Golfskader: forebyggelse og tricks til at genoptræning | Golf.dk

Golfskader: forebyggelse og tricks til at genoptræning

29/10 - 2020 | Sponsoreret indhold

Enhver der ikke kender til golf undrer sig over hvordan golfspillere kan blive skadet. Der er hverken nærkamp eller duellerer, som sætter kroppen for fysiske slag. Det er de uerfarne golfspillere, der tænker sådan. De erfarne golfspillere er godt klar over at golf er en fysisk krævende sport, som sætter kroppen under stress flere steder. Det er ikke for sjov at Tiger Woods har flere skruer i ryggen, og mange golfspillere lider af knæskader. Heldigvis undgår de fleste de helt store skader, når de spiller golf, men man kan komme ud for at skader kan blive hyppigere og hyppigere med alderen. Derfor kan man har læse om golfskader og hvordan man kan forebygge skaderne. Det gælder blandt andet at anskaffe sig en armbågsskyd, der kan hjællpe med en golfalbue - men mere om det nedenfor. 

 

Golfalbue 

Golfalbue er en af de typiske skader, som en golfspiller kommer ud for. Albuen er meget i spil, når man spiller golf, og det er den slags skade, som er svær at komme til livs. Det samme gælder tennisalbuen, som ligesom med armbåågsskyden kan være med til at stabilisere albuen og sikrer de bedste vilkår for armen. Tennisarmbåge og armbågskydden er utrolig effektiv.  

Albuen er en af de steder, som er sværest af varme op, da musklen ofte bliver påvirket indirekte og ikke direkte. Derfor hænder det ofte at man bliver skadet i albuen, og det tager os videre til næste pointe. 
 

Opvarmning er vigtig for forebyggelse af skader 

Hvis man ønsker at forebygge skader - og forbedre sit spil - er det vigtigt at man tager opvarmningen seriøst. Opvarmning er med til at gøre musklerne klar til opgaven. Kroppen kan ses lidt som en dieselmotor. Inden man giver den fuld gas og accelererer for fulde drøn, skal man lige varme motoren op. Man kan få både skader i ryg, hofter og knæ, hvis man ved første hul vælger at drive igennem uden at varme op. Derfor er det vigtigt, at man varmer godt op. 
 

Når skaden er sket 

Hvis man kommer ud for at blive skadet, og der opstår smerter når man er på golfbanen, er det vigtigt, at man tager det seriøst. Oftest er golfskader i store og vigtige muskler, som netop ryggen og knæene. Disse kan være langvarige, og derfor er det vigtigt at man opsøger hjælp hos fageksperter for at sikre at man kommer helskindet igennem. 

 

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk