Bliv en bedre golfspiller med god søvn | Golf.dk

Bliv en bedre golfspiller med god søvn

08/03 - 2021 | Sponsoreret indhold

Når du skal præstere, skal du være frisk og veludhvilet. Det er selvfølgelig også gældende, hvis du skal præstere på en golfbane. Hvis du går meget op i, at du klarer dig godt, når du spiller golf (og det gør du sandsynligvis), skal du sørge for at have styr på søvnen.

Desværre er der dog mange, der tror, at det ikke har den store betydning. Det er naturligvis en skam at det forholder sig således. Det betyder nemlig, at der er mange, der tager på golfbanen, uden at kunne præstere deres maksimale, fordi de ganske enkelt ikke har sovet godt nok.

Hvis du selv føler, at du ikke sover optimalt om natten, er det en god idé at se nærmere på, hvad dette kan skyldes. Det er nemlig noget, der kan gøre underværker for din energi, og dermed også på dit golfspil. Af denne grund er det bestemt ikke noget, du bør gå på kompromis med.

Mange tror, at det ikke har noget at sige, når det kommer til at spille golf. Det har det dog – og endda på flere måder. Ikke blot på selve dagen, hvor du spiller fx en turnering e.l., men også på de dage, hvor du træner, da du uden rette energiniveau ikke får det optimale ud af din træning.

 

Sover du optimalt om natten?

Det er ikke til at komme udenom, at det er særdeles vigtigt, at du sover godt om natten. Det er der op til flere grunde til. Først og fremmest er det ikke let at komme ud af sengen om morgenen, hvis ikke du har sovet ordentligt, da du dermed ikke vil være frisk og veludhvilet.

Det er dog langt fra den eneste årsag til, at det er uhyre vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten af din søvn. Det handler i lige så høj grad om, at du hverken har fysisk eller mentalt overskud til at præstere i løbet af dagen – det gælder på alt fra dit arbejde til på golfbanen.

Derfor skal der selvfølgelig ikke herske nogen tvivl om, at der er mange gode grunde til at tage sin søvn seriøst. Føler du på nuværende tidspunkt, at du ikke sover ordentligt om natten, er det vitalt, at du ikke tøver med at få gjort noget ved det.

I Danmark er der desværre rigtig mange danskere, der ikke sover ordentligt om natten. Det er der flere årsager til, at de ikke gør, hvorfor det ikke blot er et spørgsmål om, at de har en dårlig seng. I mange tilfælde kan det dog vise sig at være netop dét, der gør, at de ikke får en god nattesøvn.

 

Er du sikker på, at du har den rette seng?

Som der også er givet udtryk for herover, er der mange, der ikke har den rette seng, set i forhold til deres behov og præferencer. Der er nemlig stor forskel på, hvad folk har af præferencer, når det kommer til deres senge og deres søvn.

Det er også ensbetydende med, at en seng sagtens kan være god, uden at være den rette for netop dig. Står du over for at skulle købe en ny seng, er det derfor vigtigt at sikre, at der er tale om en seng, der harmonerer med netop dine præferencer og kriterier.

Inden du kaster dig ud i at lede efter en ny kontinentalseng, er det dog vigtigt at sikre, at du faktisk har brug for en ny seng. Som der er givet udtryk for tidligere, er det nemlig ikke sikkert, at det er din seng, der er noget galt med. Derimod kan det være flere andre ting, der giver dig problemer.

Ikke desto mindre er det dog vigtigt, at du sikrer, at du har den bedste seng for dit vedkommende. Har du ikke det, er det en god idé at overveje, hvad der kunne være bedre. Det er nemlig ikke sikkert, at du behøver at købe en ny seng – det kan fx være, at du kan nøjes med en ny topmadras.

Hertil bør du også være opmærksom på, om du fx drikker for meget koffein, om du har en fast søvnrytme osv. Sådanne faktorer har nemlig stor indflydelse på, hvorvidt du får en god nattesøvn. Derfor er det bestemt også noget, du skal sørge for at inddrage i dine overvejelser, når du forsøger at finde ud af, hvorfor din nattesøvn halter.

 

Har du besluttet at købe en ny kontinentalseng?

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil købe en ny og god kontinentalseng, skal dit fokus selvfølgelig være at finde den kontinentalseng, der er bedst for dig. Det kan virke relativt ligetil, men når det kommer til stykket, er det ikke tilfældet. Der er nemlig mange ting at tage stilling til, og mange gode senge at vælge mellem.

At der er mange gode kontinentalsenge at vælge mellem, er dog også blot en fordel. Det medfører nemlig, at du kan være sikker på, at du kan finde en kontinentalseng, der er som skabt til dig og dine behov. For at finde denne seng, er du dog nødt til først at finde ud af, hvad du stiller af krav og har af præferencer i forhold til din nye kontinentalseng.

Mange tror, at de blot kan bruge en kontinentalseng test til at finde de bedste af dem, hvorefter de kan vælge blandt disse gode kontinentalsenge. Det er dog ikke en metode, der kan anbefales, da en bedst i test kontinentalseng ikke nødvendigvis stemmer overens med de tanker, du har gjort dig, hvilket du skal være opmærksom på.

Der er nemlig mange ting du skal tage højde for, når du skal finde den bedste kontinentalseng til lige præcis dig.

 

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk