Baner ved de danske kyster | Golf.dk

10 danske vandkantsbaner

Få lande på Danmarks størrelse har lige så meget kystlinie som os. Her er ti baner med golfhuller tæt på havet.

 

 

Stensballegaard

Man kan ikke spille banen ved Horsens uden at have blikket rettet mod Horsens Fjord det halve af tiden. Men faktisk er det kun et enkelt af Stensballegaard Golfs 27 huller, der ligger helt ned til vandet. Brakør-sløjfens 5. hul er et skønt par 3-hul med en uimodståelig baggrund.

Samsø

Hul 16 på Samsøs lidt mere end 25 år gamle bane har Kattegat langs hele sin 415 meter lange venstre side (fra backtee). Det gjorde hullet til et af Danmarks 18 bedste i vores afstemning i 2017. Min personlige favorit er dog hul 8, et par 3-hul, hvor man slår direkte mod oceanet.

Holbæk

Hvilke huller i Holbæk Golfklub ligger ned til vandet? Tja, det er måske nemmere at opremse dem, der ikke gør. Det kan godt være, at de døjer med våde fairways dele af året, og at man som spiller har ringe beskyttelse fra blæsten. Men de huller, der ligger på Kirsebærholmen i Isefjorden er en lise for sjælen.

Sct. Knuds

Golfbanen ved Nyborg er muligvis den i hele Danmark, som flest mennesker har set. Man kan jo ikke køre fra Fyn til Sjælland uden at lægge mærke til golfbanen lige ved Storebæltsbroen. Fra vandet kan den dog også ses. Eksempelvis ligger hele hul 16 lige ud til Storebælt.

Korsør

Ok, der var måske en snert af overdrivelse, da Korsør Golf Klub i diverse medier blev præsenteret som “Danmarks nye Pebble Beach”. Men med den renovering af banen, som Philip Spogard har stået for, drager klubben fuld nytte af sin beliggenhed ned til Korsør Nor.

Morsø

Apropos Pebble Beach, så var det lige præcis den samme sammenligning, Dansk Golfs skribent hev frem fra posen, da vi besøgte Mortsø Golfklubs stadig relativt nye bane i 2016. Banens 8. hul ligger lige op ad Limfjorden.

Ærø

I Danmark elsker vi vores øer. Golfspillere er ingen undtagelse. Man kan måske godt mene, at banerne på Læsø, Fanø og Samsø er mere kendte i Golfdanmark, men Ærø er og bliver en af Danmarks mest fascinerende øer. Og golfbanen ligger på øens nordlige spids med det Det Sydfynske Øhav på tre sider.

Sejerø

Og mens vi er ved øer, så har Sejerø en helt særlig historie. Den lokale klubs bane blev nemlig lukket. I 2017 åbnede klubben så sine ni nye huller. Alt er drevet af frivillige på øen med 350 fastboende mennesker, og banen har udsigt på første parket til sejlrenden mellem Kattegat og Storebælt.

Lillebælt

Bynær og havnær. Når man spiller Lillebælt Golfs hul 17, så ved man godt, hvorfor klubben er opkaldt efter vandet i stedet for byen Middelfart, som banen ligger lige op ad. Der skal ikke nogen overdreven stor hook fra teestedet på dette par-5 hul, før man er i vandet, der ganske vist tæller som out-of-bounds.

Struer

Struer Golfklub er en af dem, der bruger vendingen “måske Danmarks smukkeste golfbane” om sig selv. Adskillige danske baner anvender lignende formuleringer (opdager man, når man researcher til en artikel som denne), men Struer har høje udsigtspunkter og flere huller tæt på Limfjorden.