10 gakkede golfopfindelser | Golf.dk

10 gakkede golfopfindelser

Golfspillere vil gå meget langt - grænsende til det desperate - for at opnå bedre resultater på banen. Af samme grund er der i tidens løb blevet sendt utallige golfprodukter på markedet, som lover dig guld, grønne skove og et lavere handicap. For ikke at glemme alle de underlige golf-gadgets, som absolut intet større formål tjener. Her får du 10 af de mest gakkede (eller geniale) opfindelser i golfens verden.

TEKST:

Henrik Søe

FOTO:

PR

 

1. En pissegod opfindelse

“Slip for de pinlige øjeblikke, når du går i skoven”. Sådan lyder et af salgsargumenterne for “Uroclub”, der dukkede op på markedet omkring 2010. Spørgsmålet er dog, om ikke du tiltrækker mere akavet opmærksomhed, når du stiller dig op midt på fairway og lader vandet ned i denne falske kølle under dække af et lille håndklæde. Døm selv:  

  

2. Big Daddy 

Hvis du ikke kan slå til bolden, kan du altid slå græsset - og måske få andre til at slå en lille latter op. Det må have været udgangspunktet for denne mærkværdige opfindelse, som under navnet “Big Daddy Driver” dukkede op på nettet i 2007. Den blev markedsført som en sjov gaveidé til golfspilleren, der hellere vil spille golf end passe haven. 

 

 

3. Verdens dårligste idé? 

Ideen om at udskifte de 14 køller med en kombi-løsning er langt fra ny - og ikke nødvendigvis helt dum. Men denne opfindelse, der bedst kan beskrives som en stor grøn og meget grim slangebøsse, tager muligvis prisen som det mest idiotiske påfund nogensinde.  Manden bag “The Drutter”, Dino Kapadia, forsøgte i 2013 at få opbakning til sit projekt via crowdfunding og han nåede faktisk sit mål på 2.000 dollar. Se videoen og prøv at forstå hvorfor nogen kunne mene, at det var en god idé:

Se hvordan the drutter bruges her

 

4. En kanon idé?

Selve svinget er som bekendt en væsentlig del af golfsporten. Så hvorfor i alverden opfinde en kølle, som ikke skal svinges? Umiddelbart lyder det som en tåbelig idé, men der er faktisk en bagtanke bag denne krydsning af en golfkølle og et gevær. Køllen er nemlig konstrueret som en hjælp til golfspillere, som på grund af fysiske handicaps ikke længere er i stand til at spille golf på normal vis. Køllen bruger løse patroner og kan indstilles til fyre bolden mellem 45 og 205 meter ud over stepperne. Den koster cirka 6.000 kroner. 

 

 


 

5. Charme, selvtillid og “lækkert” hår

Golf spilles i overvejende grad af mænd over de 50. Og de fleste i denne kategori kan skrive under på, at man sjældent får mere hår på hovedet med alderen. Er du typen, der mener at selvtilliden på golfbanen sidder i håret, kan du derfor overveje at investere i en visor med indbygget hårpragt. Den specifikke model ville dog formentlig passe bedre til en skaldet puddelhund - eller måske Darren Clarke, hvis han mister håret. 

 

 

6. #Teetoo

Der er sikkert nogle mænd, der stadig synes det er sjovt at tee’e bolden op på en anordning, der er udformet som en nøgen kvinde. Men det er formentlig de samme mænd, som stadig lever i 90’erne. De nøgne kvinder kan også bruges til at reparere nedslagsmærker, men det gør ligesom ikke sagen ret meget bedre. 

 

7. Ah, de gode gamle dage  

Golfspillere, som har været med siden 80’erne, vil sikkert få et nostalgisk lys i øjnene, når de ser en Kinbag. Den svenske opfindelse, som blev lanceret i 1980, udmærkede sig ved at være en golfvogn, bag og rejsecover i et og samme produkt. I dag kunne den sikkert også slæbes med i supermarkedet uden at vække yderligere opsigt. 

8. Bubba’s Hover

Hvis nogen skulle komme i tanke om at lave en modificeret udgave af en golfbil, som både kan begå sig på græs og i vandhazarder, måtte det være Bubba Watson. Den flamboyante amerikanske tour-spiller gik i 2013 sammen med sin sponsor Oakley og et “hovercraft”-firma med 50 års erfaring om at udvikle en prototype, som skabte en del opmærksomhed. Den dobbelte Masters-vinder måtte flere gange slå fast, at der ikke var tale om en joke. Det var skam “The real Deal”. 

Hvem skal købe den: Golfspilleren, der har alt. (Inklusive for mange penge).
 

Se Bubbas hower i aktion her

 

 

9. The Big Beertha

Nej, det er ikke en stavefejl. Der skal være et ekstra “e” i Bertha. Ideen om at udvikle en ølbong i form som en driver startede på crowdfunding-siden “Kickstarter” - og folkene bag har allerede fået 50.000 dollar ind - langt over målet på de 15.000. Produktet markedsføres som en “ølbong for gentlemen” - og ordentlige damer, forstås. 

Se mere her

 

 

10. Hammer-time!

“Hammer-X”-driveren dukkede op i 90’erne og tager næppe prisen som det mest gakkede i golfhistorien. Det gør til gengæld reklamevideoen, hvor køllens opfinder Jack Hamm, som angiveligt er tidligere verdensrekordholder i Long Driving, forsøger at sælge “vidunderet” på sin helt egen og meget højtråbende facon. Hvis du ikke har set videoen før, så gør det nu. BOOM! 

 

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk