Slutseddel - hvad er det? | Golf.dk

Slutseddel - hvad er det?

21/03 - 2019 | Thomas Aaris Liltorp

Din sikkerhed

Slutsedlen er din sikkerhed og tryghed i forbindelse med et brugtbilskøb. Her er køber og sælger blevet enige om de vigtigste vilkår. Så undgår du at skulle argumentere ord mod ord. Når en slutseddel skal udformes, er der nogle ting, den som minimum skal indeholde. Der skal være uddybende informationer om bilens motor, bilens eventuelle skader, defekter eller mangler, stelnummer og indregistreringsnummer, seneste synsdato, restgæld, kilometertal og meget meget mere. Du kan se hele listen på Tjekbil.dk. Hent slutseddel ved at klikke på linket. Slutsedlen er til handel mellem private og er lavet, så den er let og enkel at udfylde for både køber og sælger. Med en slutseddel er du sikker på, at I får det hele med og er enige om de væsentligste forhold ved bilkøbet.

 

Hvorfor slutseddel?

Måske spørger du dig selv, om du overhovedet har brug for at udarbejde en slutseddel. Du føler dig overbevist om, at de skrækhistorier man ofte hører om videresalg af stjålne biler og fusk med kilometertælleren ikke kommer til at ramme dig. Desværre modtager Bilorganisationerne i Danmark hvert år tusindvis af klager fra danskere, som føler sig snydt i forbindelse med et bilkøb eller -salg. Med en god slutseddel kan du undgå at blive snydt!

 

Det kan derfor godt betale sig, at lægge lidt ekstra energi og kræfter i slutsedlen. Ud over at udarbejde en god slutseddel, er der også andre ting du kan gøre, for at undgå at blive snydt. Du skal sørge for at tjekke bilens oplysninger i registre. Det kan du for eksempel gøre på Tjekbil.dk. Det er også en god idé, at få bilen tjekket ved en brugtvognstest. Når testen er klaret, får du information om bilens generelle tilstand. Hvis der er fejl og mangler bliver du informeret om dette. Hvis du er tilfreds med bilens tilstand, kan du kaste dig ud i en bilhandel. Hvis bilen har små fejl og mangler, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal lade være med at købe bilen. Du skal bare være opmærksom på, at fejl og skader kan betyde, at du må til værksted når du har købt bilen. Det giver ekstra omkostninger. Før du skriver under på handlen, kan du også med fordel tjekke for kreative formuleringer. “Købt som beset” eller “Sælges uden reklamationsret” er pejlemærker om, at der er noget galt. Sælgeren kan prøve at undslippe sine forpligtelser. Så skal du kræve en ny slutseddel! Har du andre spørgsmål til slutseddel? Så gå ind på Tjekbil.dk og læs alt om slutseddel, og hvad du skal være opmærksom på, i forbindelse med en brugtbilshandel.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer