Golf og motion | Golf.dk

Golf og motion

25/06 - 2018 |

Bevægelse

Golfbanen kan for børn være en legeplads i hverdagslivet, der giver mulighed for at få en masse bevægelse og gode ude-oplevelser. På golfbanen kommer børn nemlig helt naturligt til at hoppe over huller og vandløb, bevæge sig op og ned af bakker og får alle slags underlag under fødderne; hårdt, blødt, sumpet, mudret. Det betyder, at de skal indstille kroppen på forskellige måder, og det stimulerer motorikken og kroppen på en måde, man ikke opnår ved fysisk aktivitet andre steder end i naturen. Samtidig med, at de udvikler deres motorik, balance, koordination og kropsbevidsthed, udvikler børnene også en forståelse for vind og vejr, når de træner, hygger, spiller og er til stede i naturen.

Vi ved, at børn, der har en opvækst, hvor de er en del af et fællesskab, som foregår i naturen, udvikler en højere grad af social sammenhold, øger deres fysiske aktivitetsniveau og forbedrer deres kognitive udvikling.

 

Naturens vitaminer

Natur, motion, leg og frisk luft er dermed enormt vigtige elementer i et godt og sundt børneliv. Glæden ved at være i naturen, som man kan få som barn, bliver siddende hele livet, og derfor er det vigtigt at skabe denne tilknytning allerede i en tidlig alder. Når vi som børn har været vant til at finde ro, glæde og udfordringer i naturen, så vil vi blive ved med at gøre det som voksne.

Golf er sundt! Og udfoldelserne på golfbanen giver udover god motion også D-vitamin og frisk luft i massevis. Der er behov for D-vitamin, af en række grunde, det øger energiniveauet, forbedrer humøret, hjælper på calcium absorption, og genererer cellevækst. Solen er en af ​​de bedste måder at optage D-vitamin, et vitamin, som mange især i Danmark, mangler i deres almindelige kost. Fordi golfspillere absorberer D-vitamin fra solen, forbedres deres generelle trivsel og det hjælper også til at man sover bedre.

Golfbanen kan således, være en ramme omkring et meningsfyldt fællesskab i naturen, hvor sporten er med til at give et frirum og børnene kan bevæge sig, lege, bruge sanserne og fordybe sig.

 

Vi håber vi ses til Sjov Sommergolf.

De danske golfklubber står klar med et sjovt program fyldt med golf, leg, konkurrence og frisk luft, så I kan godt regne med at dagene suser af sted, og at det er trætte børn og unge der bliver hentet om eftermiddagen.