De vigtigste ændringer til Danmarksturneringen 2019 | Golf.dk

De vigtigste ændringer til Danmarksturneringen 2019

17/04 - 2019 |

  • I 2018 omfattede formatet i visse herrerækker en fourball. Ifølge evalueringen var selve spilleformen populær, men meget langsommelig. I 2019 ændres formatet for de pågældende herrerækker til 3 singler og 2 foursomes. Singlerne stiller op i omvendt hcp-rækkefølge med højeste hcp først. Holdkaptajnen vælger frit sammensætningen af foursomes. I foursomes gives 3 point for vunden match og 1,5 point for delt match. Ovennævnte gælder for herrer i 3., 4. og 5. division samt kvalifikationsrækken. De øvrige herrerækker spiller uændret 3 foursomes og 6 singler over 36 huller.

  • Mange klubber har følt, at kvalifikationen for senior-, veteran- og superveteranhold gennem Regionsgolf til Danmarksturneringen var et nåleøje det tog adskillige år at komme igennem. For at imødekomme ønsker fra disse klubber indføres en kvalifikationsrække for hver af de pågældende rækker, hvor en klub kan tilmelde hold, helt på lige fod med de kvalifikationsrækker, der i mange år har eksisteret for herrer og damer. Op- og nedrykning via Regionsgolf eksisterer følgelig ikke længere.

  • Der er indskrevet følgende anbefalede teesteder for veteraner og superveteraner: Herrer: Veteraner: 5250 - 5750 Superveteraner: 5000 - 5500

  • Damer: Veteraner: 4300 - 4800 Superveteraner: 4100 – 4600

  • Når holdopstillingen til en kamp er afleveret, kan den ikke længere ændres, selvom der er mere end 15 minutter til første start. På denne måde forhindres det, at et hold kan ændre sin opstilling, efter at have set modstanderens, hvilket der har været eksempler på.

  • Det er blevet præciseret, hvem der kan vælges til et omspil ved lige resultat. I herre- og damerækkerne vælger holdkaptajnen en blandt de spillere, som har deltaget i kampen. En foursome-spiller kan også vælges, men en reserve kan ikke sættes ind. I senior-, veteran- og superveteranrækkerne vælger holdkaptajnen en herrespiller blandt de spillere, som har deltaget i kampen. En foursome-spiller kan også vælges, men en reserve kan ikke sættes ind. Når der kun kan vælges en herrespiller, skyldes det, at enhver diskussion om fordelen ved gult og rødt teested bortfalder.

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk