Hold dig i form til golf-sæsonen starter op igen | Golf.dk

Hold dig i form til golf-sæsonen starter op igen

06/03 - 2020 |

Koncentration og konditon er kædet sammen 

Hvis du er i god form, har du nemmere ved at holde mentalt fokus på en opgave, end hvis du har en ringe kondition. En sund krop giver en sundere hjerne og det er der mange eksempler der beviser. Selv om det kan virke nærliggende, at en god omgang hjernegymnastik må være ensbetydende med at være mester i krydsord eller sudoku, så er det faktisk den fysiske af slagsen, som kan optimere din hjerne. Konditionstræning fremmer nemlig både hukommelsen, kreativiteten og modstandsdygtigheden mod stress. Konditionstræning styrker hjernen genrelt, inklusiv de kognitive funktioner som opmærksomhed, tænkeevne, indlæring, hukommelse og opgaveløsning. God hvilepuls kommer af en god kondition, som fører til en god koncentrationsevne i pressede situationer. Det er derfor vigtigt at holde sig i form på sidelinjen, som et subliment til golftræningen. 

 

En romaskine sikrer konditionen og armkræfterne 

Det kan godt betale sig at tage skridtet videre fra kun at tage løbeturen. Vil du for alvor holde din krop ved lige, så du er klar på græsset så snart golfsæsonen starter, er det også en god idé at træne på en måde, der styrker armene. Her er en romaskine et oplagt bud, da du hermed både træner kondition samt blandt andet arm- og rygmuskler – og mange af de samme muskler, som du har i brug i forbindelse med golfslag. Endvidere træner du med en romaskine på en forholdsvis skånsom måde, som kan forhindre træningsskader. Af blandt andet disse grunde er romaskiner populære i hjemmene, og der findes et hav af dem. Sport og træning kan gøre de helt store forskel for ens præstation ved sæsonopstart. 

 

Hold øje med din forbrænding  

Det kan være svært som golfspiller, at holde øje med ens forbranding på golfbanen. For selvom det kan være svært at forstå, at man rent faktisk forbrænder noget, så er kroppens intense tilstand og de lange gåture på banen ret effektive. Der findes meget forskelligt udstyr, som kan måle kroppen og diverse aktiviteter på banene. Aktivitetsmålere er idielle under golfing, da man bruger mange aktive timer ude på plænen, hvilket kan være svært at måle kropseffekten af. Der findes også kombineret golfur og aktivitetsmåler til hverdagen med indbygget pulsmåler. Golfure kan indeholde mere end 40.000 golfbaner verden over, det registrer automatisk slag. holder scorekort og ved altid hvor langt der er til hullet. Så det er ikke kun træning der kan være med til at optimere ens præstation, det er i lige så høj grad det udstyr man har, der kan hjælpe på det. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk