Vibe-Hastrup deler førsteplads på Gecko Tour

Der er gang i de store comebackplaner for Mads Vibe-Hastrup i en slags version 2.0, hvor han har meget større mental bevidsthed omkring livet som professionel golfspiller.

Målet er et comeback til europatouren, og han har spillet flere turneringer på Gecko Tour i starten af denne sæson, og nu har er han for anden gang med helt fremme efter første runde.

Ny juniorturnering

Henover foråret vil juniorer i alderen 5 til 14 have en ny mulighed for at spille turneringer.

U.S. Kids Golf lancerer det, de kalder Copenhagen Spring Local Tour. Første turnering er den 8. april. Sidste del af touren finder sted den 27. maj.

I alt vil der være seks afdelinger, som afvikles i Skovbo, Hillerød, Mølleåen, Asserbo og København (to gange).

I turneringerne spiller juniorerne ikke banerne i fuld længde men i en længde, der passer til deres alder. De har deres forældre med undervejs.

Rutineret træner får ny base

Jens Ole Kristensen har undervist flere forskellige steder i Danmark, men vil fra denne sæson være at finde på Skjoldenæsholm Golf. Det skriver Skjoldenæsholm Golf i en pressemeddelelse.

Det er især golfskoler af flere dages varighed i både ind- og udland, som har været Jens Ole Kristensens varemærke gennem de sidste 20 år. Aktiviteten med golfskolerne fortsætter sideløbende med at Jens Ole vil have base på Skjoldenæsholm.

Endelig hul på bylden

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.

Fowler gjorde arbejdet flot færdigt

Fire gange havde Rickie Fowler været i front på PGA Tour efter 54 huller uden at ende som vinder.

Femte gang lykkedes det. Men tvivlen fik lidt næring. Han var foran med fire slag inden finalerunden, men på sjette hul sendte han sit teeslag i vandet og endte med en dobbeltbogey på hullet. 
Selv om føringen blevet skåret ned, så holdt Fowler føringen hele vejen. Selv om han sluttede med bogeys på både 17. og 18. til en finalerunde i +1 vandt han med en total i -12 med fire slags afstand til Morgan Hoffmann og Gary Woodland.

To danskere i førerbold

Klokken 11.20 kommer Mikael Lundberg i en dansk sandwich, når førerbolden i Swedish Golf Tour Winter Series slår ud til finalerunden. Benjamin Poke gjorde sig fortjent til den sidste teetid med en runde i 69 slag på Lumine Golf Hills Course som bød på syv birdies, samme antal han producerede på Lakes Course lørdag. 

Kjeldsen sluttede i fornem stil

I halvandet år gik Søren Kjeldsen fra succes til succes, og kulminationen kom sent i november, hvor han sammen med Thorbjørn Olesen blev Verdensmestre. Dermed så det ud til, at den 41-årige dansker have fået en optimal optakt til sin debut som medlem af PGA Touren, men hurtigt kom den firedobbelte europatour-vinder ned på jorden igen.

Tre turneringer, tre cuts klaret

Det har været sparsomt med spillemuligheder for Jeff Winther tidligt i sæsonen. Den 28-årige familiefar måtte på Q-School for at genvinde sin plads på europatouren, og den kategori, han fik med fra PGA Catalunya, har kun givet adgang til tre af de ni turneringer i sæson 2017.

Det er en skam, for når han endelig spiller med, spiller han glimrende golf. Tidligt i december blev det til en 48. plads i Alfred Dunhill Championship, midt i januar hentede han en 14. plads i BMW SA Open og denne uge i Joburg Open opnåede han en delt 23. plads.

Mulighed for flere danskere i Solheim Cup

Der er mindre end fem måneder til Europa rejser til USA for at dyste om Solheim Cup, og der er gode chancer for, at Danmark bliver repræsenteret på Annika Sörenstams hold. Frem mod afslutningen på kvalifikationen vil vi her på siden holde et skarpt øje med udviklingen i stillingen, men lad os starte med et overblik over kvalifikationskriterierne.

 

Fowler har speederen i bund i Honda

Med en afsluttende birdie strammede Rickie Fowler det greb, han i løbet af lørdagen havde taget om Honda Classic. Den 28-årige amerikaner har ikke vundet på PGA Touren siden september 2015, og han har ikke høstet en titel siden Abu Dhabi tidligt i 2016.

Siden dengang er et af professionel golfs største trækplastre blevet mere og mere marginaliseret, mens vennerne Dustin Johnson, Jordan Spieth, Justin Thomas med flere har badet sig i succes, men på PGA National ligner Fowler igen den mand, der sluttede i top-5 i alle fire majors i 2014.

Sider