Få en linseoperation, og nå dit topniveau på golfbanen | Golf.dk

Få en linseoperation, og nå dit topniveau på golfbanen

08/03 - 2021 | Sponsoreret indhold

Med alderen oplever mange udfordringer med synet. Nedsat syn eller grå stær er for mange ofte aldersbetinget. Det kan give store udfordringer og gener, som langt de fleste gerne vil være foruden. Og heldigvis er der en løsning på dette problem. Og særligt som golfspiller, vil grå stær være en udfordring på banen.

Med en grå stær operation kan du nemlig vinke farvel til grå stær og opleve en mærkbar synskorrektion. Faktisk så meget at du kan blive helt brillefri og slippe for dine grå stær symptomer resten af livet. Vi fortæller dig lige her, hvordan det hele foregår.

 

Hvordan påvirker grå stær dit potentiale på golfbanen?

Lad os starte med at kigge nærmere på en synslidelse, der ofte forårsager svækkelse af synsevnen. Grå stær er en lidelse, der nedsætter øjenlinsens funktion. Typiske grå stær symptomer er blandt andet nedsat, tåget eller sløret syn, som opleves på både nært og fjernt hold. Derudover kan det også give symptomer som dobbeltsyn, blænding ved kraftigt lys eller en ændring i farveopfattelsen.

På golfbanen vil du opleve store udfordringer, hvis du får grå stær. Du vil få store problemer med det skarpe syn, der gør det svært at ramme præcist og se distance og terræn på banen. Derudover vil et symptom som blænde af sollys for nogle gøre det umuligt overhovedet at opholde sig udendørs. Derfor er det vigtigt, at du går til din læge, hvis du oplever nogle af disse symptomer, så du kan komme tilbage på banen i topform.

 

En linseoperation forhindrer grå stær

En grå stær operation, også kendt som en linseoperation, er ikke kun for dig, der har stærke symptomer på grå stær. Den kan også afhjælpe andre synsproblemer, hvor selve linsen er udfordret. Samtidig er den også effektiv i forbindelse med at forhindre grå stær i at dukke op med tiden.

En grå stær operation er et simpelt indgreb, som er et af de mest populære i dag. Den uklare linse skiftes ud med en ny, klar linse, der har nogle unikke egenskaber. Den sikrer dig et skarpt syn, som vil gøre dig helt eller delvist fri for at bruge biller. Derudover vil symptomer forsvinde, og din nye linse vil forhindre grå stær i at forekomme senere i livet.

En grå stær behandling foretages enten i offentligt eller privat regi. Du kan typisk forvente lange grå stær ventetider i det offentlige, hvorimod der på privathospitalerne er tid inden for kort tid – og ofte inden for den samme uge. I det offentlige har der tidligere været ventetider på helt op til et år, hvor grå stær kan nå at udvikle sig markant. Derfor betaler det sig at få en hurtig og effektiv behandling.

 

Sådan får du en grå stær operation

Der er forskellige muligheder alt efter, om du vælger behandling ved det offentlige eller det private. I offentligt regi skal du typisk have en henvisning fra din læge, hvorimod du selv kan vælge at kontakte et privathospital.

Private hospitaler vil starte med en indledende og grundig forundersøgelse. Her bliver dine symptomer og komplikationer bragt i spil, så I sammen kan finde frem til, om en grå stær behandling er det rette for dig. Du får en grundig gennemgang af operationen, så du føler dig tryg hele vejen igennem. På den måde kan du hurtigst muligt blive fri for symptomer og besværet syn og i stedet præstere til perfektion på golfbanen.

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk