Har du problemer med at se optimalt, når du spiller golf? | Golf.dk

Har du problemer med at se optimalt, når du spiller golf?

21/06 - 2018 | Henriette Krøyer

Når du skal på golfbanen er det afgørende, at dit syn er skarpt. Ser du ikke optimalt, kan det både have betydning for din præstation og krop, da vi hurtigt kommer til at kompensere for manglende syn på uhensigtsmæssige måder.
 

Få et skarpt syn på golfbanen med golfbriller

Golf er en fantastisk sportsgren, fordi du er omgivet af natur og frisk luft, men at følge en lille golfbold i forskellige vind- og vejrforhold udfordrer dit syn. Golfbanen byder på flere udfordringer, som en almindelig brille eller solbrille ikke kan løse. Men hvilken brille har du så brug for? En typisk udfordring på golfbanen er sollys, der blænder og gør det svært at følge bolden. Almindelige solbriller gør omgivelserne mørkere, og det har du ikke brug for. Du har i stedet brug for en brille, der øger kontrasten, så du tydeligere danne dig et overblik over greenen samtidig med, at du undgår at blive blændet af en skarp sol. Du har brug for en golfbrille.

 

Golfbriller: øget kontrast, bedre fokusering og individuel tilpasning

Golfbrillen er specialudviklet til at optimere dit syn, når du spiller golf. Med en svag toning og en speciel antirefleksbehandling, opnår du en større kontrast, der gør dig i stand til lettere at bedømme afstanden til bolden og danne dig et overblik over greenen.

 

Amatørgolfspilleren Niels Christian, har afprøvet en golfbrille fra Smarteyes, og udtaler:

- Golfbrillen er den bedste brille til golf, jeg nogensinde har haft. Kontrasterne er skarpere, jeg kan potte med dem uden at få problemer med nakken. Derudover kan jeg læse scorekortet klart og tydeligt, se op til 325 meter og stadig følge golfkuglen. Det er længere end jeg har været vant til med min almindelige brille med glidende overgang, og det er alletiders.
 

Som Niels Christian beskriver, giver golfbrillen giver dig en bedre fokusering, som gør dig i stand til ubesværet at skifte mellem de forskellige synsafstande, som der kræves på golfbanen lige fra bolden på teestedet til bolden i luften og fra scorekortet og fra greenen.

 

Er alle golfbriller lige gode?

Din golfbrille skal hjælpe dig med at se godt uanset lysforhold og synsfejl. Det betyder, at dine golfbriller skal være tilpasset dine individuelle styrker, bygningsfejl og eventuelle øvrige behov. Der findes flere briller på markedet, der fortæller, at de er specialdesignede til golfspillere, men som ikke er individuelt tilpassede. Hvis glassene i dine golfbriller er specialfremstillet til dit personlige synsbehov, kan du udnytte dit fulde synspotentiale på golfbanen.

Læs mere om specialtilpassede golfbriller her: www.smarteyes.dk/briller/golfbriller

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk