas Meyer.

Det var også Trackman, der lagde teknologi til, da europatouren under sidste forårs nedlukning i Europa arrangerede fem indendørs turneringer gennem maj og juni måned, hvor en række Europa Tour-stjerner med Martin Kaymer, Lee Westwood og Bernd Wiesberger i spidsen dystede mod hinanden i ’BMW Indoor Invitational’.

- Jeg kan sagtens se for mig, at der opstår en hel indendørs golfverden, så du har indendørs turneringer på europatouren, på PGA Touren og alle mulige andre steder, og set med danske briller tror jeg, der kommer divisionsgolf indendørs og en masse andre indendørs turneringer, lyder det fra Klaus Eldrup-Jørgensen.

Og hos familien Kjeldsen er man helt klar på, i første omgang, udfordringen, der hedder DM. Opvarmningsmatchen til ære for TV2 SPORT sluttede i øvrigt med sejr til farmand Søren.

- Det er yderst skuffende, hver gang det sker, men vi har jo efterhånden lært at tackle det. Jeg har 17 års erfaring, og Mads har 13 års erfaring, lyder det grinende fra Emil Kjeldsen.

Og Søren Kjeldsen kan nok ikke løbe fra et lavt odds som vinder af det første DM i simulatorgolf for herrer.

- Det er jo ikke mig, der skal udnævne mig til favorit, men hvis jeg spiller godt, så har jeg forhåbentlig en lille chance, lyder det med et glimt i øjet.

- Men jeg er også sikker på, at der er mange rigtig gode spillere, der melder sig til, og så er det jo også noget med, at dem, der har spillet meget i simulator, har en fordel, for der er selvfølgelig små nuancer, som jeg også skal vende mig til, men jeg glæder mig til udfordringen under alle omstændigheder.

 

Klaus Eldrup-Jørgensen forudser, at vi vil se store, internationale turneringer i simulatorgolf.

 

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk