Gode råd til indkøb af golfudstyr | Golf.dk

Gode råd til indkøb af golfudstyr

13/05 - 2019 | Thomas Aaris Liltorp

Om du er blevet interesseret i golf på grund af muligheden for networking eller på grund af selve sporten, så er det rigtige udstyr en nødvendighed for at kunne starte. Det er vigtigt at vælge sit golfudstyr med omhu, hvilket godt kan blive en dyr fornøjelse og du kan derfor låne penge til nyt golfudstyr her med god samvittighed. Vær obs på fit, materiale og fordeling af vægt

Et godt råd til dig, der skal investere i dine første golfkøller er at prøve dem af, før du køber dem. Det er meget individuelt, hvilken golfkølle der passer godt til den enkelte - så bare fordi din ven har haft stor succes med en bestemt kølle, er det ikke nødvendigvis et lige så godt match til dig! Mange golfbutikker har en indendørs golfbane, hvor du kan teste forskellige køller af, så du ved hvilke, der passer godt til dig.

Når det kommer til selve golfkøllens materiale, har det meget at skulle have sagt, hvad du vælger at gå med. Det har været standarden i årtier at anvende stål til skafterne på golfkøller, men det er begyndt at ændre sig.

Oftere og oftere bliver det anbefalet at vælge et grafitskaft i stedet for stål udgaven. Der er mange fordele ved dette stærke materiale: Det kan blandt andet dæmpe skadelige vibrationer ved slagene og gøre det lettere at svinge køllen, da materialet er lettere. Især for nybegyndere anbefales det at bruge en golfkølle lavet af grafit, da det ikke er lige så hårdt at lære at lave de korrekte slag med denne lettere type.

Der er lige så stor forskel i hovedet på en golfkølle, som der er på selve skaftet. Vælg gerne et hoved med den såkaldte perimeter vægtning. Det vil sige, at en del af vægten i køllehovedet er flyttet ud i perimeteren og gør vægten i hovedet mere jævnt fordelt i køllen. Således reduceres vriddet i køllehovedet også, hvis du ikke rammer golfbolden lige på.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk