Er discgolf det nye sort? | Golf.dk

Er discgolf det nye sort?

15/11 - 2019 |

Hvad er discgolf? 

Discgolf er et spil, der går ud på at ramme en disc i en kurv ved hjælp af færrest muligt kast. Kurven fungerer som dit golfhul så at sige, og der er således 9 eller 18 kurve på en bane. Kurvene er fremstillet af metal og er placeret på pæle, så de – i modsætning til almindelig golf – er hævet over jorden. Ligesom i almindelig golf gælder det om at være særdeles præcis, hvis du skal gøre det godt i et spil discgolf. Det er alfa og omega, at du har den rette kasteteknik, og at du kan tage forbehold for forskellige udfordringer på banen. Derudover er det væsentligt, at du gør brug af den rette disc på samme vis, som du bør gøre brug af den rette kølle, når du spiller golf

 

Hvad har discgolf og almindelig golf med hinanden at gøre? 

Som du nok kan fornemme, er der en hel del ligheder mellem discgolf og almindelig golf. Grundlæggende er spillet bygget op på samme måde, og i vid udstrækning er reglerne også de samme. På den måde minder de to spil altså om hinanden. En anden vigtig lighed mellem almindelig golf og discgolf er, at det i begge spil handler om at være meget præcis. Det er klart, at der er væsentlig forskel på at slå til en golfbold og kaste en disc, men ikke desto mindre minder de to spil en del om hinanden i deres opbygning. Er du begejstret for golf, er der derfor også en vis sandsynlighed for, at du vil finde discgolf underholdende. Om det er det nye sort inden for golfverdenen, kan nok diskuteres, men det er i hvert fald et sjovt spil. 

 

Hvordan kommer jeg i gang med at spille discgolf? 

Hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med discgolf, er det blot om at finde en discgolfbane, hvor du kan slå dig løs. Der findes allerede en del offentlige baner, og derudover kan du naturligvis vælge pay to play. Spiller du på en offentlig bane, kræver det, at du har dit eget udstyr. Spiller du pay to play, vil du som regel kunne leje dine discs. Der er i skrivende stund hele 31 forskellige discgolfbaner i Jylland, 22 på Sjælland samt 4 på Fyn. Uanset hvor i landet du er bosiddende, er der derfor gode muligheder for at prøve kræfter med netop discgolf. Sporten har faktisk været kendt siden 1980’erne, men inden for de seneste år er den begyndt at blive udbredt. Derfor kommer vi med stor sandsynlighed også kun til at se endnu mere til den i de kommende år. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer