Banebesøg Dronninglund | Golf.dk

Kongegolf i Dronninglund

Den nordjyske klub er en af landets yngste, men man har på få år fået skabt en velplejet, interessant og naturskøn bane.

 

TEKST:

Peter Bugge

FOTO:

René Schütze

Vi tager afkørslen mod Hjallerup. Ikke for at handle heste eller muntre os i en billig kopi af hedengangne Dahlgårds Tivoli, men for at besøge en af Danmarks nyeste golfklubber, Dronninglund, der ligger blot syv kilometer fra den legendariske markedsplads.

 

Og her har man tilsyneladende også gjort en god handel, da banen blev bygget. For selvom den er ung, adskiller den sig fra mange andre nye baner ved at være ganske interessant. Her er ikke tale om 18 flag, der er blevet tilfældigt placeret i en mark, som så med tiden kan vokse sig til en pæn golfbane - det er den allerede.

 

Banen blev indviet i 2008 og havde dengang klubnummer 175. Det er siden blevet ændret til 197, da golfklubben havde flere udgifter end indtægter og derfor gik konkurs i 2013. Siden er den blevet reetableret, og i dag drives den som en fornuftig forretning. Og medlemmerne strømmer til, på et år er man gået fra 671 til 750.


 

Ved første øjekast gør Dronninglund ikke meget væsen ud af sig, men det ændrer sig allerede midt på 1. hul, hvor vi bevæger os ind i skoven. Det er et af banens smukkeste huller, som dog også hører til i den svære ende. 

De næste par huller er også placeret i skoven, men efter sjette hul ændrer banen fuldstændig karakter. Nu er det ikke længere træer og kuperede fairways, vi kæmper imod, men en del søer og velplacerede, dybe bunkers. Dem er der for øvrigt netop besluttet at gøre noget ved, så de ikke længere er så stejle, men får en bredere bund med mere sand.

I 2017 omlagde man nogle huller, fjernede nogle bunkers og fik drænet meget af banen, og ud over det kommende arbejde med bunkers, er der ikke planlagt store, nye arbejder i den kommende tid.

Og det er der absolut heller ingen grund til. Da vi besøger banen, er den i rigtig fin stand. Her er ikke spor af sidste års tørke, der stadig martrer mange af landets andre baner. Fairways er brede og velplejede, og greens er store, hurtige og visse steder meget ondulerede. Sine steder er banen også ret kuperet og stiller store krav til min ringe kondi. Det gælder ikke mindst den lange gåtur mellem 4. og 5. hul.

De ømme ben er dog glemt, når man spadserer ned af 18. hul, et rigtig flot afslutningshul, der på sin vis indrammer hele banen: Man tee’er af i skoven og slutter i det åbne ved det store, hyggelige klubhus.

Derfor skal du spille den

Dronninglund Golfklub er godt nok ganske ung, men der er rigeligt med udfordringer til spillere på alle niveauer

  • Birdie

En spændende og afvekslende bane i naturskønne omgivelser.

  • Bogey

En del blinde slag kan gøre det svært at komme fornuftigt rundt for en førstegangs-besøgende.

I Dronninglund er fællesskabet og samværet i fokus. Her er højt til loftet, og man hænger sig ikke i ting som dresscode - bare gæsterne bruger deres sunde fornuft.

Samtidig har ambitionen været at fremavle egne talenter - med et handicap på den gode side af 0. Det mål er allerede opfyldt. For godt nok har Dronninglund ingen decideret eliteafdeling, men har i stedet etableret en såkaldt “sportstrup” for alle, der har lyst til at dyrke golf som en seriøs idræt - og med et handicap på max 18. Det er et fokuseret træningsfællesskab, der kører over 12 måneder. Og klubbens pro, Casper Bruun, så egentlig gerne, at man etablerede et miljø uden alkohol, men det er han ikke nået i mål med endnu… Til gengæld forventer han, at man dedikeret møder regelmæssigt op til de ugentlige træninger, samt afser fem weekender om året. Er man ikke under udvikling, er man under afvikling…

Sportstruppen er blevet en succes med 50-60 medlemmer - og kan også aflæses i det faktum, at Dronninglund som en forholdsvis lille klub stiller med intet mindre seks hold i Danmarksturneringen. 

En del af sportstruppens medlemmer er juniorer. Klubben har nemlig også formået at knække juniorkoden og tiltrække en række nye, unge medlemmer takket været en nytænkende og strategisk satsning på den enkelte unge. Og igen med det sociale samvær i højsædet. 


 

Dronninglund er ikke blandt de sværeste baner, undertegnede har spillet. Holder man tungen lige i munden – ikke mindst på skovhullerne - er det muligt at komme rundt i en fornuftig score. Til gengæld er den blandt de mest varierede og naturskønne nye baner.

Og nå ja, selv om vi ikke helt er i Hjallerup, så er det faktisk muligt at gøre en ret god handel i Dronninglund Golfklub. En dansk bøf med spejlæg og en halv liter øl koster mig den beskedne sum af 85 kroner. I alt.

Dronninglund Golfklub

Arkitekt: Flemming Andreasen

Type: Skov- og parkbane

Greenfee: 350/400 kr. (Hverdage/weekend)