Sponsoreret indhold - Afsted på golfferie i den nye bil – få styr på dine forsikringer | Golf.dk

Sponsoreret indhold - Afsted på golfferie i den nye bil – få styr på dine forsikringer

27/06 - 2019 | Thomas Aaris Liltorp

Har du planer om, at du skal køre på golfferie denne sommer alene, med familien eller vennerne?

Uanset hvad det bliver, er der nogle forsikringer, du skal have styr på, hvis det ikke allerede tilfældet. Dette gælder specielt, hvis du skal afsted i en helt ny bil, fordi der er nemlig lige nogle forsikringer, du skal have, samt andre du kan overveje kraftigt. Det lyder ikke vildt sjovt, men det er vigtigt, at du får styr på det, så du er helgarderet mod eksempelvis ulykker. Her i artiklen går vi i dybden med, hvad du skal være opmærksom på, så du kan komme afsted med bilen mod den perfekte golfdestination. 

 

Den lovpligtige ansvarsforsikring

Et motorkøretøj er objektivt ansvarlig for eventuelle skader, hvilket betyder, at det har ansvaret for hele ulykken. Kort sagt betyder det, at du skal have en ansvarsforsikring, og det er den, der dækker de skader, du som bilist forvolder på ting eller andre personer. Denne er lovpligtig, og du kan derfor ikke slippe for at tegne den.

 

Kaskoforsikring er et valgfrit, men klogt valg.

Ansvarsforsikringen har ingen betydning for de skader, som sker på din egen bil. Derfor er det en rigtig god ide, hvis du får dig en kaskoforsikring, der kan dække skader på din bil. Dog skal du altid vurdere, om bilen er værd at forsikre.
Men er den ny eller værdifuld, er det dumt ikke at gøre. Vi kan ikke vide, om der sker en ulykke med bilen i morgen, så derfor vil det altid anbefales, at du tegner denne.

I banken vil det dog typisk være et krav, at du tegner kaskoforsikringen, hvilket også er tilfældet andre steder. Vælger du en kaskoforsikring, er det vigtigt, at du undersøger, hvad den faktisk dækker i tilfælde af, at bilen tager skade – det er nemlig ikke altid det samme. 

 

Førerulykke 

Kører du alene i grøften, er du som person hverken dækket af kasko – eller ansvarsforsikringen. Denne forsikring er derfor altid en god ide at tegne, og det gælder uanset, om du har en ny eller ældre bil. Selvfølgelig skal du lige tjekke, om der er nogle overlap med den almindelige ulykkesforsikring, inden du tegner denne.  Det kan være lidt svært at finde hoved og hale i alle dine forsikringsmuligheder til bilen, men her har du et overblik og nogle af de vigtigste. Vil du dog vide mere, kan du læse om bilforsikring hos NEXT.dk. Her vil du hurtigt og simpelt få overblik over dine muligheder, samt hvad der giver mening for dig, når du skal forsikre din nye eller gamle bil, hvorfor det er et oplagt sted at kigge forbi. 

Når du først har været forbi siden, vil det hurtigt være klart for dig, om du er dækket, som du skal samt ønsker, inden du køre afsted på golfferie i den nye bil. 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer