De første overvejelser når du skal købe bil | Golf.dk

De første overvejelser når du skal købe bil

03/04 - 2019 | Thomas Aaris Liltorp

Hvordan ser det generelle bilmarked ud?

Det er vigtigt, at du får undersøgt det nuværende bilmarked grundigt, inden du køber bil. Dette gælder både ved nye biler samt ved køb af brugte biler. Med de mange online bilbaser er det nemt at få et overblik over bilmarkedet, og du kan derfor begynde dit bilkøb i ro og mag hjemme ved computeren. På bilbaserne kan du blandt andet søge på kriterier såsom udstyr, brændstof og biltype. Når du har fået et overblik over markedet og udset dig nogle specifikke modeller, kan du endelig tage ud og kigge på dem hos en bilforhandler.

 

Skal du købe nyt eller brugt?

Det er ikke muligt at give et entydigt svar på, om det økonomisk bedst kan betale sig at købe ny eller brugt bil. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. To væsentlige faktorer, som du bør overveje i ny vs. brugt debatten, er dit behov på længere sigt samt dine økonomiske forhold.

 

Nye biler

En bil direkte fra fabrikken har den fordel, at den har det nyeste og bedste sikkerhedsudstyr, og at den det første år har fabriksgaranti. Du vil derfor i de første par år have et præcist overblik over dine omkostninger. Ulempen er ofte, at du ikke kan forudse bilens værdi, når den skal sælges, da det fremtidige bilmarked er en ukendt størrelse. Et populært alternativ for nye biler er privatleasing, og du kan derfor også overveje, om denne løsning passer til dine behov.

 

Brugte biler

Hvis du køber brugt, giver det dig mulighed for at købe en større bil for de samme penge, du ville bruge på en fabriksny bil. Ulempen ved brugte biler er, at de ofte ikke længere har fabriksgaranti, og du skal derfor medregne udgifter til de reparationer, som måtte opstå – og det kan være meget svært at forudse reparationer ved brugte biler.

 

Hvad med benzin-, diesel-, el- og hybridbiler?

Hvis du skal vælge mellem en benzin- eller dieselbil, er hovedreglen, at en benzinbil ofte er den bedste løsning, hvis du primært kører korte ture. Hvis du pendler og dagligt kører mere end 30 kilometer, er en dieselbil ofte en bedre mulighed. En dieselbil er desuden generelt dyrere at reparere end en benzinbil.

I forhold til el- og hybridbiler er der over de seneste år kommet mange modeller i forskellige størrelser og prisklasser. Rækkevidden på elbilen har tidligere været den helt store udfordring, men i dag kører mange elbiler længere per opladning, og der kommer hvert år flere muligheder rundt i hele landet for at oplade bilen. En hybridbil kombinerer el og benzin/diesel, og det er en trend for mange producenter at give deres bud på en hybridbil.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer