Hvorfor spiller vi golf? | Golf.dk

Hvorfor spiller vi golf?

24/09 - 2018 | Thomas Aaris Liltorp

Det er en sport der kræver koncentration, fokus, et yderst udviklet boldøje og masser af øvelse hele livet igennem. Golfbanen er stedet hvor magien finder sted – gennem en rute fyldt med huller, teer, fairways og forskellige udfordringer, kaster golfentusiasterne sig ud i sporten. Det er på denne bane at kampen mod elementerne og de forskellige modstandere udspiller sig. På en grå sommermorgen med milde vinde og en brise det bider igennem den tynde sommerjakke, vandrer de glade golfspillere over de grønne baner med kølle og gåpåmod, for at spille deres 18 huller med vennerne. Der er tusinde ting disse gæve folk kunne lave på en sådan trist sommerdag, men hvad enten de blot spiller golf i ny og næ med vennerne, eller ofte tager turen til den nærmest golfbane, tilbringer de deres dyrebare fritid stunder på golfbanen - men hvorfor?

 

Slip stress og søg samvær

Golf er på ingen måde den eneste hobby i verden der byder udøverne på en følelse af ro (medmindre man er hardcore konkurrencemenneske) men få hobbyer eller sportstyper tilbyder samme mulighed for refleksion og stilhed. En golfbane er et smukt og stille sted, hvor roen udelukkende brydes af signal råb og stille snak med andre spillere. Stilheden og freden der findes i spillet, er en oplagt mulighed for at slippe hverdagens stress og jag. Hvad enten du tager på afslappende golfophold når det er ferietid, eller maser et par timers golf ind i dit travle skema et par gange i måneden, lader spillet alle bekymringer forsvinde. Det er dog ikke kun fred man finder i golfspillet, men også samvær. Utallige tidløse venskaber er støbt i golfens hede. I golf finder man et kammeratskab og et socialt miljø der ikke findes mange andre steder – derfor er spillet en fantastisk mulighed for at knytte nære bånd med venner, familie, kollegaer eller golf-rivaler.

 

God motion, god konkurrence

Når det gælder motion, er golf det perfekte spil –det er skånsomt for dine led og så sjovt, at du ikke har noget imod at få motionen gennem spillet, særligt hvis du dropper alle andre former for transport og burger apostlenes heste til at komme omkring på banen. Når man udøver en sport man holder af, føles det ikke som egentlig motion. Derfor er golf godt for både hjerte, krop og sjæl. Men det er ikke kun motionen og formen der holder folk fanget i sporten: For konkurrencemennesker og ildsjæle, byder golf på en mulighed for at vise sine styrker og knuse modstanderne på høfligste vis. Golf byder på en unik udfordring hver eneste gang du spiller. Du er nødsaget til konstant at udvikle dig selv og dit spil, og kæmpe for at opnå bedre resultater- Samtidigt kan dine venner eller medspiller presse dig til at give dit ypperste i kampen sejren.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer