Sådan tjener amatørspillere penge på golf | Golf.dk

Sådan tjener amatørspillere penge på golf

18/09 - 2018 | Thomas Aaris Liltorp

Der er masser af penge i golf. Professionelle golfspillere tjener en yderst fornuftig løn, og er ofte blandt de bedst betalte sportsudøvere i verden. Det kommer nok ikke som en overraskelse, at det er Tiger Woods som topper listen. Hele 111 millioner amerikanske dollars har Tigeren tjent gennem sin golfkarriere.

Danmarks hidtil bedste golfspiller Thomas Bjørn har helt sikkert også tjent en god skilling igennem sin karriere. Thomas Bjørn var da karrieren toppede helt oppe på en 10. plads på verdensranglisten. Hans samlede fortjeneste er ikke kendt for offentligheden, men det er uden tvivl adskillige millioner.  

Også de mere ukendte golfspillere hiver en fornuftig løn hjem. Selv en midterplacering i en halvstor turnering kan give en rigtig god gevinst. Men hvad med alle os andre, som bare elsker at se golf og har en rimelig viden om sporten? Heldigvis har vi også gode muligheder for at tjene penge på vores passion. Her taler jeg selvfølgelig om sportsvæddemål.

Sportsvæddemål handler om at spille på udfaldet af en sportsbegivenhed (i vores tilfælde en golf turnering). Det er lidt som at gå på online casino og spille på rouletten - forskellen er blot, at vi med vores viden og erfaring inden for golf kan give os selv væsentligt bedre chancer for gevinst.

Når vi kigger på turneringens mulige vindere, kommer der en række navne frem. Øverst på listen står Justin Rose, og ud for hans navn står cifrene 8.00. Hvad betyder det så? Det betyder i al sin enkelthed at hvis du spiller på Justin Rose som vinder af Tour Championship, så får du 8 gange din indsats tilbage hvis Justin vinder. Derefter finder man Dustin Johnson til odds 9.00 og Rory McIlroy til odds 10.00.

Det er værd at huske på, at oddsene ikke kun afspejler bookmakerens tillid til den specifikke golfspillers vinderchancer, men også hvor populært væddemålet er hos os spillere. Hvis rigtig mange spillere går ind og satser på Justin Rose til at vinde turneringen til odds 8.00, så vil oddset hurtigt falde til 7.00 eller 6.00. Og modsat, hvis der ikke rigtig er interesse i at spille på Rory McIlroy til odds 10.00, så hæver bookmakeren oddset til 11.00 eller 12.00 for at øge interessen hos os spillere.

Man kan selvfølgelig også foretage andre væddemål end bare turneringens vinder. Der findes nemlig også en del væddemål som omhandler forskellige udfald og omstændigheder, der kunne finde sted under turneringen. Det kunne eksempelvis være “hvem bliver bedste svensker?” eller “hvem bliver bedste europæiske wildcard” under Ryder Cup. Man kan også spille på en specifik golfspillers pointtal efter første runde. Eksempel: Bubba Watsons pointtal bliver over eller under 70.5 efter første runde? Der er uendelige muligheder.

Findes der en strategi som kan give hurtige og sikre penge når man spiller på golf? Svaret er som altid nej. Men man kan gøre rigtig meget for at forbedre sine chancer. Der er en grund til at de bygger højhuse i Las Vegas, og det er fordi bookmakerne tjener rigtig mange penge på folk som placerer uigennemtænkte væddemål.

Hvis du vil vinde penge på dette marked, kræver det at du bruger din viden om golf til at træffe de rigtige valg. Selv hvis du har en enorm viden om golf, kan det ikke undgås at du også taber nogle gange. Dog er der nogle grundregler der bygger på erfaring, som du bør rette dig efter:

  • Siden Tiger Woods-æraen er det sjældent favoritten som vinder i større turneringer.
  • Det er yderst sjældent at en spiller med over odds 100.00 som ender med at løfte trofæet. Jimmy Walker blev vurderet til odds 125.00 og endte med at vinde PGA Championship i 2016, men det var helt klart en undtagelse.

  • Undgå kombinationsspil. Et kombinationsspil handler om at sammensætte flere væddemål for at forhøje den potentielle gevinst (eksempel: Dustin Johnson vinder Tour Championship OG Jason Day bliver bedste australier) Om end det er vældigt morsomt at lave den slags spil, forringer det dine vinderchancer betydeligt.

  • Opsøg væddemål med god værdi. Favoritterne til under odds 20.00 giver ikke meget værdi for pengene. Find potentielle favoritter til mellem odds 30.00 og 40.00. Her får du mest værdi for pengene. Find eventuelt den bedste bookmaker til formålet ved at benytte en sammenligningstjeneste som Oddsbonusser.com

  • Sats på veteranerne frem for de unge lovende stjerner. Der findes rigtig mange dygtige unge golfspillere, men statistisk er det alder og erfarenhed som tæller ved de store turneringer.

  • Spred dine indsatser. I stedet for at spille hele din indsats på en enkelt spiller, bør du fordele din indsats ud over 4-6 favoritter.

  • Sidst men ikke mindst: Kend dine grænser. Ludomani er en alvorlig afhængighed som kan have store finansielle og personlige konsekvenser. Afsæt et beløb som du kan tåle at tabe, og hold dig inden for den ramme. Det bør altid være din passion for golf som får dig til at spille - ikke ludomani.

Held og lykke!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer